A folyamatos imádkozás ereje

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. 1 Thesszalonika 5: 16-18


Három lelkész beszélgetett az imádkozásról és az imádkozás leghatékonyabb helyzeteiről, módszereiről. Miközben beszélgettek, a háttérben csendben dolgozott egy telefonszerelő.

Az egyik lelkész megosztotta, hogy szerinte az erőteljes imádkozás kulcsa a kezekben van. "Mindig összeteszem a kezemet, és az imádat jeleként felfelé mutatok vele" - magyarázta.

A második lelkész azt mondta, hogy az igazi imádságot mindig letérdelve kell végezni.

A harmadik lelkész megrázta a fejét, és azt mondta: "Attól tartok, mindketten tévedtek. Az egyetlen testhelyzet, ahogyan érdemes imádkozni, az az arcon fekve.".

Miközben a három lelkész komolyan elmélkedett a megosztott bölcsességről, a telefonszerelő letette a szerszámait, odalépett a lelkészekhez, és így szólt: "Hallgattalak benneteket, és valamit meg kell osztanom veletek. Úgy tapasztaltam, hogy a legerőteljesebb imát, amit valaha imádkoztam, akkor volt, amikor fejjel lefelé lógtam a sarkamnál fogva 12 méter magasan a föld fölött felfüggesztett villanyoszlopról".

Próbáljuk bonyolulttá tenni az imádkozást, de valójában nem az. Az ima egyszerűen egy beszélgetés Istennel. És mint a telefonszerelő, a tehetetlenségünk a legerőteljesebb imánk. Isten meghallgatja a hangunkat, amikor szükségünk van rá.

Az ima nem vallási gyakorlat. Az ima az Istentől való teljes függésünk kinyilvánítása. Amikor imádkozunk, azt mondjuk Istennek, hogy kétségbeesetten vágyunk rá. Igent mondunk arra, amit a perc, a nap vagy a jövő tartogat ... még mielőtt tudnánk, hogy mi lehet az.

Folyamatosan imádkoznunk kell! Pál azt mondja, hogy "szüntelenül" kell imádkoznunk.

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. 1 Thesszalonika 5: 16-18

Nem kell térdre borulnunk vagy behunyni a szemünket, hogy imádkozzunk. Az imádság folyamatos beszélgetés a szívünk és Isten szíve között... egész nap. Az alábbiakban néhány egyszerű módot mutatunk be arra, hogy hogyan építsük be az imát a napi rutinunkba.

Mozgás

Sétálj, fuss, nyújtó gyakorlatokat végezz vagy biciklizz miközben imádkozol. Imádkozz a szomszédságodban élő emberekért, amikor elhaladsz a házak mellett.

Hallgatás

Néha túlságosan elfoglaltak vagyunk azzal amit mondunk, minthogy meghalljuk, mit akar Isten nekünk mondani. Ne hagyjuk, hogy az imádság egyoldalúvá váljon. Minden nap szánj időt arra, hogy megtisztítsd az elmédet minden zavaró tényezőtől, ülj le Isten jelenlétében, és csak figyelj az Ő hangjára.

Csapatban

Szerezz egy imapartnert. Akár személyesen, telefonon vagy online, az ima ereje megsokszorozódik, ha az emberek összefognak.

Legyél gyerek

Milyen kérdéseket tettél fel Istennek gyermekkorodban? Ha most úgy érzed, hogy az imaéleted megrekedt, közelíts hozzá úgy, mint egy gyermek - csodálkozással, egyszerű kérdésekkel, bizalommal, sőt még humorral is.

Gyakorold a vezetés közbeni imádkozást

A volán mögött töltött időt alakítsd át imaidővé. Kérd Istent, hogy vezesse lépteidet. Ahogy Ő embereket hoz eszedbe, imádkozz értük.

Menj ki a szabadba

Az amerikai őslakosoknak van egy mondásuk: "Soha ne múljon el úgy egy nap sem, hogy nem érintetted a földet a lábaddal." Tartsunk egy rövid szünetet egy lassú, imádságos sétára. A természet ráhangol bennünket Isten jelenlétére.

Változtasd meg a rutinodat

Ha az imaidőd a vacsora és a lefekvés, vagy a házi feladat és a hobbi közé szorul, rendezd át a napirendedet úgy, hogy az ima legyen az elsődleges. Minél fontosabb számunkra az ima, és minél több figyelmet szentelünk neki, annál erősebb lesz a kapcsolatunk Istennel.

Az imának kell lennie az első válaszunknak minden helyzetre ... nem pedig az utolsó lehetőségünknek. Olyan természetesnek kell lennie, mint a lélegzet vételnek. Megállás nélkül kellene imádkoznunk, különösen egymásért.

Amikor bajban vagy, kérj imát. És amikor valaki arra kér, hogy imádkozzatok érte - imádkozzatok.

Imádkozzatok velük együtt telefonon. Álljatok meg a bolt vagy a járda közepén, és imádkozzatok. Imádkozzatok a gyerekeitekkel az iskolába menet. Írjatok egy imaüzenetet. Kérdezd meg a pincért vagy a pincérnőt, hogyan imádkozhatnál értük.

Tedd az imát a napjaid és életed természetes és folyamatos részévé.

Imádkozzunk

Atyám, megvallom, hogy imádkozás helyett megpróbálom magam megoldani a dolgokat. Olyan sok helyre fordulok, amikor hozzád kellene fordulnom. Taníts meg imádkozni, Uram.

Jézus nevében, Ámen.




forrás: https://girlfriendsingod.com/the-power-of-praying-continually-2/

kép: pinterest


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések