Mielőtt meghozol egy döntést ... Olvasd el ezt

"Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet." Zsoltárok 119:9


Van olyan döntés, amin ma vívódsz?

Talán egy munkahelyváltáson gondolkodsz, vagy éppen egy párkapcsolati határt kell meghatároznod, vagy azon, hogy melyik eseményre mondj igent és melyre ne ebben a hónapban. Még ha nem is ezek közül valamelyikről van szó, akkor is van rá esély, hogy van valamilyen döntés, amiért imádkozol, amin gondolkodsz, vagy amire vársz.


A következőt tudom: A két legerősebb szó, amit kimondhatunk, az "igen" és a "nem". Az, ahogyan ezeket a szavakat használjuk, nemcsak a döntéseinket, hanem a szívünk szándékát és az életünk irányát is közvetíti.


Nem akarjuk túlgondolni minden döntésünket, de nem is akarjuk alulgondolni. Ahogyan a Zsoltárok 119:9 is utasít bennünket, ehelyett inkább bevonhatjuk Istent a döntéseinkbe, "azáltal, hogy [az Ő] igéje szerint élünk".




Íme tehát néhány kérdés, amely segít átgondolni a döntéseidet:

1.Mi fog közelebb vinni Isten neked szánt legjobbjához, ahelyett, hogy elkanyarodnál tőle?

2.Milyen döntést támogatnak a megbízható barátaid, akik Isten Igéjére támaszkodnak, és hallgatnak Isten vezetésére?

3.Amikor tanácsot kérsz ezzel a döntéssel kapcsolatban, elhallgatod a szükséges részleteket, remélve, hogy mások inkább egyetértenek veled, mint hogy megkérdőjeleznek?

4.Amikor ezen a döntésen gondolkodsz, nyugodtabbnak vagy pánikbetegnek érzed magad?

5.Ez egy olyan döntés, amely ma jónak tűnik, de hosszú távon negatív következményei lehetnek?

6.Mennyibe fog kerülni ez a döntés, és hajlandó vagy-e megfizetni ezt az árat?

Barátom, úgy érzem, sürgősen meg kell fognom a kezed, és gyengéden vezetnem kell téged az isteni bölcsesség felé. Néha a bölcs válasz nem tűnik kényelmesnek. Néha a bölcs válasz nem tűnik igazságosnak vagy szórakoztatónak. Néha a bölcs válasz megköveteli, hogy türelmesen bízzál Istenben, és ne próbálj meg valamit magadtól megvalósítani. De ha te és én bölcs emberekként akarunk gyümölcsözően élni, akkor a bölcsességet kell választanunk újra és újra a mindennapi életünkben.


Nem fogjuk mindig jól csinálni. Valójában nincs olyan választás, amely minden szempontból tökéletesen sikerülne. Minden döntés a jó és a kihívásokkal teli kimenetelű csomag. De mindaddig, amíg arra törekszünk, hogy a döntéseinkkel Istennek tetszést szerezzünk, nem kell, hogy megbénítson minket a félelem, hogy nem a pontosan helyes döntést hozzuk meg.


Nem kell tökéletesnek lennünk, csak engedelmesnek kell lennünk. Isten ígéretei végső soron nem attól függnek, hogy mi jól tudunk-e választani, hanem attól, hogy Ő jól tud-e használni minket.


Nem arról van szó, hogy minden döntést jól hozzunk meg. Hanem arról, hogy közel maradj Istenhez, és hagyd, hogy Ő vezessen mindenben. Barátom, már most előre eldöntheted, hogy függetlenül attól, hogy milyen választási lehetőségek tűnnek ma vonzónak, azt választod, ami a legjobban összhangban van Isten Igéjével.


Drága Uram, bízom Benned, túl minden félelmemen, hogy rossz döntést hozok. Ma minden bizonytalanságomat átadom Neked. Nyugtasd meg a szívemet, miközben a döntések között navigálok, amelyeket meg kell hoznom. Nyilatkoztasd ki magad nekem. Jézus nevében, Ámen.












Forrás:

by Lysa TerKeurst
Before You Make That Decision … Read This
MAY 9, 2024
Daily Devotion
Fotó: pexels.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések