Győzelem a bűntudat felett

Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm dicsérje szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd, mennyi jót tett veled! Megbocsátja minden bűnödet, és meggyógyítja minden gyöngeséged. 
Zsoltár 103:1-3.



Jézus soha nem várná el tőlünk, hogy mi legyünk az Ő dicsőségének világossága, ha nem biztosított volna kiutat a bűntudat sötétségéből.

A Sátán egyik célja elérni azt, hogy a múltbéli hibáink miatt érzett bűntudatunk beárnyékolja az életünket. A Sátán tudja, hogy még ha el is hisszük, hogy Jézus meghalt a bűneink bocsánatáért, amíg bűntudatunk terhét cipeljük, nem fogjuk tudni igazán elfogadni az Ő megbocsájtásának felszabadító erejét és áldását. Sőt, legsúlyosabb vétkeink árnyékában fogunk élni. János evangéliuma kilencedik fejezetének ötödik igeversében Jézus a világ Világosságának nevezi Önmagát, és Máté evangéliuma ötödik fejezetének tizennegyedik és tizenhatodik igeverseiben azt is mondja: „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város... Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” Jézus soha nem várná el tőlünk, hogy mi legyünk az Ő dicsőségének világossága, ha nem biztosított volna kiutat a bűntudat sötétségéből.

A zsoltárok könyve százharmadik fejezetében arról olvasunk, hogy Isten irántunk érzett szeretete hatalmasabb, mint amit mi valaha el tudunk képzelni, és olyan messzire dobta vétkeinket, hogy azt a hihetetlen távolságot emberi ésszel fel sem tudjuk fogni. Amikor Jézus meghalt a kereszten, örökre levette a bűn súlyát azokról, akik hisznek Őbenne. Szabadon elfogadhatjuk az Ő megbocsájtását és bűntudat nélkül élhetünk, tudva, hogy Ő szeretettel fogad minket és karjaiba ölel, amikor Őhozzá jövünk.

Ahogy közeledünk Jézus feltámadásának ünnepéhez, ne feledjük, hogy a halála nem csak a bűnök alól szabadított fel minket, de arra is hatalmat adott, hogy levessük magunkról a bűntudat súlyát. Jézus a vérét ontotta érted, és ezzel lerótta a tartozást minden bűnödért, még a legnagyobbakért is. Járj tehát ma az Ő szabadításában!
                                   






(forrás: Bibliolvasási terv-Jézus a mi Győzelmünk zászlaja
fotó:pixabay.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések