Isten látja, hogy min mész keresztül

Azután így nevezte az Urat, aki szólt hozzá: Te vagy a látás Istene. Mert ezt mondta: Én is láthattam itt, aki engem látott. 1Mózes 16:13


Lássuk be, hogy az emberek gyakran cserbenhagynak bennünket. Csalódást okoznak. Néha pedig ugyanezt érezzük Istennel kapcsolatban is. Azt tapasztaljuk, hogy Isten nem úgy tölti be a szükségleteinket, ahogyan azt mi elvárnánk és mint egy szerelmes, akivel rosszul bántak a szívünket szeretnénk megóvni a csalódásoktól, így az elvárásainkat és a bizalmunkat is lecsökkentjük. De ne kövessük el ezt a hibát. Isten lát minket. Isten megért bennünket. Ő nem zárkózik el előlünk.

Egyik nap a teraszon üldögéltem a nevelő apámmal, Pete-tel, aki arra várt, hogy a grillsütő felmelegedjen és elkezdhesse az ebéd készítését. Édesanyám kinyitotta az ajtót és elsorolta Pete-nek a kívánságait-mit csináljon és pontosan hogyan. Amikor visszament a házba Pete jelezte felém, hogy az információkat egyik fülén be a másikon már ki is engedte. Nagyot nevettünk ezen.
Aztán megérintette a karomat a kezével, ami hosszú évek munkájának jeleit viselte és ezt kérdezte: ,, Anyukád szigorú volt veled gyerekkorodban, igaz?"
,,Nem is tudod mennyire"-válaszoltam felsóhajtva.

Valójában Pete, tudta. Megértette. Ezzel az egyszerű gesztussal pedig tudtomra adta, hogya szívembe lát és tudja az igazságot. Ez a bölcs, vidéki autószerelő a szívem mélyére tekintett és meglátta benne a sérült motort. A szívem, bár Krisztus már meggyógyította, még mindig érezte azt a fantom fájdalmat, amit kislányként élt át, hogy soha nem volt elég jó és mindig megmondták, mit és hogyan csináljon-ami persze nem sikerült. Pete látta a szívem és szerettem emiatt.

Isten ugyanígy cselekszik. A keze a válladon nyugszik, mélyen a szemedbe néz és tudatja veled, hogy Ő megérti. Ezt mondja: ,,Én látlak téged, látom min mész keresztül"

A Bibliában szereplő Hágár is ezt élte meg.

Mózes első könyvében Isten azt mondta Mózesnek, hogy nemzetek atyja lesz. Ennek ellenére a felesége Sára meddő volt. Sára megelégelte, hogy várnia kell Isten ígéretének beteljesülésére és saját kezébe vette az ügyet-ami tudjuk, hogy mindig problémát okoz.

Azt mondta a férjének, hogy aludjon a szolgálójukkal, Hágárral, hogy az fiút szülhessen neki. Bár ez számunkra elég sokkolóan hangzik, abban az időben igen megszokott volt. Ábrahám megtette, amit Sára kért tőle és Hágár valóban várandós lett. Viszont Sárában elkezdett növekedni a féltékenység Hágár termékenysége miatt, ezért egyre durvábban bánt vele. Amikor Hágár már nem tudta ezt elviselni a pusztába menekült.

Ekkor az Úr angyala megjelent neki, bátorította őt és útmutatást adott neki.
Azután így nevezte az Urat, aki szólt hozzá: Te vagy a látás Istene. Mert ezt mondta: Én is láthattam itt, aki engem látott. (1Mózes 16:13)
Az Úr látta az ő fájdalmát, amikor senki más nem.

Az Újszövetségben, a Zsidókhoz írt levél azt mondja, hogy a mi főpapunk, Jézus megért bennünket és tudja, hogy min megyünk keresztül, megindul erőtlenségeinken.(Zsidókhoz írt levél 4:15)
A ,,megindul" szó két görög kifejezésből ered, a ,,sym" és a ,,pathos" szóból, ami ezt jelenti ,, együtt szenvedni". Nem vagyunk egyedül a szenvedéseinkben, az Isten aki lát, a főpap, aki megért mindig velünk van.

És tudod mit? Az édesanyám is megtanulta ezt. Nehéz élete volt és sok időt töltött az ő személyes ,,pusztájában". Ez a bátor nő pedig ráébredt, hogy Isten látja őt, Krisztus megérti őt. Végül pedig utasított, ahogy egy anya a felnőtt gyermekével teszi és megbántás helyett csak csiklandozást kaptam. Pete és én jót nevettünk ezen.

Nem számít, hogy min mész most keresztül, Isten lát téged, Isten hall téged, Istennek fontos vagy.

Uram, annyira hálás vagyok, hogy te látsz engem és pontosan megérted, hogy min megyek keresztül. Segíts nekem, hogy megnyugodjak ebben a bizonyosságban, hogy nem vagyok egyedül vagyok, hanem a te mindenható kezeidben. Jézus nevében, Ámen.





(forrás: https://girlfriendsingod.com/god-sees-what-youre-going-through/
Sharon Jaynes-God Sees What You're Going Through
fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések