Nem most, Uram

 Jézus így válaszolt: "Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet;


(János ev. 14:23a)



A mobiltelefonomon lehetőségem van visszautasítani egy bejövő hívást. Ezernyi okom lehet ezt a lehetőséget választani, amikor megcsörren a telefon. Lehet, hogy határidős munkát kell befejeznem, lehet, hogy éppen egy beszélgetés sűrűjében vagyok a barátnőmmel, vagy minőségi időt töltök a családommal, - ilyenkor visszautasítom a bejövő hívásokat.

Időnként mint a bejövő hívást a mobilomon, visszautasítom a Szentlélek késztetését is. Ilyenkor egyszerűen nincs kedvem azt tenni, amit tudom, hogy Isten szeretné, hogy megtegyem. Például, amikor nem akarom azt a „csendes és szelíd” hangot meghallani, ami a lelkembe suttog: „bocsáss meg neki!”, - „engedd el a haragodat!”, - „alázd meg magad!”, vagy, „bízz bennem”.

Ez történt velem néhány éve Tenessee álamban is. Épp egy evangélizációs alkalom záró eseménye után, céltudatos, határozott és eltökélt voltam, hogy minél hamarabb hazainduljak a családomhoz. Az asztalomat igyekeztem gyorsan összepakolni, és készültem a mihamarabbi indulásra. A nagy elfoglaltságomban egy hölgy a barátnőjével odalépett hozzám. Udvarias voltam velük, amolyan „majd legközelebb találkozunk” -féleképpen.

A hölgy nem érzékelte a rejtett célzásaimat és izgatottan az éppen íródó könyvemről érdeklődött. Meglepetten néztem rá, amikor így szólt: „Nagyon várom, hogy elolvassam a könyvedet. Tudom, hogy egy csodálatos bizonyságtétel lesz.”

Ő és a barátnője várakozva néztek rám. „Ezt visszautasítom, mint egy bejövő hívást,” - gondoltam.

Gondoljatok bele a helyzetembe. Egy háromnapos rendezvény végén voltam. Fáradtan. Így azt tettem, amit bármelyik hús-vér nő tett volna, így szóltam Istenhez: „ Nem most, Uram. Elvégeztem azt, amiért idejöttem és most hazamegyek a családomhoz. Fáradt, kicsit feszült, nagyon éhes és kimerült vagyok. Most nem beszélhetek ezeknek a lányoknak az abortuszomról. Semmiképpen sem. Kérlek, ne várd ezt el tőlem!”

Ránéztem a két kedves hölgyre, magamra erőltettem egy mosolyt és így szóltam: „ Hát igen, nem semmi egy történetem van, szerintem mindannyian tudnánk mit mesélni. Dicsőség Istennek az Ő csodálatos kegyelméért.”

„Most már talán magamra hagynak”, - gondoltam.

Isten azonban tovább nógatott: „Mondd el nekik, Gwen!”

Amikor épp tovább hadakoztam volna a lelkemben Istennel, két másik hölgy is odalépett hozzánk, és bekapcsolódott a beszélgetésünkbe. Nem voltam lenyűgözve...

„Uram, viccelsz velem!?, Befejeztem mára.”

De Isten nem hagyta ennyiben.

Végül megadtam magam, és elmondtam a bizonyságomat annak a hat hölgynek, aki körém gyűlt. Néhány percen belül a hatból ketten elkezdtek sírni. Ők is átestek abortuszon, éveken keresztül hordozták a szégyen terhét. Ott, abban a pillanatban, együtt síró, egymást megértő testvérek szövetségévé váltunk. A megváltásom története, a Krisztusban gyökerező gyógyulásom a megsebzettségemből Isten eszközévé vált azon a délutánon.

Ami egyszer seb és sérülés volt, fegyverré változott, … azért, mert engedelmes voltam Isten késztetésének.

Jézus azt mondta a tanítványainak, ha szeretik Őt, akkor engedelmesek lesznek a parancsolatainak és a tanításainak. (János ev. 14:15-27) Egyszerű, „akkor – ha” kijelentés: Ha szerettek engem, akkor engedelmeskedni fogtok. Jézus azt is mondta nekik, hogy amikor visszatér a mennybe, elküldi az Ő Szentlelkét, hogy tanítsa, vezesse őket az igazságban, hogy rámutasson a bűneikre és emlékeztesse őket Jézus tanításaira. (János ev. 16: 7-14). Segít nekünk. Képessé tesz bennünket.

Isten Lelke lakozik minden hívőben. Ő felkészít bennünket mindenre, ha engedelmesen követjük Őt. Amikor Isten késztet bennünket arra, hogy megtegyünk valamit az Ő vezetése szerint, Ő hűségesen végig fog bennünket vezetni és meg fogja áldani engedelmességünket, - az Ő dicsőségére.

Igen, ez az Ő dicsőségéről szól.

Isten egyszerűen engedelmességet és tettre készséget vár tőlünk.

Barátaim, Isten terveinek a mi tervünknek is kellene lenni… még akkor is, ha az Ő tervei keresztül húzzák a mi terveinket.

Fogadjuk el Isten hívását a mai napon! Készen állsz rá?

Drága Uram! Sajnálom azokat az alkalmakat, amikor a saját tervem fontosabb volt a tiédnél. Segíts, hogy az akaratom és a bensőm veled összhangba kerüljön. Segíts, hogy készen álljak Szentlelked vezetésére. A Te dicsőségedért. Jézus nevében. Ámen.

Személyes elcsendesedéskor:

Mi az amire Isten késztet a mai napon?

Csendesedj el és imádkozz Isten vezetéséért.








Forrás: Girlfriends in God Daily Devotions, Gwen Smith, Not Now, Lord. June 23, 2022. 
https://girlfriendsingod.com/not-now-lord/
Copyrithed by Girlfriends 
used with permission
fotó: pinterest


Megjegyzések

  1. Köszönöm szépen, nagyon tanulságos volt!Ámen!🙏 Istené a Dícsőség!👏👍

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések