Isten a mi erőnk

Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék? Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak, és elesnek. Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom.
Zsoltárok 27:1-3



A félelem ellentéte az erő.
Amikor a félelem időszakain megyünk keresztül, akkor az utolsó érzés, amit érzünk az erő.

Egy vidámparkban eltöltött hosszú nap után az egyik legdrágább dolog, amit láthatunk egy apa, aki a karjaiban cipeli a kocsihoz alvó gyermekét. A gyermek békésen pihen, míg édesapja elcsigázva hurcolja magával a világítós játékokat, a hűtőtáskát, és a 20 kg-os boldogságcsomagot, azonban biztosak lehetünk benne, hogy sosem cserélné el semmire ezt az élményt.

Gyakran elfeledkezünk róla, hogy mi vagyunk a vidámparkban látott gyermekek.
Néha egyszerűen csak fel kell nyúlnunk, és engednünk kell, hogy Isten a karjaiban hordozzon bennünket. Földi apánk kezeitől eltérően Mennyei Atyánk sosem fárad el terheink súlya alatt. Ő akar a mi erőnk lenni. Jézus ezért mondja, hogy jöjjön Hozzá mindenki, aki megfáradt.

Nevezz meg egy esetet, amikor Istenhez fordultál, mert úgy érezted, hogy jottányi erőd sem maradt! Hogyan gondoskodott rólad? Isten ereje sosem fogy el.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te adsz erőt folytatni akkor is, amikor úgy érzem, hogy minden erőm elfogyott. Köszönöm, hogy tudtomra adtad, hogy mindig szabad bejárásom van Hozzád. Kérlek, bocsásd meg azt, amikor kételkedtem abban, hogy bátran jöhetek Hozzád a problémáimmal. Jézus nevében, Ámen.





(forrás: Youversion-Bibliaolvasási terv
https://www.bible.com/hu/reading-plans/11262-felelem-es-aggodalom/day/19
fotó:pinterest)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések