Ne félj, Isten közel van

Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.


János 14:27

A költöztető autó túl közel volt hozzám és én egyedül voltam egy félreeső helyen az erdő közepén. A lassan mozgó teherkocsi mellettem araszolgatott. A szívem erősen vert, a gondolataim pedig össze-vissza cikáztak. El fognak rabolni? Az autóban ülők engem figyelnek?

Nem tudtam mit tegyek, bepánikoltam. Biztos voltam benne, hogy megtámadnak, bedrogoznak és be fogják kötözni a számat, - a járda túloldalára ugrottam és egy hatalmas pocsolyába találtam magam, a lábam mélyen a sárba süllyedt, nehezen tudtam kiszabadítani.

És akkor tudtam: bajban vagyok. Miközben így aggodalmaskodtam, az autó továbbment, én pedig ott álltam, nyakig sárosan. A fehér cipőm barna foltos lett, a félelmem eredményének saras, undorító mutatójaként.

Pffff….

A félelem egy mélyről jövő, ki nem mondott gondolat, mely szerint Isten nincs a közelben. Reakciója annak, hogy mit gondol valaki arról, hogy mi fog bekövetkezni a jövőben. Egy impulzus, amely több problémát okoz, mint megold.

Nem ez volt az első esemény, amikor a félelmem elhamarkodott következtetéseket váltott ki belőlem. Volt, amikor hatalmas mennyiségben bevásároltam tetűírtó szerből, mert azt gondoltam, hogy a lányom tetves. Mint kiderült, nem jól gondoltam, de rengeteg pénzem bánta tévedésemet.

A félelem azonnali reakcióra ösztönöz, míg a békesség időt és teret ad arra, hogy meggondoltan reagáljunk.

Lehet, hogy nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő, lehet, hogy nem ismerjük a választ minden kérdésünkre, nem tudjuk előre kiszámítani, az emberek mit fognak tenni, de azt viszont tudjuk, hogy Jézus már előre gondoskodott rólunk ezekben az élethelyzetekben...

Ő azt mondta: Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. János 14:27

Békességet hagyott nekünk.

Az Ő békessége segít nekünk kezelni mindazt, amiről azt gondoljuk, hogy kezelhetetlen.

Az Ő békessége megerősít bennünket, amikor a bizonytalansággal kell megküzdenünk.

Az Ő békessége tesz bennünket alkalmassá arra, hogy meghallgassuk a másikat, amikor legszívesebben ordítoznánk.

Az Ő békessége segít lenyugodni, amikor azonnal reagálnánk.

Az Ő békessége megnyugtat bennünket, amikor zaklatottak vagyunk.

Az Ő békessége az élet útját mutatja számunkra amikor minden reménytelennek és élettelennek látszik.

Jézus már megadta nekünk a békességét, nekünk csupán el kell azt fogadnunk. A békesség Isten minden gyermeke számára elérhető. Ez a békesség segít nekünk a gyakorlatban megragadni János ev. 14:27. versének második felét: „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.”

Amikor az Ő békessége él bennünk, akkor megújult bátorsággal élhetünk. Ha megállunk a félelmetes pillanatainkban, és megnyitjuk szívünket Isten békessége előtt, más megvilágításból fogjuk szemlélni az eseményeket. Amikor az élet zűrzavarában megállunk, felfrissül lelkünk, mert békességet nyertünk.

Imádkozzunk:

Atyánk, hatalmas Istenünk! Lenyűgöző látni, ahogy az egész világot a kezedben tartod. Mindent látsz és ismersz. A Te terveid jók. Köszönjük, hogy Benned élve mindent megkapunk, amire szükségünk van és köszönjük, hogy általad békességet nyerhetünk. Kérlek mutasd meg, hogyan élhetjük meg még mélyebben ezt a békességet. Mutasd meg nekünk, hogy miként tudjuk ezt a békességet a környezetünk felé képviselni a mindennapjainkban. Kérlek segíts bennünket, hogy az élet forgatagában meg tudjunk állni, mert szükségünk van a segítségedre. Jézus nevében, Ámen.








Forrás: Girlfriends in God, Daily Devotion, February 11th, Kelly Balarie, Do Not Fear, God is Near,
https://girlfriendsingod.com/do-not-fear-god-is-near/

Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with Permission

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések