Amikor Isten elrejti a dolgokat

"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés."

Zsidók 11:1

„Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti.” (Példabeszédek 25:2) Kicsit szembe megy ez a szokásokkal, nem igaz?
Nem akarjuk, hogy eltitkoljanak előlünk dolgokat. Különösen nem olyan dolgokat, amelyek megérintik az életünket. Azt akarjuk, hogy minden tényt tudjunk, Isten tervének alaprajza kiterítve legyen előttünk.
Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti.
Vegyük csak Amy Carmichael életét. 1895-ben Indiába ment, nem is sejtve, hogy ez az ország lesz az otthona, az indiai gyerekek pedig a családja. Akkor még azt sem tudta, hogy sok gyönyörű, intelligens kislányt elhurcoltak otthonról, és olyan templomi nőkké képezték ki őket, akik kielégítik a férfiak vágyait a hindu istenek imádata során. Erről a szörnyű szokásról akkor értesült, amikor egy hétéves, templomból megszökött kislányt vittek a házába.
Attól a naptól kezdve az Úr vágyat helyezett Amy Carmichel szívébe, hogy megmentse ezeket a lányokat a bántalmazástól, és arra nevelje őket, hogy mennyei Atyjuk akaratát teljesítsék.
Több mint három évtizedes szolgálat után azonban Amy beleesett egy gödörbe, ami végleg megnyomorította a lábát. A következő húsz évben ágyban maradt, ritkán hagyta el a szobáját.
A baleset reggelén így imádkozott: "Tégy meg mindent, Uram, ami segít abban, hogy jobban szolgáljalak téged".
A baleset volt a válasz. De a bezártsága alatt tizenhárom könyvet írt, amelyek szenvedők generációit áldották meg szerte a világon.
Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti.
Pál azt mondja, hogy „Isten titkos bölcsességét szóljuk, azt az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten öröktől fogva elrendelt a mi dicsőségünkre.” (1 Korinthus 2:7)
Dicsőséges dolog, ha egy férfi vagy egy nő bízik Istenben, és nem keres emberi magyarázatot az életében történő eseményekre. Még akkor sem, ha ezek a körülmények teljesen rejtélyesek. Mint Amy Carmichael esetében, a hívő ember dicsősége az abszolút bizalom és elköteleződés.
Dicsőséges, hogy a mi Istenünk nem hibázik, amikor irányítja vagy engedélyezi azt, ami keresztezi életünk útját.
Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti.
A mi dicsőségünk, hogy bízzunk benne, bármi történjék is.

  • „A titkok az ÚRéi, a mi Istenünkéi, a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a fiainkéi mindörökké, hogy teljesítsük ennek a törvénynek minden igéjét.” (5 Mózes 29:29)
  • „A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidók 11:1)
  • A szenvedélyes hit bízik az Úrban, és ezért képes előre haladni, amikor a jövő ismeretlen. Kérj Istentől betekintést a jövőbe, de még buzgóbban kérd, hogy mélyebben megismerhesd. Lehet, hogy az elsőre nem mond igent, de sosem fog visszautasítani.
31 Days Toward Passionate Faith, Joni Eareckson Tada: When God Conceals, Multnomah
fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/varos-napnyugta-no-hid-12200622/


Megjegyzések

  1. Tudom Uram, hogy minden történésben ott a Te bölcsességed. Segíts meg, hogy erről soha ne feledkezzem meg! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Uram szavaid. Hiszek, és bízom benned. Ezt pedig tanításaid, parancsolataid, törvényeid betartásával igyekszem megis cselekedni. Még korábban átadtam neked életem, hogy rendelkezz vele belátásod szerint. Ezt időről időre hittel, bizalommal köszönettel megis erősítem. Dicsőség neked Uram. Jézus Urunk nevében mindörökké. Ámen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések