Isten nem felejtkezett el rólad...

  "Meddig tart ez, URam? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem? Meddig kell magamban tanakodnom, és bánkódnom szívemben naponként? Meddig kerekedhetik fölém ellenségem? Tekints rám, hallgass meg, URam, Istenem!”



(Zsoltárok 13:1-3).

Voltál már olyan helyzetben, amikor tudod, hogy ez a te életed, de nem hiszed el, hogy valóban ez az életed?

Családunk egy új közösségbe költözött, hogy ott szolgáljon, mert hittük, hogy Isten hívott minket oda, de ahogy hitben kiléptünk, Ő elhallgatott. Ő adott egy „Indulj!” parancsot, mi pedig rohantunk előre. Amikor visszanéztünk, Ő már nem volt ott. Vagy legalábbis úgy tűnt, hogy nincs ott.

Talán te is éltél már meg hasonló élethelyzetet: Teljes szívedből tudtad. Mindent egy lapra tettél fel. Megvetted a mezőt a kincsért (Máté 13:44). Te. Biztos. Voltál. És aztán egyszer mégsem voltál az.

Talán imádkoztál már olyan kétségbeesett imát, mint Dávid király a mai kulcsversben: "Meddig tart ez, URam? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem? Meddig kell magamban tanakodnom, és bánkódnom szívemben naponként? Meddig kerekedhetik fölém ellenségem? Tekints rám, hallgass meg, URam, Istenem!” (Zsoltárok 13:1-3).

A saját kétségbeesett imámban konkrét kérdéseim voltak:

Uram, ez a baba egy csoda. És annyira hálás vagyok amiért egy kisbabával áldottál meg! De a szolgálat okozta stresszben és túlterheltségben úgy érzem, hogy nem vagyok önmagam, és egy látszólag apró dolog - a baba neve - miatt sírok. Semmi sem tűnik helyesnek. Sem az életem, sem a helyzetem, sem a babanevek a listámon! Hol vagy, Istenem? Miért felejtettél el engem?

Zakariás.

Csak ennyit hallottam a lelkemben. Kétkedve fordultam Istenhez: Hónapok óta nem mondtál semmit, és most hirtelen ez a név? Ez még a listámon sincs rajta!

Talán többről volt szó. Elővettem a babanévkönyvemet, hogy megkeressem a Zakariás név bibliai jelentését:

Isten megemlékezett rólad.

 
Hagyom, hogy belém ivódjon. Isten megemlékezett rólad.

Most rajtam volt a sor, hogy elnémuljak, miközben lenyűgözve ültem Isten bölcsessége és időzítése előtt.

A megélt kudarcok annyira megzavartak, hogy azt hittem, Isten nincs a közelben. De csalódott imáim közepette Ő emlékeztetett a jelenlétére azzal, hogy gyengéden megsúgta a meg nem született fiam nevét.

Ez a személyes és kedves emlékeztető nemcsak abban a pillanatban érintette meg a szívemet, hanem az elmúlt 14 évben minden olyan pillanatban, amikor a fiam, Zakariás azt suttogta az anyukájának: "Szeretlek".

Ha olyan vagy, mint én, hajlamos vagy Istent a nyilvánvaló, eget rengető csodákban keresni. A tűzijátékhoz hasonló hatalmas megnyilvánulásokban keresed Őt, ahol rámutathatsz, és azt mondhatod a környezetednek: "Látod? Csak Isten képes erre!".


Miközben azzal vagyunk elfoglalva, hogy a nagy és harsány dolgokat keressük, gyakran nem vesszük észre az Ő csendes, szelíd hangját, amely azokon a sötét és kétségbeesett, nagyon csendes éjszakákon jön. A "nagyobb jobbat jelent" világában érzéketlenné váltunk a kisebb, mégis látványos dolgokra. Sokszor nem vesszük észre Istent, aki olyan közel ül, hogy suttog - egy szerető Atya szelídségével és bensőségességével, - mint aki gyermekéhez beszél.

Barátom, Isten vezetése nem biztos, hogy megfelel az elvárásaidnak. De nagyon is lehetséges, hogy Ő oly módon akarja kinyilatkoztatni önmagát, ami meghaladja az elvárásaidat.


És ma, ha abban a köztes helyzetben vagy, amikor feladtad az elvárásaidat, és keresed, hogy Isten hogyan fog cselekedni a helyzetedben, hadd emlékeztesselek erre az egyszerű igazságra:

Isten nem felejtetkezett el rólad.


Uram, köszönöm a közelségedet, még akkor is, amikor nem érzékelem azt. Szeretném megtapasztalni jelenlétedet! Segíts, hogy ráhangolódjak, figyeljek a suttogásodra, és jól várakozzak azzal a bizonyosággal, hogy emlékezni fogsz rám. Jézus nevében, Ámen.











Forrás: Proverbs31 Ministries Daily Devotion, Jodi Harris: God Has Not Forgotten You,  May 26, 2023,

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/05/26/god-has-not-forgotten-you

fotó: pinterest

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések