„Ne félj!”

"Volt egy József nevű ember, Arimátiából, a júdeaiak egyik városából való, a nagytanács tagja, derék és igaz férfiú, aki nem értett egyet a többiek határozatával és eljárásával, aki maga is várta az Isten országát. Ő elment Pilátushoz, és elkérte Jézus testét. Aztán levette, gyolcsba göngyölte, és elhelyezte egy sziklába vágott sírboltba, amelyben még senki sem feküdt soha. Az ünnepi előkészület napja már elmúlt és megkezdődött a szombat. Az új nap ugyanis előző napon az esthajnalcsillag feljöttével kezdődött Elkísérték őt az asszonyok, akik együtt jöttek vele Galileából, és megnézték a sírboltot, meg azt is, hogyan helyezték el Jézus testét. Aztán visszatértek, illatszereket és drága keneteket készítettek. Szombaton azonban pihentek a parancsolat szerint." (Lukács 23:50-56)


A Biblia nem sokat árul el nekünk a Jézus halála és feltámadása közötti időszakról, azt azonban tudjuk, hogy a páska ünnepe alatt történt, amely egy hét napig tartó ünnep volt, amikor Isten népének a rabszolgaságból történő megszabadulására emlékeztek az izraeliták.

Az ünneplés során a zsidó családok együtt vacsoráztak, és tökéletes bárányokat áldoztak fel a templomban, mielőtt a szombatnapi pihenésre készültek volna. A szombati pihenést megelőző napon helyezték el Jézus testét a sírba.

Képzeld el, milyen lehetett Jézus tanítványának lenni mindeközben. Nem elég, hogy az egyik legjobb barátodat jogtalanul megölték, de még a halálát sem gyászolhatod meg a pihenőnap vége előtt.

A tanítványok akkor még nem értették, hogy szívük fájdalma egy nagyobb történet, a megváltás tervének része. Isten látta, hogy jön a feltámadás, még ha a tanítványok nem is.

A pihenés emlékeztet minket arra, hogy Isten az Úr minden helyzet felett, és segít figyelmünket a legfontosabb dologra összpontosítanunk: arra a személyre, Aki megígéri, hogy mindent megad, amire szükségünk van. Amikor a nehézségek közepette is a nyugalmat választjuk, azzal valójában Istent imádjuk.

Tehát, nem számít, mi történik ma körülötted, dönts úgy, hogy megpihensz Istenben, még akkor is, ha a világon mindenki körülötted az aggodalmainak adja át magát. Isten számára semmi sem lehetetlen.


Jézus, segíts ma Benned megpihennem. Tudom, hogy nagyobb vagy, mint bármi, ami körülöttem történik, ezért egyedül Benned reménykedem, hiszen Te vagy a megváltásom. Hiszem, hogy már válaszoltál a szívem kiáltására, akkor is, ha még nem látom a válaszodat. Eldöntöttem, hogy Rád szegezem a tekintetem. Jézus nevében, Ámen.

forrás: https://my.bible.com/ Élő reménység: húsvéti visszaszámlálás c. olvasási terv, 2. nap

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések