A törött zsírkréták még mindig színesek

Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!' János 8:11


Egyik este vacsora után, amikor besétáltam a nappaliba, egy elég vad jelenetbe botlottam.

A padlón mini halmokban hevertek a zsírkréták, amelyek úgy néztek ki, mintha verekedésbe keveredtek volna. Az óvodáskorú lányom, Dylan, lehúzta a papírcsomagolást, és minden egyes zsírkrétát összetört.

Amikor megkérdeztem, miért tette tönkre az összes zsírkrétát, csak rám nézett, és azt mondta: "Anyu, színezz!".

Később, amikor térden állva kapartam fel a zsírkrétákat, összeomlottam... kimerülten, egyedül és sírva. Ez nem a zsírkrétákról szólt; ez egy olyan életről szólt, amely a kétségbeesés darabjaira hullott - összetört, mint a szőnyegünkön szétszórt zsírkréták.

Elbocsátottak egy gyülekezetből, amely néhány hónappal korábban előléptetést és fizetésemelést ígért nekem. Számtalan éjszakát töltöttem azzal, hogy válási papírokat tologattam, mert nem engedhettem meg magamnak ügyvédet. A pénzügyeimre és a számlákra tekintve, amelyeket mostantól egyedülálló anyaként kellett cipelnem, nem láttam kiutat a teljes sötétség völgyéből.

Visszagondolva Dylan megjegyzésére - "Mami, színezz!" - rájöttem, hogy azt mondta: "Igen, eltörtem a zsírkrétákat, anya, de még mindig működnek!".

Itt voltam egy völgyben, és azt hittem, hogy a törésem leértékel engem. Pedig a Bibliában mindenütt vannak történetek, amelyek megtört embereket mutatnak, köztük megtört nőket is, akiket Isten megment és befogad.


Van egy kemény, de gyönyörű történet a Bibliában, amely azt a képet mutatja, hogy Jézus azokat akarja kiválasztani közülünk, akik küszködnek azzal, hogy meglássák az értékünket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen tetten ért nőt vittek a templom udvarára, ahol Jézus tartózkodott. El tudnád képzelni, hogy tetten érnek a legnagyobb hibáiddal, azonnal letartóztatnak, és nyilvános helyre hurcolnak, hogy megöljenek?


"De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nékik: 
Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ. 
És újra lehajolván, írt vala a földre.

Azok pedig ezt hallván és a lelkiismeret által vádoltatván, egymásután kimenének a vénektől kezdve mind az utolsóig; és egyedül Jézus maradt vala és az asszony a középen állva. Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem láta az asszonyon kívül, monda néki: 

Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-é téged?

Az pedig monda:

Senki, Uram!

Jézus pedig monda néki: 

Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!'

János 8:7-11


Látjátok, mi történt az imént? Megfordította a forgatókönyvet.


Jézus nemcsak a nyilvános megszégyenítésért teremtett felelősségre vonást, hanem úgy döntött, hogy szeretetet mutat egy olyan nőnek, aki a közössége számára  halálra méltó volt. A megtörtsége nem zárta ki, hogy hozzáférjen a világegyetem Megváltójához és szeretetéhez.


Ha úgy döntesz, hogy a fájdalmaidat a fénybe hozod, a remény és a gyógyulás a tiéd lehet. A János 8. fejezetében szereplő asszony kiválasztásának e cselekedetével Jézus ma megmutatja nekünk, hogy téged és engem is kiválaszt. Jézus most éppen téged választ. A kérdés az: elég bátor leszel-e ahhoz, hogy a legnagyobb reménységedért harcolj a legnagyobb fájdalmadon keresztül?


Mindannyiunknak vannak olyan dolgai, amelyek mélyen megbántottak minket, amelyekből gyógyulnunk kell. Helyreállításra és valódi szabadságra van szükségünk. Gyermekkori sebeinket felnőttkori heggyé alakíthatjuk, amelyek begyógyulnak és lezárulnak.


Abszolút ránézhetsz az összes múltbéli hibádra, a múltbéli fájdalmaidra, a történeted azon részeire, amelyeket egyszerűen el akarsz felejteni, és kijelentheted, hogy nem ezeké az utolsó szó az életedben. Jézus pontosan ezt tette, amikor meghalt érted - kijelentve, hogy ezek a dolgok nem kapják meg a végső szót, hanem Istené. És barátom, Ő még nem végzett veled. A törött zsírkréták még mindig színeznek!


Drága Istenem, Te tudod, min mentem keresztül. Köszönöm, hogy soha nem mondtál le rólam. Kérlek, vezess el a gyógyulás olyan helyére, amely lehetővé teszi, hogy megosszam a történetemet és a jó hírt, hogy a remény mindannyiunk számára elérhető. Jézus nevében, Ámen.




Forrás:

Toni Collier


Broken Crayons Still Color - Daily Devotion

JANUARY 25, 2023

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/01/25/broken-crayons-still-color

Fotó: canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések