Mi történik, ha a legnagyobb félelmed bekövetkezik?

Mert az Úr igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik.
Zsoltárok 33:4


Néhányan mindig annyira boldognak és pozitívnak tűnnek. Úgy tűnik hogy soha nem aggódnak, vagy félnek. Úgy viselkednek, mintha minden reggel szivárványt reggeliznének és egyszarvúval indulnának munkába. De az élet nem mindig habostorta. Néha egyszerűen csak nehéz.

Át kell mennünk próbákon. Jézus megígérte a nehézségeket a János evangéliumában. A világon nyomorúságotok van...(János 16:33)

Szóval mi történik ha az amitől a legjobban tartasz bekövetkezik?

Mi történik, ha a gyermekem beteg lesz?

Mi történik, ha elhagy a férjem?

Mi történik, ha elveszítem a munkám?

Mi történik, ha a repülőm lezuhan?

Régen eldöntöttem, hogy amikor repülőre kell szállnom akkor úgy állok hozzá, hogy vagy eljutok oda ahová indultam, vagy a Mennybe megyek. Mind a kettővel ki tudok békülni. Tudom, hogy bármi történik ebben az életben Isten ül a trónon és mindent a kezében tart.

Igen, az aggódás olyan, mintha előre fizetnénk valami miatt, ami lehet hogy soha nem fog megtörténni...de néha megtörténik. Néha a mélység rosszabb, mint ahogy elképzelted, de ebbe tudsz kapaszkodni, ha úgy érzed elsüllyednél a nehézségben: Isten ott lesz a melletted a mélységben, ha a legnagyobb félelmed bekövetkezik.

Mi a legnagyobb félelmed? Mi az ami fogva tart? Lehet hogy már megtapasztaltad a legnagyobb félelmed. Lehet, hogy elvesztetted a gyermeked, átmentél egy váláson, el kellett hagynod az otthonod, csődbe mentél, vagy elvesztetted az állásod.

Ha már megtapasztaltad a legnagyobb félelmed, akkor megtapasztalhattál valamit, amit esetleg mások még nem. Megtapasztalhattad, ahogy Isten erőt adott a legnehezebb időszakodban. Átjutottál ezen a helyzeten és ráébredtél hogy Isten kegyelme segített át mindenen.

Senki nem választja magától azt, hogy borzalmas veszteségeket tapasztaljon meg, vagy fájdalmas helyzeteket éljen át, ami a Földi Menny velejárói. Viszont néhány kincset csak az igazán sötét helyeken lehet megtalálni. Egy ilyen kincs az, ahogyan azok akik átmentek a legnagyobb nehézségeken megtapasztalták azt, hogy Isten megtartó ereje velük volt és felemelte őket. Ő adott nekik erőt ahhoz hogy tovább lépjenek a veszteségek ellenére és újra élni merjenek a fájdalom ellenére.

Az az igazság hogy a világ legnagyobb félelme már bekövetkezett... 
Mi van akkor ha Isten Fiát keresztre feszítették? Ha tövis koszorút helyeztek a fejére, ha ostorral ütötték a testét, ha arcul köpték, ha megverték, ha a lábát és a kezeit keresztre szegezték? Mi van akkor ha oldalába kardot döftek, ha megölték Jézust? Mi lesz akkor, ha ez megtörtént?

Oh drága barátom, könnyes szemmel írom ezeket a sorokat. 
De itt nincs vége a történetnek. Ismered a végét!
Nem a halál a történet vége. Soha nem az. Három nap múlva Isten elgördítette a követ a barlang szája elől, ahová Jézust temették és a Remény kisétált megújítva az életet. Az Élet feltámadt.

Krisztus halála és feltámadása miatt, a Szent Szellem ereje miatt, ami már bennünk él már nem kell a félelem lelkének fejet hajtanunk, vagy az aggodalom miatt remegő térdekkel állnunk. Magabiztosan megállhatunk, mert tudjuk, hogy Isten megerősít bennünket és mindent megad ahhoz, hogy véghez vigyük, amire elhívott minket. Nem kell már a félelembe temetnünk az álmainkat, hanem engedelmesen várakozhatunk, hiszen Isten a legjobbat készíti nekünk.

Uram, nem számít, hogy mi történik az életemben, én tudom, hogy Te hűséges vagy, szeretsz és megsegítesz engem. Segíts, hogy mindig Benned bízzak, tudva, hogy mindent Te irányítasz. Ha a legnagyobb félelmeim meg is történnek, tudom, hogy Te a legjobbat fogod kihozni abból a helyzetből is. Jézus nevében, Ámen.





(forrás: https://girlfriendsingod.com/what-if-your-worst-what-if-does-happen-2/
Sharon Jaynes-What If Your Worst "What If" Does Happen?
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések