Néha Isten azt kéri tőled, hogy várj

Néha Isten azt kéri tőled, hogy várj.
Hogy lecsendesítsd a szívedet.
Hogy egyszerűen csak lenyugodj
Hogy engedd, hogy Ő végezze a munkáját.
Olyan módon amit te el sem tudnál képzelni.


Néha ez olyan érzés, mintha Isten nem hallaná meg az imádat.
Imádkozol.
És imádkozol.
És továbbra is imádkozol.
És úgy néz ki mégsem, jön válasz.


Úgy érzed, mintha az idő csak úgy rohanna.
A remény elkezd halványodni úgy, mint a Belé vetett bizalmad.
Néha, olyan érzés mintha Isten elfelejtkezett volna rólad.
Elhagyott volna téged.
Úgy ment el, hogy el sem köszönt tőled.
Egy jól látható helyre elrejtőzve.

Miközben eszeveszetten keresed az Ő jeleit.
És a szíved kiáltozik Érte, hogy emlékezzen rád.
Azon gondolkozol, hogy vajon emlékszik e rád.

Hihetetlenül nehéz lehet türelmesnek lenni, különösen, akkor, amikor túlságosan lefoglalnak az aggodalmaid a saját terveiddel kapcsolatban; amikor az egész lényed tiltakozik a várakozás ellen, mivel inkább teljes gőzzel haladnál előre az életedben.

És mégis, amit kér tőled, az az, hogy Légy csendben, és várj az Úrra! (Zsoltárok 7:7)


A várakozás egész koncepciója ellen megy a mai világ…

… azonnal…

… most…

… igény alapján…



Emberként nagyon nehéz, hogy hihetetlenül kapcsolodsz ehhez a világhoz, és majdnem hogy lehetetlen megállni, és nem teljes erővel a saját világi terveid felé rohanni.



Mégis, mi van ha…
Mi van ha Isten terve a számodra az, hogy várj?

Mi van ha…
… még jobban kerested Isten szívét, és rájöttél, hogy a várakozás gyakran nem csak egy olyan időszak, amely váratlan áldásokat hoz, hanem segít elültetni hited legmélyebb gyökereit is, ha csak hagyod, hogy Benne növekedjenek?

Mi van, ha…
...ez a várakozás ideje valójában Isten számodra vonatkozó tervének szerves része? Hogy felfrissítsen téged, tanítson téged és vezessen téged és leginkáb felkészítsen téged az általa szánt jövődre?

Istenre várni és az Ő időzítésére, nagyon nehéz és kellemetlen lehet. De nagyon is megéri, ha újra megtanítod magadnak, hogy ez az időszak lehet… a növekedés ideje, a megújulás ideje… a felkészülés ideje és a reménnyel teli várakozás ideje. Az, hogy hogyan kezeled a várakozást, mutatja meg leginkább a körülötted levőknek, hogy kiben is bízol igazán. Amikor bízol benne, Ő meg fogja neked adni a bátorságot, az önuralmat és a türelmet.

Mert, ha igazán bízol benne, akkor bízol az Ő jóságában, az Ő hűségében, az Ő szövetségében. És az Ő tökéletes, igaz tervében, ami mindannyiunknak meg van ígérve.

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jeremiás 29:11)

A várakozás időszakában, ne felejtsd el dicsőíteni ugyanazt az Istent aki csodálatosan megalkotott téged… puszta porból

…. minden egyes porcikádat…

… az összes hajszáladat…

… minden egyes szívdobogásodat…


Mert az Ő jósága mindig megmarad. Olyan szeretettel szeret téged, amit csak mi tudunk elképzelni. És ezzel a szeretetével gondoskodik rólad a várakozás időszakaiban. Rajtad múlik, hogy ajándékként vagy teherként fogod fel őket. Bízni Benne és az Ő bőséges áldásaiban, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy körülményeidet nem tudod irányítani, és nem kedveznek neked.


Mennyei Atyám,
Bízom benned. Kérlek emlékeztess arra, hogy benned bízni azt jelenti, hogy teljesen megadom magam neked, nem csak akkor amikor az élet egyszerű és könnyen megy. " De én bízom benned, Uram, vallom: Te vagy Istenem!" (Zsoltárok 31:15)
Ámen

fotó: pinterest

Megjegyzések

  1. Köszönöm Istenem üzeneted! Te tudod mi a terved velem, családommal. Mindannyiunk életét a Te kezedbe teszem! Tudom Nálad mindannyiunk jó helyen vagyunk. Szereteted átölel bennünket! Tudom! Érzem! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések