Hol voltál Jézus?

Jézus azonban ezt mondta neki: Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?
János 11:40


Történt már veled olyan, hogy át kellett menned egy helyzeten és azon gondolkoztál, hogy hol van most Jézus? Ha Ő ott lett volna, talán nem így alakul?
Egy szeretted elvesztése? Egy autóbaleset? A vagyonod elvesztése?
Tudtad, hogy a Bibliában is van két asszony, akik hasonlóan érezték magukat és ezt meg Jézusnak is elmondták.

Jézus szerette Máriát és Mártát és az ő testvérüket, Lázárt is. Gyakran elment hozzájuk vacsorázni mikor utazásai alatt arra járt. Azt is meg merném kockáztatni, hogy a legjobb barátai voltak. Mégis, mikor ezek a nők elküldtek valakit szólni Jézusnak, hogy Lázár beteg, Ő nem indult el hozzájuk...legalábbis nem azonnal.

A Biblia így írja: Amikor tehát meghallotta, hogy beteg, még két napig azon a helyen maradt, ahol volt, de azután így szólt a tanítványaihoz: Menjünk ismét Júdeába!
(János 11:6‭-‬7)


A tehát szó ragadta meg a figyelmem. Jézus annyira szerette őket, hogy nem indult el. Ez a mondat nem azt fejezi ki, hogy még két napig maradt, mintha ez egy figyelemre nem is méltó hiba lett volna. Azt mondja, tehát, mintha számított volna erre. És így is volt.

Amikor úgy döntött, hogy visszatér a judeai Bethániába, a tanítványai le akarták erről beszélni. Nem sokkal ezelőtt megpróbálták megölni ott, de Jézus nem félt.

Egyszerűen ezt mondta nekik: Lázár meghalt. Örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá!
(János 11:14‭-‬15)


Álljunk meg egy pillanatra. Látjátok mit mondott Jézus? ,,Örülök, hogy nem voltam ott." Ezek a szavak megállásra késztettek engem is. Miért örült Jézus annak, hogy az egyik legjobb barátja meghalt? Azért mert Istennek nagyobb terve volt.

Amikor valami fájdalmas helyzeten megyek keresztül, nem szeretném, hogy egy barátom azt mondja nekem: ,,Én örülök, hogy ez megtörtént." Ha ezt mondaná, nem sokáig maradna a barátom. Viszont Isten látja azt is, amit mi nem. Néha ami a mi fejünkben van, az nem egyezik azzal, amit Isten eltervezett.

Miért mondaná Jézus, hogy ,,Örülök, hogy nem voltam ott?" Miért örülne Isten annak, hogy a fájdalom szétszakít minket belülről? Úgy gondolom, talán azért, mert Ő tudja, hogy a meggyógyított szív jobban ragyog és alapvetően erősebb, mint az érintetlen lélek. Ő a folyamat szemüvegén keresztül már látja a végső tervet, amit mi még nem.

Nehéz, amikor a Biblia történeteit olvasod, vagy egy modernkori csodáról hallasz és tudod, hogy Isten mindent megtehet, de neked nem teszi. Biztos vagyok benne, hogy nehéz volt Máriának és Mártának is, akik látták, hogy Jézus milyen csodákat tett már, megérteni, hogy miért nem teszi meg most értük.
Magunkban sokszor azt gondoljuk, ha Isten igazán szeretne akkor ...

Megválaszolná az imám.
Megállítaná a szenvedést.
Megmentésemre sietne.
Adna férjet nekem.
Gyermeket adna.
Megmentené a férjem.
És mindezeket most tenné meg.

Amikor Jézus megérkezett, Márta elément és ezt mondta: Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem.
János 11:21

Ezután Mária futott oda hozzá és ugyanezt mondta Neki. (János 11:32)
Két testvér. Ugyanaz a megállapítás.

Mondtad már ki te is ezeket a szavakat? Beismerem, hogy én már mondtam. A Bibliában szereplő férfiak és nők adtak hangot csalódottságuknak, mikor Isten nem úgy cselekedett, ahogyan azt remélték. Még maga Jézus is, mikor a kereszten volt, nem a 23. Zsoltár megnyugtató szavait mondta ki, hanem a 22. Zsoltárt idézte.

Isten megígéri, hogy soha nem hagy magunkra bennünket. Mégis, mikor életünk sötétebb szakaszait éljük meg, úgy érezhetjük, hogy Ő nagyon messze van. Azon tűnődünk, hogy miért nem állította meg azt, ami most ketté szakította az életünket. Miért hagyta megtörténni? De Neki van egy terve.

Miután Jézus beszélt Mártával és Máriával, odament Lázár sírjához-amit egy hatalmas kővel zártak le. Semmi nem tudott bemenni. Semmi nem tudott kijönni. Illetve így tűnt. Majd Jézus ezt mondta: ,,Lázár, jöjj ki" és ő kijött.

Néha azért történnek olyan dolgok, amelyek elsőre rossznak tűnnek, hogy azokból Isten jobbat alkothasson. Jézus azt mondta Mártának: Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?
János 11:40


Isten felszabadít minket a mi rövid látó értelmezésünkből, hogy felfedjen egy összetett, több rétegű végkifejletet, amitől leesik az állunk. Addig csak annyit kérdez: ,,Bízni fogsz bennem?"

Amikor visszhangozzuk Márta szavait: Hol vagy Istenem? Az Ő válasza mindig ez: ,,Itt vagyok és mindent a javadra formálok."

Atyám, segíts, hogy bízni tudjak abban, hogy sokkal jobb életet szánsz nekem, mint amit én valaha el tudnék képzelni. Jézus nevében, Ámen.







(forrás: https://girlfriendsingod.com/jesus-where-were-you/
Sharon Jaynes-Jesus Where Were You
fotó: pexels.com)

Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram, hogy Te mindig felülmúlod elképzeléseimet! Mindig többet, jobbat adsz! Légy áldott nagy kegyelmedért! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szerető Atyám, hogy te mindig fölé élsz ha elesek, megvigasztalsz ha bánatos vagyok 💓Áldlak, dicsérték téged Úram!!

    VálaszTörlés
  3. Uram köszönöm, hogy Te a legnehezebb helyzetében, is ott voltál! Mindig a legjobbat hoztad ki az el bukott, hibázott pillanataimból. Tudom hogy mikor gyászban,és fájdalmak között voltam, Te ott voltál velem, és vígaszt nyújtottál. A legjobbat hoztad ki az életemből!! Minden Dicsőség a tiéd. Fiadért Jézus Krisztusért.. Ámen!

    VálaszTörlés
  4. Uram köszönöm, hogy a legnagyobb próbatételeimnél mindig velem voltál, vigyáztál rám. Megmutattad őrző és megtartó szeretetedet, ezért naponta áldom és dicsérem a Te szent neved...Ámen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések