Milyen az Isten szerinti nő

Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is
Róma 12:6 RÚF


A lelkészünk felesége egy igazán csodálatos asszony volt. A húszas éveimben számomra ő testesítette meg mindent, amilyennek egy keresztény nőnek lennie kell, szelíd volt, kedves és a konyhában is kimagasló tudással bírt. Piedesztálra volt emelve a szememben.

Amiatt mert ilyen minta volt nekem, azzal kezdtem tréfálkozni, hogy ,,Egy igazi keresztény nő kenyeret süt." Csak igazából nem vicceltem.

Számbavettem az ő életkörülményeit, hogy mi mindenben tehetséges, a személyiségét és összehasonlítottam magammal. Mélyen hittem, hogy én nem vagyok olyan Isten szerinti nő, mint ő.

A konyhája tele volt házi finomságokkal, az enyémben pedig csak olyanok voltak, amik a fagyasztott ételek sorában vettem.

Ő egy anya volt és házi asszony, én egy egyedülálló, dolgozó nő.

Ő csendesen szólalt meg, míg én hangos voltam és egy kicsit pimasz.

Az ő családi állapota, anyai mivolta, ajándékai, természete merev ellentétben álltak velem. Egyszerűen nem ilyen típusú nő voltam, nem az a típus, amiről azt gondoltam Istennek kedves.

De ha átnézzük az igét, az mást mondd erről.

Ezekben a napokban a Bibliában szereplő nőket tanulmányoztam egyik barátnőmmel, Wendyvel. Ő segített nekem, hogy egy új nézőpontból lássam meg, Isten örömét leli minden típusú nőben, akiket Ő alkotott, nevükön szólított és ajándékokkal ruházott fel. A bibliai asszonyok hasonlóak hozzánk, életük különböző szakaszaiban vannak, más és más személyiséggel és ajándékokkal. Ezek a nők például:

Lídia, aki megnyitotta az otthonát és beengedte a gyülekezetét. (Ap.csel.16)
Sifrá és Púá, a héber bábák, akik bátran mentek szembe a szabályokkal. (2 Mózes)
Ráháb, aki védelmet és menedéket nyújtott Isten embereinek. ( Józsué 2)
Mária Magdolna, aki követte Jézust és támogatta elhívását. ( Lukács 8)
Hulda, akiben bíztak, hogy hallja Istent és továbbadja igazságát.(2 Királyok 22)
Priszcilla, aki tanította az igét és teljes dicsőségében mutatta be. (Ap.csel. 18)
A meg nem nevezett sunémi asszony, aki fizikailag gondot viselt Isten embereiről. ( 2 Királyok 4)
Dorkász, egy özvegyasszony aki kézzel készített ruhákat másoknak és jótékonykodott. (Ap.csel.9)

Néhányan közülük egyedülállóak voltak, néhányan pedig házasok. Vannak csodálatos asszonyok a Bibliában, akik özvegyek voltak, vagy gyermektelenek és voltak közöttük édesanyák is. Sokuknak megkérdőjelezhető volt a múltjuk vagy hibáztak az útjuk során, mégis, Isten nem akarta elpazarolni az ő hajlandóságukat és különleges tapasztalataikat.

Ez a lista éppen csak a felületét karcolja azoknak a nőknek akiket kiemelt a Biblia. Mennyire csodálatos! Valóságos szivárványt alkotnak azok a sokszínű asszonyok Isten igéjében, használva különböző ajándékai kat és személyiségüket Isten dicsőségére-ahogy Pál mondja a Római levél 12:6-ban: Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is.
Róma 12:6 RÚF

Amilyen nő te vagy, az több, mint elég. A te különleges személyiséged és ajándékaid Isten által vannak alkotva és jóváhagyva. Isten szeret téged és szeretne használni, függetlenül attól, hogy éppen milyenek a körülményeid, vagy milyen életszakaszban vagy.

Most, hogy már sok idő eltelt a húszas éveim óta, a sokkal érettebb énem tudja, nem kell pont olyannak lennem, mint a lelkészünk felesége volt azért, hogy Isten örömét lelje bennem. Nem kell hasonlítgatnunk magunkat más nőkhöz, inkább ünnepeljünk mindenkit akit Ő alkotott.

Uram, köszönöm azt a nőt, akinek te alkottál engem. Bízom abban, hogy használod ajándékaim, személyiségem és jelen élethelyzetem. Hiszem, hogy értékesnek tartasz, úgy ahogy vagyok, ugyanúgy, ahogy az összes többi nőt, akiket Te alkottál. Jézus nevében, Ámen.



(forrás:https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/03/12/what-kind-of-woman-does-god-approve-of
Amy Carroll:What Kind Of Woman Does God Approve Of
Used with permission
fotó:pinterest)

Megjegyzések

  1. Van itt egy admin, aki törli az ilyen típusú hozzászólásokat? Főleg, hogy egyértelműen rossz szándékból íródott.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések