Isten hűséges

Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni.


1. Thes. 5:24


Isten a szívedbe súgta a növekedésre való hívást, és készen álltál a változásra. Vágytál a növekedésre a hitedben, a megismerésben, a bizalomban, egy kapcsolatban.

Aztán közbejött valami.

Egy világjárvány.

Egy betegség.

Egy váratlan veszteség.

Egy küzdelem.


Aztán az Úrhoz fordultál, és megkérdezted: „Uram, jól hallottam? Valóban Te szóltál hozzám? Miként növekedhetek, miközben az életkörülményeim oly nehézzé váltak?"

A mai igeversben Pál egy olyan gyülekezetnek ír, akik mindenüket Jézusnak kívánták adni. Növekedtek, de az életük kihívásokkal teli volt. Egy olyan társadalomban éltek, amely nem méltányolta a hitüket. Próbálták „kimosni” magukból a korábbi hiedelmeiket. Az üldözés tüzében éltek. Pál pedig a következő szavakkal erősítette őket: Isten hűséges. Isten kimunkálja a lelki növekedésüket a nehézségek ellenére. Az ő tanácsa egyszerű és egyértelmű: "Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni." I. Thesz 5:24

Amikor érezzük Isten késztetését hitünk mélyítésére, talán azt gondoljuk, hogy egyszerű utunk lesz. Aztán rádöbbenünk arra, hogy az utazás nagyon megpróbáló. Gondoljunk csak azokra a Szentírásban, akik hallották a meghívást, hogy növekedjenek a hitükben és a bizalmukban, és aztán bumm! Megtapasztalták a veszteséget, gödörbe vetették őket, igazságtalanul börtönbe kerültek, elítélték, elbocsátották őket, vagy a pusztába taszították őket.

Isten hűségesen mindvégig nemcsak mellettük volt, hanem segítette is őket, hogy a nehézségekben a hitük növekedjen. Az akadályok nem csupán kerülőutak, megtorpanások voltak, hanem lehetőségek hitük erősödésére. Személyesen megtapasztalhatták Isten hűséges jelenlétét és ígéreteinek valóságát az életükben. Hitükben megpróbáltattak, amikor a bizalmukat a körülményeik helyett Istenbe helyezték, azonban olyan hitbeli tapasztalatokkal gazdagodtak, mely végigkísérte és meghatározta további életüket. 
A lelki növekedésre való meghívás valósággá válhat számunkra is, amikor mi is kerülőutakat, megtorpanásokat és nehézségeket élünk meg a mindennapjainkban.

Miként ragadhatjuk meg Isten hűségét amikor úgy érezzük, hogy megtorpantunk és kerülő úton vagyunk?

* Emlékezzünk Isten meghívására

A meghívás valóságos. Isten arra vágyik, hogy valóban megismerjük Őt. Szeretné, ha megtapasztalnánk a hit erejét és jelenlétét az életünkben. A lelki növekedés nem egy egyszeri kaland, hanem egy életen át tartó utazás Istennel, ami akkor kezdődött, amikor „igent” mondtunk a meghívására és végig kísér bennünket életünk minden napján.

* Emlékezzünk arra, hogy ez egy partneri kapcsolat

A jó hír az, hogy nem kell egyedül próbálkoznunk a növekedéssel. Lelki életünk minden egyes szakaszában Istenhez fordulhatunk segítségért: az emberi kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, a gyermekeinkhez való viszonyunkban, a barátainkkal való kapcsolódásunkban, a szolgálatunkban és a mindennapi életünk forgatagában, kérhetjük az Ő vezetését, tanítását, szüntelen jelenlétét. Ha így teszünk, akkor meg fogjuk tapasztalni mindeközben a fejlődést, mert Isten a teljes képet látja.

Isten hűséges.

Ez az Ő ígérete számunkra:
Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni.
1. Thes. 5:24

Ezekbe a szavakba belekapaszkodhatunk nemcsak a megtorpanások, kerülőutak, hanem életünk legcsodálatosabb pillanataiban is. Így válunk hitharcosokká épp ott, ahol vagyunk és ahol tartunk.

Imádkozzunk:

Istenünk! Te egy hűséges Isten vagy. Hűséges vagy a megtorpanásokban, a kerülőutakban is. Hűséges vagy akkor is, amikor a fenti sorokat olvassuk. Köszönjük, hogy növeled a hitünket és a megértésünket. Szeretném megragadni Jelenléted valóságát a mai napon. Köszönöm, hogy hatalmas jelenléted életem minden területén elérhető számomra. Jézus nevében, Ámen.

Átgondolásra:

A hited mely területén szeretnél növekedni? Kérd Istent, hogy találkozzon veled épp ott, ahol tartasz a mai napon. Tárd elé gondolataidat. Tárd ki szívedet, legyél nyitott, hogy megmutathassa azt számodra, amit szeretne megmutatni nem csak a mai, hanem minden egyes napon.


Forrás: Girlfriends in God Daily Devotion, 
He’s Faithful By Suzie Eller On January 13, 2023
Used with permission
copyrighted by Girlfriends in God
Fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések