Korlátozott erőforrások

„…ő pedig monda nékik: Hány kenyeretek van? Menjetek és nézzétek meg. És megtudván, mondának: Öt, és két halunk.”

Márk 6:38

Érezted már úgy, hogy csak egy ember vagy, aki alig tud valamit tenni, különösen valamilyen sürgető szükséghelyzetben? Mindannyian találunk kifogásokat, hogy kikerüljünk egy problémát. Mondhatjuk, hogy nem mi vagyunk a megfelelő személy a feladatra, hogy egyedül nem tudjuk megoldani, hogy más prioritásaink vannak, hogy Isten nem hívott el minket az adott szolgálatra, vagy használhatjuk a mindig kéznél levő kifogást: „Csak korlátozottak az erőforrásaim”.
Ez az a kifogás, amelyhez a tanítványok a Márk 6-ban folyamodtak, amikor Jézus azt mondta nekik, hogy adjanak enni a hatalmas tömegnek. Azt mondták neki: „Nézd, Uram, csak öt kenyerünk és két halunk van”. Nos, tudjátok, mit csinált Jézus ezzel a kifogással. A sokszorosítás csodájává változtatta, és mielőtt még észrevették volna, a tanítványok végül ötezer embernek segítettek enni adni.
Isten csak mosolyog a korlátozott erőforrásokkal szemben. Sőt, gyakran arra használja őket, hogy megerősítse és próbára tegye a hitünket, amikor kilépünk, és bízzunk, hogy ő majd ellátja a szükséget.
Ezt érdemes észben tartani, ha ma egy olyan hiánnyal, projekttel, problémával találod magad szemben, amellyel kapcsolatban úgy érzed, hogy az eszközök hiánya miatt le vagy terhelve és gúzsba kötve érzed magad. Ne feledd: amikor felhajtod az ingujjadat, és beleásod magad az Isten által eléd állított feladatba, akkor az erőforrásaid bővülni fognak. A semmiből fogod látni, hogy van erőd, látni fogod, hogy van időd, és ha a pénz a probléma, figyeld, hogy Isten hogyan fogja megadni azt, amire szükséged van.


Istenem, te határtalan vagy. Bevallom, hogy gyakran inkább a korlátokat látom, mint a lehetőségeket. Nyisd meg a szememet, de ami még fontosabb, nyisd meg a szívemet, hogy lássak és higgyek.


Joni Eareckson Tada: Limited Resources
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/792725/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések