Magasabbrendű hozzáállás

„A föld végéről kiáltok hozzád, mert elepedt a szívem. Vezess el engem a kősziklára, mert az igen magas nekem! Hiszen te vagy menedékem, erős bástyám az ellenség ellen.”

Zsoltárok 61:2-3

Amikor az élet túl gyorsan rohan, amikor a határidők felgyülemlenek, és a kötelezettségek óráról órára nőnek... elkezdek vágyakozni a Sierrák után.
A világ egy kicsit kevésbé tűnik őrültnek, miután néhány napot töltünk a hegyekben. Ezek a magashegyi panorámák kitisztítják a fejemet, és új perspektívát adnak. A világ és a problémák kevésbé tűnnek nyomasztónak. A kötelezettségek valahogy kevésbé terhelnek. Az élet újra kezelhetőnek tűnik.
Ezért a 61. zsoltár továbbra is igazi kedvencem. Imádom, amikor Dávid ezt mondja: „A föld végéről kiáltok hozzád, mert elepedt a szívem. Vezess el engem a kősziklára, mert az igen magas nekem! Hiszen te vagy menedékem, erős bástyám az ellenség ellen.” (2-3 versek)
Isten az a szikla, amely magasabb nálad és nálam. És amikor a világunk ránk nehezedik, amikor a határidők keselyűként köröznek körülöttünk, amikor a kötelezettségek úgy vágnak a vállunkba, mint egy kilencven kilós hátizsák, új perspektívára van szükségünk. Szükségünk van egy nézőpontra.
Ha Istennel töltünk időt a magaslatokon, az Ő hatalmán és szeretetén, jobb és tágasabb rálátást nyerhetünk az életünkre. Ő a szmogos horizontunk fölé magasodó hegy. Az Ő magaslatáról szemlélve az életünket, kitisztulhat az elménk, segíthet a prioritások rendezésében, és lehetővé teszi számunkra, hogy meglássuk, hogyan lehet mégiscsak irányítani a napjainkat.
Lehet, hogy hozzám hasonlóan neked is volt egy pörgős hónapod. Szembesülsz a családoddal, a munkahelyi csalódásokkal, a gyülekezeti kötelezettségekkel és a barátaid elvárásaival. Úgy érzed, hogy a szíved egyre jobban elgyengül minden egyes további nyomás hatására.
Lehet, hogy nem tudsz szabadságot kivenni és a hegyekbe menni (különösen, ha Kansasban élsz). De még mindig megmászhatod azt a sziklát, ami sokkal magasabb nálad. Ha szilárd, koncentrált időt fektetsz az Úrral való kapcsolatba, az teljesen új szemléletet fog adni neked. Az Ő szeretetének csúcsáról úgy fogod látni a dolgokat, ahogyan azok valójában vannak.


„E beszédek elhangzása után mintegy nyolc nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jánost és Jakabot, és felment a hegyre imádkozni.” Lukács 9:28

  • Milyen élet-"lencsék" fenyegetnek azzal, hogy eltorzítják a valóságról alkotott képedet? Nyomások? Aggodalmak? Kapcsolati problémák? Bűn? Itt az ideje egy látásellenőrzésnek. Kérd Istent, hogy segítsen neked legalább néhány percre kiverni mindezt a fejedből. Kérj tőle bocsánatot, ha szükséges, minden ellene elkövetett sérelemért. Élvezd a megbocsátását. Fürödj meg az ő békéjében. Fejezd ki bűnbánatodat. Hagyd, hogy eloszlassa a ködöt, letörölje a koszt a szélvédőről. Aztán nyugodtan térj vissza a napodba, egy kicsit magasabbra emelkedve a világ zűrzavara fölé.

Joni Eareckson Tada: High-Altitude Attitude
31 Days Toward Passionate Faith
Copyright © 2015
Published in Print by Multnomah.
fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tajkep-termeszet-szemely-vakacio-725255/

Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram, hogy Magad mellé fogadsz és segítesz a Te szemszögedből szemlélni a világot, a világomat. Veled minden könnyebb, Melletted béke és nyugalom van. Áldott légy Uram e nagy kegyelemért! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hálás vagyok Köszönöm

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések