Sötét helyek

 

„A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.” 

 (János 1:5)


Találkoztál-e már valaha olyan pici, aggasztó helyzetekkel, amelyek összekuszálták a szívedet? Ha a nagyobb képet szemléled, tudod, hogy az élet jó. De van egy apró, sötét hely. Egy kicsi, fekete lyuk. Ami sokszor nem is tűnik olyan picinek.
Olyan, mint a felhő – eltakarja a napot és árnyékot vet.
Talán ez egy nézeteltérés, amely már sokszor feljött egy családtagod és te közötted. A kapcsolatotok jó, de ez a téma olyan, mint egy fekete lyuk.
Lehet, hogy az egyik gyermekeddel van probléma. Csodás kisember, de van egy bizonyos viselkedési hajlama, ami zavar és félelmet kelt benned. Fekete lyuknak tűnik.
Vagy talán egy visszatérő csalódás egy baráttal szemben. Elképesztő barátnő, viszont egy része a barátságotoknak beárnyékolja az egész szépségét. És nem tudod, hogyan kezeld. Most, hogy egyre gyakrabban történik meg, olyan, akár egy fekete lyuk.
Tudom. Ez nehéz.
Az utóbbi időben éjjelente fent voltam, sírva imádkoztam és kértem az Urat, hogy segítsen feldolgozni a nehezebb szituációkat az életemben.
Kértem, hogy világítsa meg az Ő fényével a küzdelmemet, nehogy eltévedjek a sötét zavarodottságban. Nem hangos és nem határozott hangon szólt hozzám. Egy lágy gondolatfoszlány vezetett el az igazsághoz és tudtam, hogy a fény legyőzte a sötétséget bennem:
Nézz a megválaszolt imákra, amelyeket elmondtál ezzel a helyzettel kapcsolatban!
Apró változtatások. A nagy, hatalmas finálé, amiben folyamatosan reménykedem, még nem jött el. De vajon észreveszem-e mindeközben a reményteljes hangok gyönyörű szimfóniáját?
Nézz az erőre, amit nyertél a folyamat alatt!
Valahányszor Istenhez fordulok, és megkérem Őt, hogy ragyogja be fényével a helyzetemet, ezzel az én kis küzdelmemet az Ő hatalmas erejére cserélem.
Nézz a valóságra, hogy a fekete lyuk nem is egészen fekete.
Nem az egész rossz. Igen, van néhány kérdés, amellyel foglalkozni kell és van néhány feszültség, amelyet kezelni kell, de nem hagyhatom, hogy a sátán ezt a frusztrációt kihasználva elhomályosítsa a látásomat.
Jézus emlékeztet minket, hogy "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." (János 8:12). Biztosít bennünket a mai kulcsversünkben arról is, hogy a sötétség nem győzheti le a világosságot, „A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.” (János 1:5)
Kérd Jézust arra, hogy világosítsa meg a mai helyzetedet. Lásd meg Jézus szemszögéből. Használd az igazságot arra, hogy valami pozitívumot érj el ezen a területen. Ahhoz, hogy előre haladj a megoldás felé, bele kell fektetned az idődet és kezelned kell a sötét foltot.
Így a fekete lyuk már nem is lesz olyan sötét, amint a fény rávetül.



Mennyei Atyám, szükségem van a Fényedre. A fény minden alkalommal legyőzi a sötétséget. Bár lehet, hogy jelenleg nincs meg a válasz az összes küzdelmemre, mégis több reményt látok, mint valaha. Jézus az én világosságom. És Miatta, a legsötétebb éjszakáim sem annyira ijesztőek és zavarosak. Köszönöm, hogy vezetsz engem. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy nap mint nap megvilágítod nekem az utat. Jézus nevében, Ámen.

Igazságok a mai napra:

„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Máté 5:14-16)

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.” (Jakab 1:17)





Lysa TerKeurst
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2019/12/05/dark-places
fotó


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések