Felzárkózás a szívünkkel

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”

Máté 6:21

Néhány embernek nehéz reálisan gondolkodni a mennyországról.

Még a keresztények is kínosan érzik magukat az "örökkévalóság" felé haladva, egyszerűen azért, mert... nos... olyan távolinak, szinte irreálisnak tűnik. Valami a vasárnapi iskolai tananyag és egy nehezen derengő álom között. Még ha megpróbáljuk is elképzelni, hogy milyen lesz, akkor is elmarad a valódi vágy, hogy ott legyünk. A mennyországnak egy helynek kellene lennie, nem egyszerűen egy lelkiállapotnak, de akárhogy is próbáljuk, nehéz elképzelni.

Nem csoda, hogy ennyire fásultan állunk hozzá az egészhez. A legtöbb embernek a mennyországról alkotott képe minden, csak nem vonzó. Néhányan egyfajta kísérteties alkonyzónának képzelik el. Mások egy galaxis mögé rejtve képzelik el, ahol madarak csiripelnek, orgona hangja hallatszik, és angyalok ugrálnak felhőről felhőre.

Ha ez lenne a mennyország valódi képe, én is fásult lennék, ha oda kellene mennem.

 De tény, hogy mi, hívők a mennybe tartunk. Ez a valóság. A mennyország akár már a jövő évben - vagy a jövő héten - is kézzel foghatóvá válhat. Ezért van értelme, hogy itt a földön eltöltünk egy kis időt azzal, hogy őszintén átgondoljuk a jövőnket.

Bevallom, nehéz izgatottan gondolni egy olyan helyre, amit még sosem láttunk. Hogyan tudjuk tehát a mennyet fókuszba helyezni?

Valaki egyszer azt mondta, hogy Krisztus először a szívet viszi a mennybe - és csak utána az embert. Ez a megközelítés tetszik. Isten tudja, hogy te és én nehezen tudnánk a mennyre szegezni a tekintetünket, ha a szívünk nem lenne igazán ott. Ezért csengenek annyira igaznak Urunk szavai a Máté 6:21-ben: „Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”

Más szóval, ha a befektetéseink, a kincseink a mennyben vannak, Isten tudja, hogy a szívünk vágya is ott lesz.

Meggyőződésem, hogy ez az apró vers a Máté 6-ban rejti a titkot. Az egyetlen módja annak, hogy élvezzük a mennyország gondolatát, az egyetlen módja annak, hogy elkezdjünk valóságként gondolni rá, ha megengedjük Istennek, hogy először hazavigye a szívünket. Amint elkezdünk befektetni az örökkévalóságba, a menny elkezd a fókuszba kerülni. Ahogy áldozattal beletesszük az energiáinkat vagy a pénzünket, ahogy több időt töltünk imádságban, dicsérve Istent, és nem csak kérve őt, ahogy bátran és félelem nélkül teszünk bizonyságot... belefizetünk az örökkévalóságba. Egyre többet teszünk le magunkból a másik oldalra. Ha továbbra is megtesszük ezeket a dolgokat, egy reggel arra fogunk ébredni, hogy a szívünket pontosan ott találjuk, ahol lennie kell... a mennyben.

A jövőbeli otthonunk nem fog úgy tűnni, mint egy hátborzongató alkonyzóna. Nem fogja kék madarak, pufók angyalok és szivárványok cukros vízióival tölteni meg a gondolatainkat. Nem, úgy fog formát ölteni elménkben, mint az az Igazi Otthon, ami valójában, a hely, ahol Isten lakik és felkészül az eljövetelünkre.

„Saját szemeddel nézheted a király szépségét, láthatod tágas országodat.” (Ézsaiás 33:17)

Minden díszlet - arany utcák, gyöngykapuk és kristályfolyók - közel sem olyan fontos.

Ami fontos, az az, hogy látni fogjuk a Királyunkat, és örökké vele fogunk élni. Abban a ragyogó pillanatban végre utolérjük szívünket - és szívünk vágyát.

Magával Istennel.

És ez elég lesz.

  • „…mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2 Korinthus 4:18)
  • „Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” (János 14:2-3)
  • A lelki növekedés magába foglalja belső befektetéseink fokozatos átvitelét a földről a mennybe. Szeretetetek mekkora része marad idelenn? Szíved mekkora részét helyezted el a mennyben? Szánj néhány percet Istenre, mint mennyei befektetési tanácsadódra; és hívd meg őt, hogy segítsen neked abban, hogy egy kicsit többet bízz magadból rá.
Joni Eareckson Tada: Catching Up with Our Heart
31 Days Toward Passionate Faith, Multnomah
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/penz-ermek-valuta-visszajaro-4755123/

Megjegyzések

  1. Tereád bízom lelkemet, mindenemet! Te tartasz meg engemet, Uram, Istenem! Szereteted elkísér Földön és a Mennyben! Áldott vagy Uram e nagy kegyelemért! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Dicsőség az Atyának és az ő egy szülött Szent Fiának az Úr Jézus Krisztusnak a Szentléleknek Szentháromságnak mindörökké Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések