Isten mindig jelen van, függetlenül attól, hogy hogyan érzel

„Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, és meztelenül is megyek el. Az Úr adta, és az Úr elvette. legyen áldott az Úr neve!”


(Jób 1:21, NIV fordítás)



Amíg újszülött keresztények vagyunk, Isten sok érzelmi megerősítést ad nekünk, és gyakran válaszol még az éretlen, énközpontú imáinkra is azért, hogy tudjuk, hogy Ő létezik. Ahogy azonban hitben növekszünk, úgy fog Isten elválasztani minket ezektől a függőségektől.

Isten mindenhatósága és az Ő jelenlétének megnyilvánulása két különböző dolog. Az egyik tény, a másik gyakran egy érzés. Isten mindenhol jelen van, ez egy tény; mindenhol ott van, még akkor is, ha ezt nem veszed észre. Amikor nem érzed a jelenlétét, mindig támaszkodhatsz arra a tényre, hogy Isten ott van. Az Ő jelenléte túl gazdag ahhoz, hogy azt pusztán érzésekkel lehetne mérni.

Igen, Ő azt akarja, hogy érzékeld a jelenlétét, viszont Őt jobban érdekli az, hogy bízz benne, mint az, hogy érezd Őt. A hit határozza meg, ahogy élünk, nem pedig az, hogy mit látunk vagy mit érzünk.

Azok a helyzetek próbálják meg a hitedet a leginkább, amikor úgy érzed, hogy az életed darabjaira hullik, és Isten sehol sincs. Ez történt Jóbbal is. Egyetlen nap alatt mindent elvesztett – a családját, az üzletét, az egészségét és minden vagyonát. És ezután 37 fejezeten keresztül a Jób könyvében Isten semmit sem szólt!

Hogyan dicsérd Istent, ha nem érted, hogy mi történik az életedben, Ő pedig hallgat? Hogyan maradsz Vele kapcsolatban egy válság idején minden kommunikáció nélkül? Hogyan tartsd szemed Jézuson, ha könnyekkel van tele? Tedd azt, amit Jób tett: „Azután földre borult, imádta Istent, és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, és meztelenül is megyek el. Az Úr adta, és az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve!” (Jób 1:20-21, NIV fordítás)

Mondd el pontosan Istennek, hogyan érzel! Öntsd ki Neki a szívedet! Adj ki magadból minden érzést, ami benned van! Jób is ezt tette, amikor ezt mondta: „Nem tudok csendben maradni! Dühös vagyok és megkeseredett. Beszélnem kell!" (Jób 7:11, GNT fordítás)

Kiáltott, amikor úgy tűnt, hogy Isten távol van: „Ó, azok az idők, amikor még fénykoromban voltam, amikor Isten közeli barátsága megáldotta házamat!” (Jób 29:4 NIV fordítás)

Akár érzed Isten jelenétét ma, akár nem, bízhatsz abban, hogy Ő ott van veled. Tele vagy kétségekkel, haraggal, félelemmel, gyásszal, összezavarodott érzésekkel, vagy kérdésekkel? Vidd őket Isten elé! Ő veled van, érted van, és Ő tudja a választ a kérdéseidre, és tudja kezelni minden aggodalmadat.

A Biblia ezt mondja: "Ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk?" (Róma 8:31 NIV fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

* Gondolj egy olyan időszakra, amikor nem érezted Isten közelségét. Hogyan maradtál vele kapcsolatban ekkor?

*   Istent miért érdekli jobban a hited, mint az érzéseid?

*  Kihez fordulsz, amikor az életedben valami nehéz helyzet van? Mi olyat mondasz el neki, amit Istennek is el kell mondanod?






*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.11. )
Fordítás: napiremeny.blog.hu
fotó: focuspress.org





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések