Az Ő szeretetének felvillanásai

Milyen kedvesek nekem a te gondolataid, Istenem! Mily nagy azok száma! Számlálgatom őket, de több a homokszemeknél


139. Zsoltár 17,18a





Fájdalmasan hosszú napon voltam túl a munkahelyemen. Az időjárás miatt a cipőm átázott, amint kiléptem a házból, és mivel a nap nagy részét kint töltöttem az esőben és a sárban, még késő este is ugyanolyan vizes volt, amikor végre hazaértem és levettem.

Tizenhét órát vizes cipőben tölteni nem jó móka.

Alig néhány óra alvás után levonszoltam magam a földszintre, és rettegtem egy újabb hosszú naptól. Az előző nap viselt cipőmnek még vagy huszonnégy órát száradnia kellene. Mivel nem volt más választásom, beletörődtem, hogy egy újabb napot vizes lábbal kell átvészelnem.

Csakhogy ... a cipőm csontszáraz volt.

Bár ez apróságnak tűnhet, abban a pillanatban, amikor teljesen kimerültem - fizikailag és lelkileg is az összeomlás határát súrolva -, nagyon sokat jelentett.

Kicsit könnyes szemmel felhúztam a cipőt, elmosolyodtam, és azt suttogtam: "Köszönöm, Istenem", szívem hálával volt telve az Ő szeretetének eme felvillanásáért.

Miközben hálás vagyok ezért az élményért, nem tudok nem elgondolkodni: Hányszor fordult elő, hogy Isten belépett a világomba, de én túlságosan el voltam foglalva minden mással ahhoz, hogy megálljak és észrevegyem? Valószínűleg sokkal többször, mint amennyit valaha is meg fogok tudni a mennyországnak ezen az oldalán.

Úgy tűnik, Dávid király felismerte ezt. Amikor Isten és teremtménye kapcsolatáról elmélkedett, Dávid ezt írta:

Milyen kedvesek nekem a te gondolataid, Istenem! Mily nagy azok száma! Számlálgatom őket, de több a homokszemeknél


"Milyen drágák a te gondolataid felőlem, Istenem. Megszámlálhatatlanok! Megszámolni sem tudom őket; a homokszemeknél is többek!" (Zsoltárok 139:17-18a) (angol, NLT fordítás szerint)

Ezt a gyönyörű igazságot érdemes végiggondolni! A világegyetem Istene - a kozmosz és minden benne lévő dolog Teremtője - nem csak tudatában van a létezésünknek, hanem aktívan gondol rád és rám a nap minden pillanatában. És ha a velünk kapcsolatos gondolatai drágák, jók és túlságosan is számtalanok ahhoz, hogy megszámláljuk őket, akkor nem szabad meglepődnünk, amikor úgy dönt, hogy hétköznapi, mindennapi pillanatainkban is megjelenik, hogy tudassa velünk, lát minket és törődik velünk.

Én például nem szeretném kihagyni ezeket a közeli, személyes pillanatokat a Megváltómmal. Ezért úgy döntök, hogy lelassítok, és azzal a várakozással közelítem meg az elkövetkező órákat, hogy meglátom Istent a világomban.

Azon a napon egy pár váratlanul száraz cipőn keresztül láttam meg az Ő szeretetét. Hogyan fog Isten megmutatkozni neked és nekem? Nem tudom, de figyeljünk oda és vegyük észre!

Atyám, köszönöm, hogy belépsz a világomba, hogy megmutasd nekem, hogy látsz engem és törődsz velem. Köszönöm Neked az apró pillanatokat, amelyek olyan sokat jelentenek. Kérlek, segíts, hogy ne hagyjam ki megnyilvánuló Jelenléted ezernyi ajándékát. Jézus nevében, Ámen.




Proverbs31 Ministries Daily Devotions, by Stacy J. Lowe
Glimpses of His Love, JULY 18, 2024
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/07/18/glimpses-of-his-love

Ezernyi ajándék napló az alábbi linken érhető el:
https://tabithaadomanybolt.hu/ezernyi-ajandek-anyak-napi-ajandekszett-1596



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések