Türelmet nyerni a sáros időszakokban

Várva vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. (Zsoltárok 40:1)


Nemrég láttam egy gyönyörű videót. Azzal kezdődött, hogy elültettek egy virág hagymát a földbe és ezután végig nézhettük a különböző folyamatokat. Gyökeret eresztett a földbe, aztán levelek kezdtek el nőni rajta. A hagyma átalakult és végül kivirágzott. Magból a kifejlett virág nem egy éjszaka alatt történt. Pontosan 83 nap kellett hozzá-majdnem egy egész évszak. Azért, hogy valami tökéletesen végig menjen időre van szükség. A fejlődés pedig türelmet igényel.

Bármiért is imádkozol, ne imádkozz türelemért."
Valószínűleg már te is hallottad ezt a kifejezést, vagy mondtad már valakinek. Édesanyámtól is hallottam egyszer kétszer, amikor tinédzserek voltunk. Persze, csak viccelt, vagy valami olyasmi. Általában nem kapcsoljuk össze az imát és a türelmet, mint egységet, amely a növekedésünket mozdíthatná előre.
Inkább úgy tűnik, mintha egymásnak ellentmondó tulajdonságokkal bírnának és a várakozást sokszor úgy éljük meg, mintha éppen nem csinálnánk semmit. Egészen addig gondolhatjuk így, ameddig el nem olvassuk a mai igénket:

A 40. Zsoltárt van Dávid egy nem túl hívogató szóval kezd: várakozni, majd a türelmesen (angol fordítás) szót használta. Ezt a cselekvést lehet türelmesen is csinálni? Mégis ki tudja ezt megtenni? A fejemben elképzelek egy nyugodt, higgadt embert, aki felemelt kisujjal iszogatja a teáját, a vágyakozás könnyei nélkül.

Kivéve, hogy Dávid így folytatja: Várva vártam az Urat és lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. David várakozott türelmesen, de imádkozott is szüntelen. David várakozása nem üres idő volt és nem a cselekvés elkerülése miatt tett így, hanem azzal volt elfoglalva, hogy az Úrnak mondta el vágyait. A 40. zsoltár 2. versében azt olvashatjuk, hogy Dávid sáros, iszapos veremben volt. Gyorsan süllyedt. Akár bánat volt, vagy fajdalom, vagy depresszió, tudta, hogy Istenre van szüksége, hogy kiemelje a sárból és várta a növekedést. Ezért imádkozott.

Amikor sár fedte a cipőit, akkor térdre borult.

Isten válaszolt Dávid imáira a megfelelő pillanatban.
Barátom, ugyanezt teszi velünk is. Az Ő időzítése mindig tökéletes és csak egy kiáltasra van tőlünk.

Új éneket adott a számba. Istenünk dicséretét. (Zsoltárok 40:3)

Drága Istenem, amikor a hosszúnak tűnik egy folyamat, adj nekem friss türelmet, hogy elfogadjam mind azt amit nekem szántál, függetlenül attól milyen mélynek érzem az iszapot magam alatt. Add, hogy a szívem a Te terveid és céljaid felé fordítsam minden időszakban. Jézus nevében, Ámen.


                                                       

(forrás: girlfriendsingod.com
Rachel Wojo-Growing Patience in the Mud
https://girlfriendsingod.com/growing-patience-in-the-mud/
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

  1. Jèzus Krisztus nevèben mindörökkön örökké Ámen!

    VálaszTörlés
  2. Uram!Én már tudom,mit jelent türelmesen várakozni.Igen.A Te akaratodra vártam és gyümölcsöző lett az eredménye.Koszonom áldott kegyelmedet.Amen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések