Csendesítsd le nyugtalan szívemet

Ha félek is, benned bízom! (Zsoltárok 56:4)



Ézsaiás próféta azt mondta, "Nem az Úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson." (Ézsaiás 59:1) Bár a szívem mélyén tudom, hogy ez igaz, néha még mindig ide-oda ingadozom a kétség és az aggodalom között, mintha Isten karjai rövidek lennének, és nem jól hallana a fülével. Erika barátom is így van ezzel.


Egy csomaggal érkezett az ajtómhoz, amit át akart adni, és egy történettel, amit meg akart osztani velem. Aláírtam a csomagot, és elkezdtünk beszélgetni. A gyerekei már felnőttek. Az enyémek tizenévesek voltak. A lánya épp akkor ment férjhez. Az én idősebbik lányom épp akkor ment főiskolára. Mint anya az anyával osztoztunk és törődtünk.


"A lányom és az új férje talán Chicagóba költözik. Őszinte leszek, Gwen - mondta komolyan -, nem nagyon bízom Istenben. Szorongással és aggodalommal küzdök." Megértően hallgattam és bólintottam, jól ismerve az aggodalom és a szorongás feszültségét.


Aztán felélénkült, és megosztott egy történetet, ami valahogy így hangzott...


Isten egy olyan üzenetet helyezett a szívemre ma reggel, amely próbára tett engem! Én motorozom. Már évek óta. Szeretek a szabad levegőn lenni. Izgalmas és felüdít. Amikor motorozom, sebezhetőnek és ébernek érzem magam. Kockázatos és egyensúlyt igényel, sokkal nehezebb, mint autót vezetni, de azért motorozom, mert energiát ad, és úgy érzem, hogy élek.


Ma reggel biciklivel mentem munkába, amikor még sötét volt. Általában nem szoktam ilyet tenni, mert a fényszóró kicsi, így a fény halvány. Miközben tekertem, elkezdtem hálát adni Istennek, hogy megengedte, hogy biciklivel járjak munkába. Megköszöntem Neki, hogy megengedte, hogy útközben élőnek és energikusnak érezzem magam. És miközben ezt tettem, Ő a szívemhez szólt. Éreztem, hogy azt mondja: "Erika! Azt akarom, hogy a veled való kapcsolatom is ilyen legyen: izgalmas, kockázatos és energiát adó, mint a motorozás! De ehelyett a kocsiddal jössz velem. Biztonságban akarod érezni magad. Fényesebb lámpákkal akarsz látni. Több irányítás után kapkodsz, aggódva és bosszankodva olyan dolgok miatt, amelyek ellen semmit sem tehetsz. Ezzel lemaradsz egy olyan hitről, amely élő és energiával teli... egy olyan hitről, amely bízik Bennem és kockázatot vállal."


Könnyes szemmel és meggyőződéssel mesélte el ezt a történetet. Mindketten meghatódtunk és kihívást jelentett. Újabb vágyakozással töltött el a mélyebb hit után.


Szeretnék "motort vezetni".


Kockázatot akarok vállalni a csillagokat megalkotó, hegyeket mozgató, égő bokron át beszélő, kiszámíthatatlan és kereshetetlen Mindenható Istennel!


Isten nem egy biztonságos hitre hív minket. Nem ígéri, hogy tiszta rálátásunk lesz mindenre, ami előttünk áll. Nem ígér nekünk egyszerűséget. Ehelyett az Úr minden nap arra hív bennünket, hogy élénk, Őbenne bízó hitet fogadjunk el. Olyan hitre, amely a bizonytalan ismeretlen ellenére is él és energiával telt. Isten karja nem túl rövid ahhoz, hogy megmentsen. Ő jól hall téged, és meg is hallgat. Ő hatalmas, képes rá, könyörületes, irgalmas, szent, igazságos és hűséges.


Ezeknek az igazságoknak el kell csitítaniuk hangos kételyeinket és le kell nyugtatniuk a szorongásokat, amelyek megpróbálnak elbizonytalanítani minket.


Isten szuverén, és útjai titokzatosak. És minden kérdésem közepén ez az egy hangzik fel: Kiben bízhatnék jobban, mint Istenben? Magamban? Aligha. A fizetésemben? Az orvosi kartonomban? Az érzelmeimre? Akár a szelet is kergethetném.


Ezen elmélkedve visszatérek ahhoz, hogy mit mond a Biblia az ilyen dolgokról: mert hitben járunk, nem látásban. (2 Korinthus 5:7)


Ha félek is, benned bízom! Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?! (Zsoltárok 56: 4-5)

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Példabeszédek 3: 5-6)



Isten ma arra kér téged, hogy rá bízz valakit vagy valamit?
Döntsd el, hogy "motort fogsz vezetni".


Drága Uram, kérlek, csendesítsd le nyugtalan szívemet. Adj nekem bátorságot, hogy hitben lépjek ki, túl azon, amit látok, vagy amit megpróbálok irányítani. Most hozzád hozom ezeket, a szívemnek terheit: ______________.
Jézus nevében, Ámen.















kép: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések