Jézus még mindig az, Akiről a Húsvét szól



Virágvasárnapon senki sem látta igazán Jézust. Nem Őt. Azt látták, hogy a reményük újjáéled, az igazságtalanságuknak a végét és a könnyebben követhető utat ünnepeltek.

Pálma ágakat lengettek, leterítették legszebb ruháikat, de ők csupán egy átmeneti királyt láttak, nem a Szenvedő Szolgát.

Virágvasárnap teljes szívükből énekeltek Hallelujját, és ha tudták volna megkoronázták volna Jézust, de nem értették az Ő küldetését.
    
Ők nem látták Jézust. Isten Fiát. A Messiást. A nemsokára eljövő Királyságát. Félreértették Jézust, mert: az Ő királysága nem evilági.

Virágvasárnap... Jézus tudta. Szamárháton vonult be és tudta, hogy miért kell mennie. Isten fia megalázta magát, félretette királyi voltát, és felcserélte a Mennyei palástot egy törölközőért és egy lavornyi vízért.

Aznap magasztalták őt, de Jézus látta a szívük motivációját, a fiatalokét és az idősekét, egyaránt.

És sírt értük.

És ezután meghalt értük.

„A sokaság az útra terítette felsőruháját, mások ágakat vagdaltak a fákról, és az útra szórták. Az előtte haladó és az őt követő sokaság pedig ezt kiáltotta:

Hozsánna Dávid Fiának!

Áldott, aki jön az Úr nevében!

Hozsánna a magasságban!” (Máté 21:8-9 RÚF)


Személyes imám érted
Uram Jézus, elfogadunk Téged, mint Szenvedő Szolgát, Isten Fiát, az igaz Messiást – Téged, aki meghalt értünk, hogy nekünk életünk legyen. Virág Vasárnapon és minden nap a dicsőítésünkkel és az életünkkel Téged szeretnénk felmagasztalni, és megtisztelni, Atyám. Arra vágyunk, hogy az a szolgálni kész lelkület határozza meg életünket, amelyet Te bemutattál nekünk. Köszönjük, hogy életedet adtad értünk, hatalmas árat fizettél értünk.




Most te következel:

  • Hogyan köszöntötted volna Jézust Virágvasárnap?

  • Mit jelent számodra Jézus halála?

  • Hogyan fogod idén a Húsvétot ünnepelni?





forrás:  Palm Sunday – An Easter Meditation By Rebecca Barlow Jordan on Mar 25, 2021

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések