Segítség a kételkedő szívemnek

Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."
János 20:29

 Amikor beszélgetni akarok az Úrral, egy séta segít, hogy elinduljon a beszélgetés. De egy bizonyos napon,  a lábaim haladtak előre, de a szívem nehezen mozdult ugyanabba az irányba. Bár próbáltam imádkozni, annyi zúgás volt a fejemben, hogy nem tudtam arra koncentrálni, amit mondani akartam. A kételyek csak jöttek minden szó ellen, amit az elmém megpróbált megformálni.


Néha küzdök a hitért. Olyan, mintha a szívem és az elmém amnéziás lenne. Látom a jelenlegi bajomat. Érzem a csalódás súlyát, és ez elnyomja az összes emléket, amikor Jézus segített nekem.


Pillanatnyilag elfelejtem a Vele való történetemet. Elfelejtem mindazokat az alkalmakat, amikor Ő hűséges, jó és kedves volt.

Mint amikor a férjemet hozta az életembe.

Amikor egy olyan helyre költöztetett, ahol új lehetőségek vannak.

Amikor új barátot hozott nekem, aki most már régóta a barátom.

És ami a legfontosabb, amikor a barátjának nevezett, és elvezetett a benne való üdvösségre.


Az Ő hozzám való hűségének listája egy könyvespolcnyi folyóiratot töltene meg. Valójában így is van. Naplóim rögzítik közös történelmünket.


Mégis, még mindezzel a történelemmel együtt is képes vagyok rövid időre elfelejteni, hogy kit ismerek a Megváltómnak. Következetes, hűséges, hatalmas és tökéletes. Bebizonyította, hogy Ő Isten mindenható Fia.


Kicsit olyan lehetek, mint Tamás a János 20:25-ben: "A többi tanítvány így szólt hozzá: Láttuk az Urat! Ő azonban ezt mondta neik:  "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjaimmal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem. " Tamás már korábban is újra és újra látta Jézus csodáit; mintha ő is elfelejtette volna, hogy ki az, akinek már ismerte Jézust.


Ekkor jön Jézus, szándékosan a kétkedő tanítvány felé nyúlva: "Akkor [Jézus] így szólt Tamáshoz: 'Nyújtsd ide az ujjaidat, és nézd meg kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő."János 20:27


Ahogyan Tamással tette, Jézusnak is van kegyelme hozzád és hozzám a kételkedés napjaiban. Ő nem ítélkezik felettünk, és nem büntet minket, amikor hitünk meginog. Ő azonban szeretettel hív minket: "... boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek" (János 20:29).


Szeretnék áldott lenni, mert hiszek.


Szerintem te is. Ez az egyik oka annak, hogy ezt az áhítatot olvasod. Ezért beszélgetsz vele imádságban, és ezért igyekszel többet megtudni az Ő útjairól. Hinni akarsz. Ezért, bár néha kételkedünk, nem adjuk fel a hitet.


Ahogy folytattam a sétámat, a szívemet egy lépéssel előrébb vittem azáltal, hogy mélyen belélegeztem és kilélegeztem a kételyeimet. A jövőtől való félelmemet. A haragomat, a frusztrációmat és a szomorúságomat.


Újra belélegeztem, és kértem a Szentlelket - a Vigasztalót, Segítőt és Tanítót -, hogy jöjjön és tartsa meg remegő szívemet. Hogy stabilizálja a hitemet az Ő jóságának saját emlékeivel, valamint az Ő Igéjével, ahol Ő számtalan istenfélő férfi és nő számára mutatta meg magát hűségesnek.


Sifrá és Puah, (2Mózes 1) Mirjám és Jochebed, (2Mózes 2) Debóra és Jael, (Bírák 4) Abigail (1Sámuel 25) és Ráháb (Józsua 2) csak néhány nő a Bibliában, akiknek volt okuk kételkedni, mégis látták az Ő hűségét a gondjaik közepette.


Én is keresni fogom Őt, aki rendkívüli módon mozog még a hétköznapjaimban is. Szándékosan kereshetjük a bizonyítékokat arra, hogy Ő velünk van és munkálkodik, bármit is próbálnak mondani a kétségek.


Drága mennyei Atyám, tudom, hogy a dolgok talán nem pontosan úgy alakulnak, ahogyan remélem - de Jézus, Te újra át fogsz látni engem. Ezt biztosan tudom. A Te nevedben, Ámen.




Forrás:

Lynn Cowell

Help for My Doubting heart - Daily Devotion- February 18, 2022

proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/02/18/help-for-my-doubting-heart

Fotó: canva.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések