Tudom, Isten munkálkodik

 

Ha északon működik, nem látom, ha délre fordul, ott sem láthatom.
Jób 23:9 


Megint a térdeimen álltam, kértem, kerestem és kopogtattam- ahogyan tettem az elmúlt pár évben -egy családtagom megtéréséért. Míg imádkoztam, a szívem belesajdult az elmém gondolataiba: Istenem, hiszek benne, hogy Te válaszolsz erre az imára, de annyira nehéz kitartanom, amikor nem látok bizonyítékot arra, hogy ez a válasz úton van felém.

Ekkor eszembe jutott egy régebbi imám: ima a férjem lelki növekedéséért. Éreztem Isten suttogását a szívemben, Emlékszel erre? Igen! Emlékszem erre az imára, és most minden nap a saját szemeim előtt láthatom a választ.

Amikor újra és újra meg kell erősíteni a hitünket abban, hogy Isten meg fogja válaszolni az imánkat az Ő akarata szerint, néha elfáradhatunk.
Bizonyosan Jób is kimerült. Majdnem minden, amit szeretett az életében, nem volt már. Egy olyan mély gyászt élt meg, amit csak kevesen foghatunk fel, vagy érthetünk meg.
Küzdött azzal, hogy Isten miért engedte meg ezeket az eseményeket az életében. Azt mondta: Ha északon működik, nem látom, ha délre fordul, ott sem láthatom.
Jób 23:9

Ebben a részben Jób a teremtésről beszél, ami körülötte van. Látta a saját szemévél Isten munkáját. Nem az volt a kérdés, hogy az Úr jelen volt, vagy nem. Jób tudta, hogy igen. A probléma az volt, hogy nem látta Istent munkálkodni a saját életében.

Ez a vers Jób élettörténete leírásának a felénél tűnik fel. Itt Jóbnak még fogalma sem volt a jó dolgokról , amiket Isten készített számára, a jó dolgokról, amit te és én olvashatunk a történet végén.
Az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.
Jób 42:10
Az Úr pedig jobban megáldotta Jóbot azután, mint azelőtt. Lett neki tizennégyezer juha, hatezer tevéje, ezer igás ökre és ezer szamara.
Jób 42:12

Jóbhoz hasonlóan azt várjuk Istentől, hogy változtassa meg az életünk azon helyzeteit, amelyeknek úgy érezzük szüksége van az Ő közbeavatkozására. 
Például 
- egy házasság, ami úgy tűnik nem éli túl a vihart.
- egy folyamatosan jelenlévő fájdalom 
- egy gyermek, aki messze került Istentől.
- egy munkahely, amely elszívja minden örömét az életnek.
- egy függőség, amiből úgy tűnik, nincs szabadulás.

Mi is egy történet közepében vagyunk, amit Isten még formál. Amíg az imával töltött napok telnek, bízhatunk abban az Ő fenséges alkotása, az Igében leírt ígéretek és eddig megtapasztalt hűsége alapján, hogy Ő akkor is munkálkodik a mi javunkra az életünkben, ha mi az adott élethelyzetben nem is látjuk ennek a jelét.

Isten most még nem válaszolt arra az imaküzdelmemre amit a szeretett családtagomért végzek, de tudom, hogy Ő minden nap dolgozik a színfalak mögött a a rokonom szívében.

Erősítsük meg magunkban azt az elhatározást, hogy továbbra is Istenbe vetjük bizalmukat. Istenbe, Aki sosem változik és mindig hűséges marad

Jézusom, kimerült vagyok, de a szememet és a szívemet is a te múltbeli hűséged és a Bibliában kijelentett ígéreteid felé fordítom, Az erődbe kapaszkodom, ami mindent megváltoztat. Veled semmi sem lehetetlen. Jézus nevében, Ámen.






(forrás: Lynn Cowell-I Know God Is Working 09.04.2021
www.proverbs31.org
Used With Permission
fotó:pinterest.com)




Megjegyzések

  1. Nagyon szep Jób története !Jób amikor ez a megpróbáltatás érte nem Isten hanem a sátán kísértette meg o nagyon hűséges ember volt az igaz Istent imádta es es tiszta szívű ember volt sátán ezt használta ki amikor Istennel beszélt hogy azért hűséges mert megáldottad minden jóval de nyújtsd ki csak A kezed vedd el mindenét es szmtolszemben meg tagad téged I sten akkor a sátánnak meg mondta a kezedre adom de az eletet kíméld es a satan mégis tette háromszor Jób akkor sem támogatta meg az o istenét ezzel azt bizonyitta hogy a sátánt hazugnak nyilvánította!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem ismertem eddig Jób történetet , de mint ha az én történetem lenne. Anyám halála óta megrendült a hitem Istenben, előtte sokat imádkoztam szeretteimert, de mintha imám nem talált volna termékeny talajra…….Mégis maradt egy szikra ami pislákol a sötét égbolton .

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések