Ne engedjük, hogy ami összetöri a szívünket, tönkretegye az életünket is

Egy dologban biztos vagyok, mindannyiunk életében lesznek szívfájdalmak és veszteségek ebben az életben. Olyan nehéz események, amelyeket előre nem látunk, és amikor benne vagyunk, kérdés számunkra, hogy átvészeljük-e ezeket a nehézségeket egyáltalán...

Mindannyian fordultunk már kétségbeesetten Istenhez: Figyelsz rám, Uram? Miért nem lépsz közbe, Istenem? Nem látod, hogy mennyire fájdalmas ez nekem? - Megértem ezeket a szavakat. Hasonló mondatok számtalanszor elhagyták az én ajkamat is.

Mert bizony szívszorító tapasztalat, amikor nem egyezik az életedre vonatkozó elképzelésed a valósággal. Ebben a szívfájdítóan nehéz élethelyzet zűrzavarában pedig szinte lehetetlen megragadni Isten kezét.

Korábban úgy hittem, hogy magamra kell erőltetnem egy mű mosolyt, össze kell gyűjtenem a bátorságot, és önerőmből hordoznom kell a nehézségeket. Mindent együtt kellett tartanom ahhoz, hogy a tökéletesség látszatát fenntartsam.

Most már nem úgy gondolom, hogy Isten ezt várja el tőlünk. Meg vagyok győződve arról, hogy Isten látja, és tudja, mi történik az életünkben. Ő figyeli, milyen hatás ér bennünket, és személyesen gondja van minden apró részletre amelyet éppen megélünk.

A mai alapigénk így hangzik: Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsolt. 34:18)

Ha személyessé tesszük az eredeti szöveget, így is olvashatjuk a fenti sorokat: Az Úr közel húzódik ahhoz, akinek összetört a szíve, a megélt fájdalomból a győzelemre vezeti őt el.

Most tanulom, hogy a fájdalmamat győzelemre cserélni azt jelenti, hogy meglátom azt, ami a valóság, és nem engedem, hogy elvakítson az, aminek nincs valós alapja. Időnként nehéz ezt választanom, sőt brutálisan nehéz. De ez egy olyan harc, amit érdemes megharcolni.

Ne engedjük, hogy ami összetöri a szívünket, tönkretegye az életünket is.

Mert az összetörtetésben formálódunk. Megújulunk. Megerősödünk. Nem a tökéletesség látszatából fakadó büszkeség fog bennünket erőssé tenni, hanem az Úrral megélt bensőséges kapcsolatból fakadó, békét adó kegyelem tapasztalata.


Isten a gyászoló szíved nyerssége ellenére is közel húzódik hozzád. A méreg, a csalódottság, kiábrándultság, a „miért te? „miért most?” kérdések nem akadályozzák Őt. Az összehasonlítgatás sem zavarja, amikor úgy érzed, hogy Isten más embereket jobban szeret mint téged. A zokogás, a autó kormányának püffölése, a szégyen, a kétségbe esés sem tántorítják Őt el, mert ezekre Isten az összetörtséged szilánkjaiként tekint.

Másokat lehet, hogy igen, de Istent nem zavarják az éles megnyilvánulásaid. Ő nem húzódik el tőled. Ő közel von téged magához. Az Ő szeretete és kegyelme betakarja a fájdalmadat. És lépésről lépésre elvezet a győzelem felé. A mai nap is ennek a folyamatnak a része.

Ezért, a mai napon…

Köszönd meg Istennek a mai nap ajándékát.

A körülményeid ellenére vedd észre a szépet a mai napon.

Ragadd meg a mai nap áldásait.

Végezz vidám testmozgást legalább egyszer a mai napon.

Minden űrt pedig imával tölts ki a nap folyamán.


Ne feledd, ez az élet sokkal többet tartogat számodra, mint az összetöretésed fájdalmának a súlya.


Atyám, Istenem! Köszönöm, hogy oly együttérzően veszed kezedbe életem összetört darabjait. Hálás vagyok, hogy minden egyes összetöretésből áldást munkálsz az életemben. Megragadom azt az igazságot, hogy ezen a nehézségen keresztül is az erő és a győzelem helyére vezetsz engem. Jézus nevében, Ámen





Forrás: Proverbs31 Ministries Daily Devotion, Lysa TerKeurst
What Breaks Our Hearts Does Not Have To Destroy Our Lives FEBRUARY 17, 2022
 https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/02/17/what-breaks-our-hearts-does-not-have-to-destroy-our-lives
fotó: pinterest  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések