Isten tudja, hol vagy

“Uram, te megvizsgálsz, és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat.”
‭‭Zsoltárok‬ ‭139‬:‭1‬-‭2‬ ‭


Egy forró júliusi napon a fürdőszobában ragadtam. A légkondicionálónk elromlott, és a szerelő csak másnap tudott jönni. Mivel nem tudtam, hogy a hőségtől megduzzad az amúgy is mogorva kilincs, becsuktam az ajtót - aztán rájöttem, hogy nem tudom elfordítani a kilincset.


A hallássérült férjem a ház másik végében soha nem hallotta volna meg a kiabálásomat és a dörömbölésemet.


Miután tíz percig csavargattam a gombot, a mosogatónak dőltem, a hőségtől szédelegtem. Senki sem tudja, hogy itt vagyok.


Pánikomat lenyelve egy automatikus imát küldtem fel - Segítség, Uram - a plafonra. Újra megpróbáltam a kilincset. Nem mozdult. De az imám igazsága belém hasított. Isten tudja, hogy itt vagyok. Tudja, hogy csapdába estem. Imádkoztam, mert hiszem, hogy Ő látja, mi történt velem.


A Zsoltárok 139:1-2 kiemeli ezt az igazságot: „Uram, te megvizsgálsz, és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat.”


Később a zsoltáros így elmélkedett: „Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy.”
‭‭Zsoltárok‬ ‭139‬:‭8‬ ‭


Isten mindent tud rólunk: hol vagyunk, mit csinálunk, mit gondolunk, hogyan jutottunk oda, ahol vagyunk, és hová fogunk jutni a jövőben. Semmi sem kerüli el az Ő figyelmét.


Neked és nekem is vannak olyan pillanataink, amikor úgy érezzük, hogy elakadtunk és egyedül vagyunk. Gondoskodunk egy idős szülőnkről vagy egy dacos tinédzserrel foglalkozunk. Szembenézünk egy leküzdhetetlen adóssággal. Talán megosztjuk dilemmáink részleteit a hozzánk legközelebb állókkal, de ők zavartan néznek ránk, vagy nem a célnak megfelelő tanácsokat adnak. Rájövünk, hogy képtelenek vagyunk orvosolni a helyzetet vagy segítséget kérni bárki mástól.


De nem vagyunk egyedül. Mivel Isten tudja, mikor esik le a veréb a földre - ahogy Jézus mondta követőinek a Máté 10:29-31-ben -, Isten mindenről tud, ami velünk történik. És mivel Isten mindent tud rólunk, neki is megvan a megértése és előrelátása, hogy megoldja a helyzetünket. A legjobb az egészben, hogy velünk akar dolgozni, átadva tökéletes bölcsességét, hogy segítsen nekünk a számunkra legjobb irányba haladni.


Ezzel az emlékeztetővel felfegyverkezve kértem az Úrtól útmutatást a beragadt kilincs kioldásához. Az az ötletem támadt, hogy forgatás közben előre és hátrafelé rángassam.


Igen! Egy rántással és egy csavarással kiszabadultam a forró börtönből.


Barátom, nem vagy egyedül. Az Isten, aki melletted áll, az előtted megy. Ő tudja, hogyan jutottál oda, ahol most vagy, és tudja a legjobb módját annak, hogy elmozdítson onnan, ahol most állsz. Csatlakozz hozzá, és mozdulj vele a szabadság felé.


Uram, amikor senki más nincs a közelemben, vagy nem érti, hogy mivel állok szemben, Te mindent tudsz, ami velem történik, még mielőtt segítségért kiáltanék. Neked megvan a hatalmad és a vágyad, hogy megments, amikor vagy ahol elakadtam. Köszönöm Neked. Jézus nevében, Ámen.









Forrás:

By Karen Wingate

God knows where you are - Daily Devotion

July 16,  2024

proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/07/16/god-knows-where-you-are

Fotó : canva.com


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések