Miért nem kell mindent jól csinálnod?

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."

Róma 8:28

A levegő cukor és fahéj illatú, amikor besétálok a kedvenc pékségembe egy pitekészítő tanfolyamra. Ideges vagyok ettől az új elfoglaltságtól.. (Egyszer csináltam ciabatta kenyeret, ami olyan rosszul sikerült, hogy a kutyám, aki örömmel eszik meg kimondhatatlan rossz dolgokat is az udvaron, kiköpte a konyha padlójára).
De a barátnőm, Melissa a főpék itt, és megígérte, hogy végigvezet a folyamaton. A csoporttársaimmal egy hosszú faasztal körül állunk. Mindannyian kapunk egy nagy ezüsttálat, hogy összekeverjük a hozzávalókat. Apránként adom hozzá a vajat, a zsírt (Melissa szerint a kettő kombinációja a titok), a sót, a lisztet és a vizet. Az ujjaimmal dolgozom össze a tésztát.
Melissa mögém jön, hogy leellenőrizze, hogyan haladok. Hozzáad egy kicsit ebből-abból, majd újra a tésztával dolgozik. "Ez az", mondja, "pont jó".
Ez az eset több mint egy évvel később, egy teljesen más helyzetben jut eszembe. Fontos döntést kell hoznom, és fogalmam sincs, mit tegyek. Megint aggódom, hogy valahogy mindent elrontok. Ahogy imádkozom, a szívemben felismerés támad. Nem kell mindent jól csinálnom, mert olyan Istent szolgálok, aki a végén mindent helyrehoz.
Amikor megpróbálok mindent jól csinálni, megbénít a félelem. Az önkritika az életem része. Minden részlet miatt aggódom, és a vállamon cipelem a döntésem súlyát. De Isten ezt soha nem kéri tőlünk. Ő azt kéri tőlünk -ahogy Melissa is tette- hogy lépjünk oda az asztalhoz. Hogy piszkoljuk be a kezünket. Próbáljuk meg a legjobbat kihozni magunkból, és bízzunk abban, hogy a többiről Ő tud és fog is gondoskodni.
Melissa nem várta el tőlünk, hogy egy este alatt profi pitekészítőkké váljunk. Azt kérte tőlünk, hogy bízzunk benne, próbáljuk meg követni, amit mond, és hagyjuk, hogy mellettünk legyen ebben a folyamatban. Bármit is csináltunk a tésztával, ő segített.
Pál apostol azt mondta: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." (Róma 8:28) A "minden" magába foglalja a hibáinkat, a tökéletlen erőfeszítéseinket, a találgatásainkat, amikor nem vagyunk biztosak abban, hogy mit kellene tennünk. De mielőtt Isten ebben a "mindenben" munkálkodhatna, adnunk kell neki valamit, amivel dolgozhat, ami azt jelenti, hogy nem hagyjuk, hogy a félelem megakadályozzon minket abban, hogy egyáltalán megpróbáljuk.
Jill Churchill azt mondta: „Nincs mód arra, hogy tökéletes anya legyél, de millióképpen lehetsz jó anya.” Azt hiszem, ez életünk minden területére érvényes. Nincs mód arra, hogy tökéletes barát legyél, de millió módja van annak, hogy jó barát legyél. Nem lehetsz tökéletes vezető, de milliónyi módon lehetsz jó vezető. Nem tudsz tökéletes pitetésztát készíteni, de millió módja van annak, hogy jót csinálj.
Legyen bátorságod és próbálkozz tovább. Amit teszel, az elég. Nem kell mindent jól csinálnod, mert olyan Istent szolgálunk, aki a végén mindent helyrehoz.


Drága Istenem, Te olyan jó vagy. Köszönöm, hogy velem maradsz a zűrzavarban, és mindent helyrehozol. Ma Neked ajánlom fel, amim van, és bízom benned, hogy gyönyörűvé teszed.
Jézus nevében, Ámen.

Segítő kérdések:
Hogyan láttad, hogy Isten a dolgokat jóra fordítja? Oszd meg az egyiket velünk kommentben.

https://girlfriendsingod.com/why-you-dont-have-to-get-everything-right/
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kenyer-pekseg-liszt-sutes-9095/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések