Mindent helyrehozni



„Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és „Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.”
‭‭Efezus‬ ‭4:16


Elmentem mellette, amikor kiléptem a szobából. Kicsit visszahúzódott, ahogy elhaladtam mellette, aztán beugrott a szobába, ahonnan az imént távoztam.

Egy doboz fertőtlenítőszerrel felfegyverkezve befújta a szobát, ahol percekkel korábban tartózkodtam. Jóval azelőtt, hogy ismertük volna a COVID-19 nevű kifejezést, betegen jöttem dolgozni, és ezt nem lehetett eltitkolni.

Az arcom elárulta a történetet. Beesett szemek, sápadt arcszín, és valószínűleg vörösre színeződött orr... és ha ez nem lett volna elég, mindenhová egy doboz zsebkendőt vittem magammal.

Senki sem akart közeledni hozzám. Akár a saját egészségükre gondoltak, akár valami másra, a szipogásom és a köhögésem elég volt ahhoz, hogy a munkatársaim az ellenkező irányba meneküljenek.

Hosszú órákat dolgoztam egy televíziós csatornánál. Frissen végeztem a főiskolán, nem volt családom vagy más felelősségem, a munkámra koncentráltam, és apám arra tanított, hogy keményen dolgozzak.

Így azon a napon, amikor rosszul ébredtem, eszembe jutott egy nap, amikor apám sem érezte jól magát. Ahogy visszaemlékszem, az irodájában ült a tévéállomáson, ahol egész gyerekkoromban dolgozott.

A magas láz okozta hidegrázástól reszketett, és bebújt a takaró alá. Mindeközben azon dolgozott, hogy felkészüljön az esti hírekre. Néhány órával később már az íróasztal mögött ült az élő televízióban, és mosolya még csak utalást sem tett beteges állapotára.

Így hát ezzel a gondolattal a fejemben munkához láttam. Meg sem fordult a fejemben, hogy senki sem akarja, hogy ott legyek.

A mai Igazság valami egészen mást mutat be, mint az aznapi állapotom: „Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.”

‭‭Efezus‬ ‭4‬:‭16‬ 


Ez egy élénk, egészséges, virágzó, életerős és szeretettel teli csoport képét festi le. Néha azonban azt hiszem, inkább úgy érezzük magunkat, mint én aznap az irodában. A körülményeinket inkább úgy jellemezhetnénk, hogy "épphogy megélünk", és a körülöttünk lévő emberek mintha távolságtartóak lennének.

Elrejtjük a megtört voltunkat, és eltávolodunk másoktól, miközben azzal vigasztaljuk magunkat, hogy mások is így akarják. Meg vagyunk győződve arról, hogy senki sem akar a közelünkben lenni a mi összetörtségünkben, ezért mindenáron elkülönítjük magunkat, amíg meg nem gyógyulunk.

Néha a töröttségünk még az identitásunk részévé is válhat. Azonosíthatjuk magunkat a múltbeli vagy jelenlegi élmények és az általuk hagyott sebek alapján.

A probléma az, hogy nem tudjuk magunkat megjavítani. De a jó hír az, hogy nem is kell. Amikor úgy érzed, hogy mindenki menekül a megtört voltod elől, Jézus nem ragad meg egy doboz fertőtlenítő spray-t, és tart távolságot - Ő megindul feléd.

Az összetartozás, ami abból fakad, hogy beengedjük Istent életünk megtört helyeire, megköveteli, hogy identitásunkat a sebeinkről a Megváltónkra helyezzük át.

Amikor identitásunkat a sebhelyeinkbe burkoljuk, megtört életet élünk, megfosztva a Krisztus testéhez való tartozás áldásaitól. Jézus tudta, mit jelent megtörtnek lenni. Az Ő sebhelyei miatt nem kell, hogy a mi sebeink határozzák meg a miénket. Jézus azért jött, hogy mindent helyrehozzon!

Mi az egyik módja annak, hogy identitásodat a sebhelyeidről a Megváltódra helyezd át?

 

Imádkozzunk

Drága Istenem, köszönöm, hogy eljöttél, hogy mindent helyrehozz! Gyógyítsd meg a törött helyeimet! Engedd, hogy a Te igazságod a hegeimről a Megváltómra helyezze át az identitásomat, hogy abban a szabadságban járhassak, amelyet Jézus biztosított nekem a kereszthalála által.

Jézus nevében, Ámen.







Forrás :

Katy Mccown

Fixing it all - Daily Devotion 2023, May 4


https://girlfriendsingod.com/fixing-it-all/

Fotó : canva.com 

Megjegyzések

  1. Csak egyedül Jézus a szabadítani.Ketszer betegedtek meg ilyen módon és Jézus volt az Áldott orvoso,mert nem mentem kórházba.Koszonom Neked,Uram.Amen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések