Mi történik, amikor Jézussal vagyunk

"Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak." Apostolok cselekedetei 4:13



 Amikor a legidősebb fiunk, Mitchell még pici volt, egy helyi kirakodóvásáron vettünk neki egy műanyag játék fűnyírót. A fűnyíró használata az egyik kedvenc időtöltése lett. De nem akarta akárhová hajtani - közvetlenül az apja mögött akarta követni, amikor az a füvet nyírta.

Persze ez nem volt biztonságos; a fűnyíró lapátja esetleg egy követ dobott volna el, vagy még rosszabbat. Ezért a férjem kikapcsolta a pengét, és körbetolta a fűnyírót a kertünkben, csak hogy a fiam követhesse és utánozhassa őt.


Lelki életemben gyakran gondoltam úgy, hogy méltó célom, hogy megpróbáljak ily módon jobban hasonlítani Jézusra: utánozni az Ő viselkedését, megpróbálni úgy viselkedni, ahogy Ő teszi. De minél idősebb lettem, annál inkább rájöttem, hogy nem elég, ha csak megpróbálok olyan lenni, mint Jézus. Először is, Jézussal kell akarnunk lenni. Az istenfélelmet nem lehet csak utánozni, azt ki kell fejleszteni. És a legjobb módja annak, hogy kifejlesszük, nem a jócselekedetek által, hanem az Úrral való kapcsolatunkban való növekedés által.


Az ApCsel 4:13 bepillantást enged ebbe az igazságba: Ez az igazság a következőképpen hangzik: 

"Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak."

Egy bizonyos mondat ugrik be nekem: Jézussal voltak.

Hogy ez a vers mennyire kihívás és inspiráció egyszerre! Vajon mások felismerik-e a viselkedésünkből, hogy Jézussal járunk? Lehet, hogy meglepődnek azokon a tulajdonságokon, amelyekkel Ő miatta rendelkezünk, még akkor is, ha nem vagyunk senki különleges? A Királlyal való járásunkban arra összpontosítunk, hogy felületesen másoljuk az Ő viselkedését, vagy arra, hogy az Ő jelenlétében legyünk, és engedjük, hogy a Szentlélek meggyőzzön, megváltoztasson és felbátorítson minket, segítve minket abban, hogy jobban bízzunk Istenben, és megéljük a hitünket?


A fiam, Mitch, szerette utánozni az apját, de leginkább csak állandóan ott akart lenni, ahol az apja volt, akár kint töltötte az idejét az udvaron, akár dolgozott valamin a garázsban, akár a házban tette fel a lábát, miután végzett a házimunkával. Hasonlóképpen, nekünk is közel kell maradnunk az Úrhoz, szeretve az Ő jelenlétében töltött időt.


Azzal, hogy tudatosan időt töltünk Jézussal imádságban és bibliatanulmányozásban - bárhogyan is illeszkedjen ez a napirendünkbe és az évszakunkba -, megmutatjuk, hogy komolyan vesszük a hitünket, és megerősíthetjük a belé vetett bizalmunkat. Legyenek a Jakab 4:8 szavai állandó törekvésünk: "Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok" 


Az, hogy úgy nézünk ki és úgy hangzik, mint Jézus, természetes eredménye lesz annak, hogy ilyen gyakran töltünk vele időt. Koncentráljunk erre.


Kegyelmes Atyám, vágyom arra, hogy a Veled töltött, nyugodt időt a prioritási listám élére helyezzem. Segíts, hogy időt szakítsak a naptáramban arra, hogy elmélyítsem a Veled való járásomat. Jézus nevében, Ámen.








Forrás:

Karen Ehman


What Happens When We’ve Been With Jesus

JANUARY 2, 2023

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/01/02/what-happens-when-weve-been-with-jesus

Fotó: canva.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések