Uram, mit kéne ma tennem?

“Ezután történt, hogy tavasszal, amikor a királyok általában hadjáratra indulnak, Dávid elküldte Jóábot és a többi hadvezérét, hogy egész Izráel seregével együtt támadják meg az ammoniakat..... Dávid azonban Jeruzsálemben maradt.” (2 Sámuel 11:1)

Ő kezdeményezte a beszélgetést, és több mint őszinte volt velünk. Anélkül, hogy férjem vagy én egyáltalán kértük volna, fiatal barátunk mindent elmondott nekünk … és amit hallottunk nem volt túl szép. 

A gyomrom görcsbe rándult. Ahogy elmélyült a részletekben, csak az zakatolt a fejemben, hogy hogy képes valaki ilyen helyzetbe sodorni magát?. 

 A 2 Sámuel 11-ben egy másik fiatalemberről olvashatunk, aki szintén a tettei megbánásával küzdött.

“Ezután történt, hogy tavasszal, amikor a királyok általában hadjáratra indulnak, Dávid elküldte Jóábot és a többi hadvezérét, hogy egész Izráel seregével együtt támadják meg az ammoniakat.... Dávid azonban Jeruzsálemben maradt.” 

Dávid király, akinek háborúban kellett volna lennie, úgy döntött, hogy pihen a palotájában. Végül a palota tetején kötött ki. Fentről észrevett egy gyönyörű nőt, aki éppen fürdött. Dávid, jól tudván, hogy a nő férjnél van, és hogy férje, Uriás háborúba indult (ahol magának Dávidnak kellett volna lennie), magához hívatta a nőt. 

Röviden, a bűn magával ragadta Dávidot, és szörnyű döntései miatt Dávid király hatalmas zűrzavart okozott magának és másoknak. Nemcsak Betsabé ellen vétkezett, hanem gyilkosságot is elkövetett, amikor elintézte, hogy Uriást a háborúban megöljék. 

A helyzet gyorsan eszkalálódott, ahogy ez általában lenni szokott meg nem vallott bűnök esetében.
 
Minden alkalommal, amikor ezt a történetet olvasom, rengeteg kérdés kavarog a fejemben. Hogyan sodorhatta magát Dávid király egyáltalán ilyen helyzetbe? Király volt. A királyok háborúba mennek. Miért nem ott volt? Elfelejtette, hogy ki is ő? 

Mi lett volna ha Dávid egy egyszerű kérdéssel indította volna a napját Isten felé: Uram, mint a Te választott királyod, mit kéne ma tennem? 

Biztos vagyok benne, hogy a 2 Sámuel 11. fejezetének bűnös eseményei nem szerepeltek volna Isten listáján Dávid számára azon a napon ... de a csapataihoz való csatlakozás a csatában annál inkább. 

Az igazság az, hogy nem Dávid volt az első király, aki elfelejtette az Istentől kapott feladatát, és nem is ő volt az utolsó. 

Mielőtt túlságosan ítélkezni kezdtem volna, a Szentlélek feltett nekem néhány kérdést: Mint a király lánya, te mindig azt teszed, amit tenned kéne? Mindig megemlékezel arról, hogy ki is vagy és milyen célom van veled? 

Az 1 Péter 2:9 szerint, ha befogadtuk Krisztust a szívünkbe, akkor “választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép” vagyunk. 

Te és én királyi család vagyunk! A döntéseink és az, amit napjaink során teszünk, ugyanúgy számítanak Istennek, mint ahogyan Dávid király döntései is számítottak Istennek. 

Mi lenne, ha azzal kezdenénk a napjainkat, hogy ugyanezt a kérdést tennénk fel az Úrnak: Uram, mit kellene ma tennem? Van valami különleges feladatod számomra? Aztán ahogyan eszünkbe jutnak dolgok, lejegyezhetjük őket, és felírhatjuk a tennivalóink listájára. 

Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint felhívni vagy SMS-t küldeni valakinek, akivel Isten kapcsolatba akar hozni minket. Vagy talán az Úr megmutat nekünk valakit, akiért imádkoznunk kell ... és Dávid királlyal ellentétben ebben a történetben, mi harcba szállhatunk érte, és kiálthatunk Istenhez az ő nevében. 

Ahogy a fiatal barátommal folytatott beszélgetés a végéhez közeledett, inspirált - nem a hibái, hanem a gyors vallomása és alázata. 

A Szentlélek egyértelműen munkálkodott barátom életében. Készsége a bűnbánatra, a tanácsok, a korrekció és a dorgálás elfogadására, biztosított arról, hogy a botlása ellenére rendbe fog jönni. Isten tervei között még mindig a remény és egy győzedelmes jövő szerepelt a számára. 
 
Barátaim, itt a nyár. Tudjuk, hogy Isten mit akar, mit tegyünk ebben az évszakban? Ha nem, akkor szánjunk rá néhány percet, hogy megkérdezzük őt. Aztán szánjunk még néhány percet arra, hogy meghallgassuk, időt adva neki a válaszadásra. 


Mennyei Atyám, annyira hálás vagyok, hogy kegyelmed minden reggel megújul. Kérlek, adj nekem fegyelmet, hogy minden egyes nap keresselek Téged és a Te akaratodat az életemre vonatkozóan. Segíts, hogy soha ne felejtsem el, hogy ki vagyok mint a Te gyermeked, és kit képviselek. Köszönöm, hogy hiányosságaim ellenére szeretsz engem. Mindezt Jézus nevében kérem, Ámen. 

Lord, what should I be doing today? BY BINU SAMUEL / Proverbs 31 ministries // kép: pinterest.com

Megjegyzések

  1. Uram!Koszonom,hogy kegyelmedet soha nem vonod me tolem,bar naponta vetkezem ellened es bizonyosan embertarsaim ellen
    is.Bocsass meg nekem es segits,hogy Orszagod tagja lehessek en is egykor.Koszonom.
    Amen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések