Istennek az életedre készített terve sokkal inkább szól arról, hogy kivé válsz, mint arról, hogy mit teszel


"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Máté 22:37

"Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Máté 6:33-34


"Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk." 1 Korintus 2:12 


Mit kell tennem?



Valószínűleg sokszor feltetted már magadnak ezt a kérdést, leginkább akkor, amikor fontos, életbevágó döntés elé kerültél, mint például, hova menj egyetemre, vagy milyen karriert válassz.



Egy ehhez hasonló kérdést tett fel egy vallási vezető Jézusnak a Bibliában: „melyik a legfontosabb parancsolat a törvényben?” (Máté 22:36) Más szóval: Mit kell tennem?



A következő igeversben láthatjuk Jézus válaszát: „Szeresd az URat, Istenedet teljes szíveddel, egész lelkeddel és teljes értelmeddel!« Ez az első és legfontosabb parancs. De a második is ugyanolyan fontos: »Úgy szeresd embertársadat, mint saját magadat!«'” (Máté 22:37-39, kiemelés a szerzőtől)



Amikor megpróbáljuk megérteni, mi Isten terve számunkra, érdemes abból a két dologból kiindulni, amelyeket Jézus szerint kell tennünk:



1.) Szeresd Istent.



2.) Szeresd az embereket.



Most talán azt gondolod, ez mind remekül hangzik, de honnan fogom tudni, milyen főiskolát, vagy éppen milyen karriert válasszak?



A kérdés jogos, nekem pedig van egy jó hírem: Amennyiben Jézust követed és Istenfélő emberekkel veszed körül magadat, a Szentlélek vezetni fog a döntéseidben.



Talán épp két egyformán jó egyetem között hezitálsz, és azon tűnődsz, Isten szerint vajon melyiket kellene választanod. Térjünk vissza egy kicsit ahhoz, amit Jézus mondott a két legfontosabb parancsolatról: szeresd Istent és szeresd az embereket. Tudnád szeretni Istent és az embereket is mindkét egyetemen? Ha a válasz igen, akkor nem számít, melyiket választod. Isten bármelyik helyen tud majd munkálkodni általad.



Amikor a jövőnket érintő kérdésekről van szó, Isten nem mindig ad egyértelmű „igen” vagy „nem” válaszokat. Ez esetenként összezavarja az embert, viszont igen felszabadító érzés annak felismerése, hogy Istennek az életedre készített terve sokkal inkább szól arról, hogy kivé válsz, mintsem, hogy mit teszel.



Ezek szerint akkor magunktól hozunk meg minden döntést és éljük az életünket saját tetszésünk szerint? Természetesen nem! Lehet, hogy nem mindig ismerjük Isten akaratát, azonban mindig járhatunk az Ő útjain. Mit jelent ez? Azt, hogy még ha nem is tudjuk, mi a következő lépés, attól még továbbra is engedelmeskedünk Istennek abban, amire a jelen időszakban hívott. Tehát, követjük Őt, tisztességesen éljük életünket, engedelmesek és tisztelettudók vagyunk szüleinkkel és vezetőinkkel szemben, és szeretünk minden egyes személyt, akit Isten az életünkbe helyez.



Az egészben a legjobb pedig az, hogy amikor követjük Jézust, Ő nekünk adja bölcsességét a Szentlélek által (1Korinthus 2:12-13). Megújítja értelmünket és segít a megfelelő dolgokra koncentrálni (Róma 12:2). Amikor bölcs emberekkel vesszük körül magunkat, ők segítségünkre lesznek a helyes döntések meghozatalában (Példabeszédek 13:20). Az egyik legjobb módja a bölcsességszerzésnek az imádság. Jakab levele első fejezetének ötödik igeverse szerint, ha bölcsességet kérünk Istentől, Ő megadja azt nekünk!


Youversion - Bibliaolvasási terv 
Life Church - Switch - God's plan for your life

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések