Nos, mi következik?

„Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.”
‭‭János‬ ‭14‬:‭27‬ ‭


És most mi következik? Ez a gondolat gyakran megfordult a fejemben, amikor életem egy szakasza véget ért.




Miután leérettségiztem, azt kérdeztem: Mi lesz a következő? Aggódtam a főiskola miatt, de izgatottan vártam a szabadságot, amit várhatóan a kisvárosomtól távol fogok megtapasztalni.




Miután elbocsátottak a munkahelyemről, ahol mindent beleadtam, azt kérdeztem: Mi lesz ezután? Zavart és stresszes voltam, aggódtam a számlák miatt és amiatt, hogy mit fogok mondani a családomnak.




A főiskola elvégzése, egy szakítás, egy baráti társaságtól való eltávolodás, és még sok minden más után az életemben... Nos, mi következik?

Akár készen állunk arra, hogy egy időszakot megváltoztassunk, akár nem, nem szórakoztató a kétségek és a zavarodottság. Azonban annyira hálás vagyok, hogy olyan Istent szolgálunk, aki a békesség és nem a zavarodottság szerzője (1Korinthus 14:33).




"Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, és ne is csüggedjen" (János 14:27).




Jézus ezeket a szavakat közvetlenül Júdás árulása és Jézus halálának tragédiája előtti káoszban osztotta meg tanítványaival. A tanítványok nem tudták, hogy milyen csodák várnak rájuk, de azt tudták, hogy Jézus azt mondta nekik, hogy ne féljenek. Békét ajánlott nekik, még akkor is, amikor a jövő ismeretlen volt.




Amikor Jézust a szívünkbe hívjuk, a Szentlélek által megkapjuk az Ő békéjét.

Barátom, mi lenne, ha inkább abba vetnénk bizalmunkat, amit Istenről tudunk, ahelyett, hogy azon stresszelnénk, amit nem tudunk? Akár érettségizel, akár belépsz a versenyző munkaerőpiacra, akár egy fontos kapcsolatot kezdesz vagy fejezel be, akár új helyre költözöl, vagy bármi másra, megtapasztalhatod az Ő jelenlétének békéjét.




Ez a békesség nem ígér nekünk minden választ, de emlékeztet minket arra, hogy még ha nem is tudjuk, hová megyünk, tudjuk, kit követünk. Ha következetesen imádkozunk és folyamatosan meghívjuk Jézust a jövőnkbe, megtapasztaljuk azt a békességet, amely abból a tudatból fakad, hogy a mai gondjaink holnap bizonyságtételünkké válhatnak. Minden rossz dolog jó dologgá válhat, ha azt Istenné tesszük.

Nem kell szorongva élned, ha nem tudod, mit hoz a holnap. Ehelyett keresd Istent, aki ismeri a jövődet (Jeremiás 29:11-13). Ő utat készít neked és nekem, és az Ő akarata nagyobb, mint a mi terveink. Kérjük imádságban, hogy vezessen minket az Ő legjobbjai felé, és bízzunk abban, hogy nem tart vissza tőlünk jót (Zsoltárok 84:11).


Drága Istenem, káosz és zűrzavar vesz körül, de Te a békesség Istene vagy, nem a rendetlenségé. Segíts megtapasztalnom a Te békédet. Lehet, hogy nem tudom, mi következik, de tudom, hogy a béke meg van ígérve, ha Veled járok. Jézus nevében, ámen.






Forrás:
By Grace Valentine
Well, What’s next?
24 May 2024
Daily Devotion
Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések