A tűz szüntelen égve maradjon az oltáron, és ne aludjon ki. (3Móz 6,10)

Tartsd égve imádságaid tüzét az oltáron! Ez minden hívő élet lényege. A szentély oltára is, a család oltára is innen kapja a tüzet, ezért hadd égjen jól ez a tűz! A titkon elmondott imádság a valódi és élő hit lényege, bizonyítéka és állapotmérője.

Itt égesd el áldozatod kövérjét! Egyéni imádságaid, ha lehetséges, legyenek rendszeresek, gyakoriak és zavartalanok. Az ilyen imának nagy haszna van. Nincs miért imádkoznod? Hadd ajánljam egyházadat, szolgálatodat, saját lelkedet, gyermekeidet, rokonaidat, felebarátaidat, hazádat és Isten ügyét, igazságának terjedését az egész világon. Vizsgáljuk meg magunkat ebben a fontos kérdésben! Langyosak az egyéni imádságaink? Az odaszánás tüze csak halványan pislákol szívünkben? Nehezen forognak a szekér kerekei? Ha igen, riasszon fel a romlás jele! Menjünk elé sírva, és kérjük el a kegyelem és az imádság lelkét! Legyenek elkülönített időszakaink a rendkívüli imádságra! Ha tüzünk elhamvad a világhoz való alkalmazkodás hamuja alatt, akkor tompítja a családi oltáron égő tüzet is, és csökkenti hatásunkat mind egyházunkban, mind a világban.

Bibliai idézetünk érvényes a szív oltárára is. Ez valóban arany oltár. Isten szereti látni, hogy Övéi szíve Őérte izzik. Adjuk Istennek szeretettől égő szívünket, és keressük kegyelmét, hogy tüzünk soha ki ne aludjon, mert nem fog égni, ha Isten meg nem őrzi azt. Sok ellenségünk meg fogja próbálni kioltani tüzünket, de ha a láthatatlan kéz a fal mögül önti rá a szent olajat, akkor lángja egyre magasabbra csap. Használjuk az Írás szövegeit szívünk tüzének táplálására, mert eleven szén az! Járjunk istentiszteletre, de mindenekelőtt töltsünk sok időt Jézussal egyedül!

szöveg: C.H. Spurgeon, napi áhítatok, Reggel és este
fotó: pexels.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések