Az aggodalom ellenszere

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."

Filippi 4:6-7

A stresszkezelés egyfajta lelki fegyelem, amely az élet minden területén - mentális, érzelmi, fizikai és spirituális - szorgalmas felkészüléssel kezdődik. Fel kell készülnünk a stresszel való megbirkózásra, mielőtt ténylegesen megharcolnánk vele.
Ez egy folyamatos, mindennapos küzdelem, amely a mennyországnak ezen az oldalán nem ér véget. Ahhoz, hogy megnyerjük ezt a csatát, fel kell készülnünk. Bár a stressz kezelésének nincs egyetlen titka, Isten Igéje tele van sok olyan igazsággal, amely lehetővé és képessé tehet bennünket arra, hogy  egészséges, produktív és Istent tisztelő módon kezeljük.
Néha a legismertebb szentírási szakaszok egyben a leginkább figyelmen kívül hagyott részek is. A 23. zsoltár is egyike ezeknek . Gyakran azon kapom magam, hogy egy feszült helyzet után ehhez a zsoltárhoz rohanok, hogy békét és vigaszt találjak. Felfedeztem azonban, hogy a 23. zsoltár a mindennapi stressz kezelésének is hatékony eszköze.
Ha olyan vagy, mint én, akkor hajlamos vagyok jobban kezelni az élet nagy csapásait, mint a mindennapi élet hétköznapi, de mindenképpen stresszt okozó apróságait. A 23. zsoltár tanulmányozása arra a meggyőződésre vezetett, hogy gyakran inkább a cipőmben lévő apró kavics, mint az utamba kerülő hatalmas szikla okozza a legnagyobb problémát az életemben az életemben. Az élet olyan mindennapos! Szerencsére Isten is ott van a mindennapjainkban.
Bár el sem tudom képzelni a világomat Jézus Krisztus jelenléte és hatalma nélkül, gyakran bűnös vagyok abban, hogy úgy élek, mintha Ő nem is létezne. Az eredmény egy stresszel teli élet. 
Jön egy próbatétel, és én megpróbálom egyedül kezelni. 
A magány kiüríti a szívemet, és ahelyett, hogy Hozzá nyúlnék, visszahúzódom a sötétségbe, ahol a feszültség csak arra vár, hogy ezt az űrt szorongással és félelemmel töltse ki. 
Isten mégis hűséges.
Az Ő békéje megnyugtató balzsam, amely ismét a jászolhoz, a problémáktól pedig távolabb vezet. Immánuel, Isten velem! Ő belép az életembe, és mindent megváltoztat. Amikor Ő eljön, a stressz eltűnik, és helyette nyugalmat kapok.
"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." Filippi 4:6-7
Amikor azon kapom magam, hogy azt kívánom, bárcsak ott lehettem volna azon a szent éjszakán, amikor Jézus megszületett, Ő finoman emlékeztet arra, hogy nekem is volt egy saját jászolélményem, amikor Isten személyes valósággá vált az életemben. Minden egyes nap vannak saját szent pillanataim, amikor kinyújtom a kezem Őhozzá, és Ő ott van, a hétköznapi, átlagos és gyakran piszkos körülményeim közepette.
A stressznek nincs helye egy olyan szívben, amely a jászol előtt térdel. A stressznek nincs helye egy olyan életben, amely folyamatosan keresi Istent, és úgy dönt, hogy átadja magát az Ő szeretetének és gondoskodásának - ahogy a juhok is átadják magukat pásztoruk szeretetének és gondoskodásának. A 23. zsoltár a juhok és a pásztor, a gyermek és az apa közötti bensőséges, személyes és bizalmi kapcsolatot írja le, és nemcsak Isten teljes és hűséges gondviselésének gyönyörű portréja, hanem egy arzenálnyi stresszoldó igazság és elv, amelyek, ha elfogadjuk és alkalmazzuk őket, képessé tesznek és felvérteznek bennünket arra, hogy békés és győzelmes életét éljük.


Atyám, köszönöm feltétel nélküli szeretetedet és megbocsátásodat. Segíts, hogy minden nap Rád és a Te jelenlétedre koncentráljak az életemben. Imádkozom, hogy minden stresszt a szívemben elnyeljen a valóság, hogy Te hűséges vagy és irányítasz. Tudom, hogy Téged nem lep meg semmi, ami az utamba kerül, és a jót jobbá, az elképzelhetetlent megállíthatatlanná, a hihetetlent pedig ténnyé változtatod. Dicsérlek Téged azért a csodáért, ahogyan vezetsz és felemelsz, amikor elesek.
Jézus nevében, Ámen.

Segítő kérdések:
Félsz attól, hogy mit tartogat a mai nap? Félsz szembenézni azzal, ami az utadba kerül? Vagy Istenre és az Ő ígéreteire koncentrálsz? Dönts ma úgy, hogy hitben, békességben és győzelemben jársz.

https://girlfriendsingod.com/the-antidote-to-worry/
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/fekete-feher-szemely-kezek-sotet-568027/

Megjegyzések

  1. Újra Rád bízom életem, a Te kezedbe helyezem a mai napom és minden utána következőt is, amit nagy kegyelmedből kapok! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések