Szakítás az összehasonlítással

"... Nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." (Filippi 3:14)


Az összehasonlítás szereti tönkretenni az elégedettségemet.

Nekem általában akkor kezdődik, amikor befejezem a Jézussal töltött reggeli időt. Nemcsak azért sikerül korán kelnem, hogy elolvassam a Bibliát, hanem úgy érzem, hogy valóban kapcsolatban vagyok Istennel. Miután elmondtam a hála imákat, és pozitív szemlélettel tekintek az előttem álló napra, a telefonomért nyúlok. Szinte azonnal megváltozik a hangulatom ...

Egy baráti társaság tegnap este összejött egy gyönyörű vacsorára. Mindenki mosolygott és nevetett. És engem nem hívtak meg.

Egy másik barátnő bejelenti, hogy ő, a férje és a gyermekei (tökéletesen összeillő ruhákban) újabb babát várnak.

Mindössze három percbe telik, mire a reggelemet elrabolja a féltékenység.

Az összehasonlítás az ellenség egyik csapdája ellenünk, hogy hogyan éljük meg azt, hogy kik vagyunk Krisztusban. Ha a Sátán el tudja érni, hogy leragadjunk mindazokon a dolgokon, amik nem vagyunk, vagy amink nincs, akkor ott megrekedünk. Ahelyett, hogy futnánk az-felé, amire Isten elhívott minket, valami más után fogunk futni.

De ha abbahagyjuk az összehasonlító játékot, és helyette Jézust tekintjük jutalmunknak, akkor nyerünk.

Az egyik kedvenc bibliai igeversem a Filippi 3:14: "... Nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." Pál a börtönből írta ezeket a szavakat, de a jutalomra tekintett. Számára semmi sem volt nagyobb, mint az örökkévalóság Jézussal.

Az elégedettség és az összehasonlítás nem létezhet együtt. És ha az elégedettséget belül találjuk meg, nem kereshetjük azt külsőleg.

Azzal kezdődik, hogy nem mások életét tekintjük annak mércéjének, hogy hol kell lennünk. Amikor annyira elfoglaltak vagyunk azzal, hogy azt nézzük, mit tesz Isten bennük, nem látjuk, mit tesz bennünk. Elszalasztjuk azt, amit Ő már megtett.

Ha ma ezzel küzdesz, íme három tanács a számodra:

  1. Tölts időt egyedül Istennel, az Ő Igéjében. Emlékeztesd magadat az Ő irántad való szeretetére azáltal, hogy elolvasod a történeteket arról, hogy mit tett és mit fog tenni.
  2. Kérd meg a Szentlelket, hogy vizsgálja meg a szívedet, és fedje fel, hol kerestél megnyugvást külső dolgokban.
  3. Engedd meg Istennek, hogy korlátozott, földi perspektívádat az Ő örökkévaló ígéreteibe vetett reménységre cserélje.
Barátom, Isten tervét a te életedre vonatkozóan nem kell összehasonlítani senki máséval. Az, akinek Isten elhívott téged, egyedülálló. Az is szándékos, ahogyan Isten formál téged azzá a személyiséggé.

Legyünk hajlandóak elfordítani a tekintetünket arról, amit körülöttünk mindenki tesz, és lássuk, mit tesz Isten bennünk.

Istenem, megvallom, hogy irigykedve néztem, mit teszel a körülöttem élő emberek életében. De tudom, hogy mindaz, amijük van, amire én vágyom, soha nem elégít ki úgy, ahogyan Jézus teszi. Mutasd meg nekem, hogyan hagyjam abba a hasonlítgatást, hogy egyedül Benned találjam meg az igazi megelégedettséget. Jézus nevében, Ámen.



forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/07/12/breaking-up-with-comparison
kép: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések