A nem vagyok képes erre, forduljon át arra, hogy képes vagyok rá

Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, jöjj, és osztozz urad örömében! Máté 25:21

Igen, meg tudom csinálni. Nem, nem tudom. De igen képes vagyok rá. Nem, nem vagyok.

Volt már hasonló beszélgetésed saját magaddal? Úgy érzed Isten hív arra, hogy megszólíts valakit, vagy új vállalkozásba kezdj, tanítsd a Bibliát, írj egy könyvet, vagy megossz egy történetet a múltadból, amit még senkinek sem meséltél. Aztán a félelmed túl kiabálja a hited és csendben maradsz.

Egy nap Jézus megosztott egy történetet azokal akik hallgatták Őt. Mi már úgy ismerjük, mint a tálentumok példázata, de inkább a három választás példázata ez. Jézus hétköznapi szavakkal mondta el, milyen a Mennyei Királyság

Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott vele, és másik ötöt keresett hozzá. Ugyanígy a két talentumos is másik kettőt keresett hozzá. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét.
Máté 25:14‭-‬18 RÚF


Amikor a szolgák ura hazatért örült azoknak, akik befektették a tálentumaikat és azok megduplázódtak, de mérges volt arra, aki elrejtette a földbe.

Ura így válaszolt neki: Te gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamatostul kaptam volna vissza azt, ami az enyém. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van!
Máté 25:26‭-‬28


Ettől a történettől mindig kicsit megborzongok. Isten mindannyiunk számára adott ajándékokat...ajándékokat, amelyeket arra szán, hogy használjuk, befektessük és megsokszorozzuk. Nem csak pénzről beszélek, hanem olyan ajándékokról, amelyek bennünk vannak. Tehetségét és képességeket adott neked és elvárja, hogy használd királysága építésére és szolgálj mások felé.

Szóval mi tartotta vissza azt a szolgát, aki csak egyet kapott? A félelem.
A félelem meggátolta abban, hogy befektesse, amilye van. Azt gondolom az ura jobban örült volna, ha a szolga ezt mondja neki: ,,Uram, befektettem a tálentumot, de sajnos elvesztettem." Legalább kis erőfeszítést tett volna. Viszont így az ura lustának és gonosznak látta.

A félelem lustává tehet bennünket is. Gondolkozzunk el ezen egy percre. Egy félelemmel teli ember nem tesz sokat.

Ha a félelem ellenére mozdulni tudunk előre, akkor meg tudjuk élni azt az életet, amelyre Isten elhívott minket.

Vagy félelemmel telve megállsz az ajtó előtt, vagy a zár távolt tart mindattól, amit Isten eltervezett számodra. 

A félelemnek el kell tűnnie, amikor feltevéseink helyett Isten ígéreteire tekintünk és ezt mondjuk a félelemnek: ,,Nem akarjuk hogy az életünkben legyél."

A döntések irányítják a jövőnket. Mondjuk együtt:

Nem temetem a félelem sírjába az elhívásom.

Nem engedem a saját ,,nem én erre nem vagyok képes" gondolataimnak túlharsogni az ,,igenis képes vagyok rá" gondolatokat.

Egy ígéret, ami elkísérhet a mai nap: A nagy feladatok elvégzésese sok kis igennel kezdődik. Szóval fektesd be a tálentumaidat és lásd meg mi mindennel ajándékoz még meg Isten.

Uram, köszönöm hogy ajándékokat és tehetséget adtál nekem. Néha nem tudom pontosan, hogy mik ezek, de azért imádkozom, hogy megmutasd ezeket nekem. Segíts, hogy bátor legyek és megosszam másokkal azt, amit Tőled kaptam. Szeretném ezeket befektetni más emberekbe és megsokszorozni a gyümölcsöket a te Királyságodnak. Jézus nevében, Ámen.

                                                             


(forrás: girlfriendsingod.com
https://girlfriendsingod.com/turning-no-i-cant-into-yes-i-can-2/
Shanon Jaynes
fotó:pinterst.com)


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések