Összehasonlítási szindrómától szenvedsz?

Ez a "hívségi" összehasonlítás töbek között így nézhet ki



"Bárcsak úgy tudnék imádkozni, mint Susie... Úgy tűnik, neki közvetlen kapcsolata van a mennyországgal."

"Bárcsak úgy tudnék emlékezni a Biblia verseire, mint Jen... Egyszerre egész fejezeteket mond fel."

"Soha nem fogok olyan művészi módon jegyzetelni a Bibliámba, mint Fatima ... Ő készíti a legszebb műveket."

"Én legalább tartom a Biblia-olvasási tervemet ... Rhonda két héttel le van maradva."


Amikor lelki szokásainkat másokéhoz hasonlítjuk, kisebb rendűnek és csüggedtnek, vagy büszkének és különbnek érezhetjük magunkat, de az eredmény ugyanaz: szívünk eltávolodik Isten jelenlététől.

Azonban, ha jobban megnézzük, kiderül, hogy a Bibliában nincs egy mindenre alkalmazható, egyformára szabott áhítati forma. Isten mindannyiunkat egyedi személyiséggel, tanulási stílussal, erősségekkel és tapasztalatokkal teremtett, és mint szerető Teremtőnk, örömmel fogad minket, hogy egész önmagunkat hozzuk oda Hozzá az imádatban.

Ezt az elvet látjuk a Zsoltárok 89:15-16-ban, amely így szól: „Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram! Nevednek örvendeznek mindennap, és igazságod fölmagasztalja őket,”

‭‭Zsoltárok‬ ‭89‬:‭16‬-‭17‬ ‭RÚF‬‬


Izrael történelme során az istentiszteleti vezetők zsoltárokat írtak és új dicsőítő énekeket tanítottak a népnek, hogy a templomi istentiszteleteken az Urat ünnepeljék. Az istentiszteletük azonban túlterjedt a templom udvarán - a népnek "az [Ő] jelenlétének világosságában kellett járnia ... egész nap" (Zsoltárok 89:16-17).


Akár földművesek énekeltek szántás közben, akár szövők imádkoztak a szövőszék előtt, akár bábák dicsőítették Istent, amikor új élet született, aktívan meg kellett tanulniuk és gyakorolniuk az Úrban való örvendezés új módjait.

Hogyan nézne ki az életünk, ha elfogadnánk ezt a növekedési gondolkodásmódot a Jézussal való kapcsolatunkban? Mi lenne, ha ahelyett, hogy másokhoz hasonlítanánk lelki szokásainkat, arra kérnénk Isten Lelkét, hogy tanítson meg minket dicsérni Őt úgy, ahogyan Ő teremtett minket?

Például a Bibliám margójára firkált pálcikafiguráim soha nem fogják lenyűgözni a Pinterestet, de ez nem baj. Akkor érzem magam a legközelebb Istenhez, amikor csendben nézem a naplementét és mélyen beleásom magam a teológiába.

Mi lenne, ha inkább a Krisztusban élő testvéreinket ünnepelnénk ahelyett, hogy a rettegett összehasonlítástól szenvednénk?

Hálát adhatunk a kiscsoportunkban lévő biblia kutatóknak akinek a tudása gazdagít bennünket és olyasmit ad, amin elgondolkodhatunk a hét folyamán.

Támaszkodhatunk egy imaharcosra, amikor szükségünk van valakire, aki támogat minket egy családi krízisben.

Értékelhetjük azokat, akiknek az adottságai különböznek a miénktől, és elfogadhatjuk azt az egyedi módot, ahogyan Isten teremtett minket, hogy imádjuk Őt, és egész nap gyönyörködjünk benne.

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy ilyen különbözőnek teremtettél minket. Taníts meg minket arra, hogyan gyönyörködjünk a Te jelenlétedben egész nap. Elfordulunk összehasonlításainktól, és vágyunk arra, hogy ünnepeljük, amit Te teszel mindannyiunkban. Segíts minket, Szentlélek! Jézus nevében, Ámen.








Forrás:

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/07/17/one-simple-change-to-celebrate-our-spiritual-uniqueness

Kép: Pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések