Mélységek és magasságok

"Lecsendesítette a forgószelet, elcsitultak a hullámok."

Zsoltárok 107:29

A legtöbben libikókának nevezik, de én hintának hívom, és ez volt az egyik kedvenc udvari játékom az általános iskolában. Mindig kockázatos volt felszállni a hintára. Ha valaki nálad nehezebbel ültél fel rá, nehezen tudtad a lábadat a földhöz érinteni. Ha viszont egy nálad könnyebb emberrel ültél rajta, akkor nehezen tudtál elrugaszkodni a földtől. Ha olyasvalakivel játszottál, aki nem volt megbízható, a levegőbe tudott dobálni, és aztán a földre zuhantál. Annak idején a legjobb libikókás élményeim általában egy megbízható baráttal voltak, akivel azonos méretűek voltunk.
Fel és le. Fel és le. A hinta izgalmas volt. Az ártatlan szeszély és az öröm kombinációja egy csipetnyi veszéllyel.
Néha a hit olyan, mint egy libikóka. Fel és le. Fel és le.
A bátorság, a dicséret és az Istenbe vetett bizalom himbálózik az évszakok változásával, amelyek az örömtől a katasztrófáig, az igazságtól a lázadásig, a bőségtől a szánalomig terjednek.
A 107. zsoltár az Isten megváltottai által elszenvedett magasságokról és mélységekről szóló eleven beszámoló. Íme két részlet, mit is jelent a fel és le.
  • "Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük.De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és kimentette őket szorult helyzetükből." (4-6. vers)
  • "Vannak ostobák, akiknek szenvedniük kellett vétkes életük és bűneik miatt. Minden ételtől undorodtak, már a halál kapuihoz jutottak.De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből.Elküldte igéjét, meggyógyította, és a sír mélyéről kimentette őket." (17-20. vers)
MÉLYSÉGEK: Vannak, akik bolyongtak, éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. (4. vers) Vannak ostobák, akiknek szenvedniük kellett. (17. vers)
MAGASSÁGOK: De Isten kimentette hontalanokat, az éhezőket és a szomjazókat. (5. vers) Megszabadította, meggyógyította és kimentette őket. (19-20. vers)

Nem számított a veszély, a mélyből a magasba való átmenet akkor következett be, amikor Istenhez kiáltottak. És ugyanez igaz ránk is. Amikor az élet viharai dobálnak minket, és elillan a bátorságunk, Jézusban bízhatunk. Ő szeretettel felemel minket, és biztonságban letesz minket.
Amikor tekintetünket a mélységekből a Magasságosra emeljük, szívünk felemelkedik abban az erőben, vigaszban, dicséretben és perspektívában, amelyre az adott pillanatban éppen szükségünk van.


Drága Uram, bármivel is nézzek ma szembe, Te velem vagy. Segíts, hogy ne hagyjam magam megingatni az élet hullámvölgyeitől, hanem inkább kapaszkodjak erősen a Te kezedbe, ahogy átvezetsz minden egyes nehézségen. Köszönöm, hogy utánam nyúlsz, amikor elkalandozom, hogy kielégíted lelkemet az éhség és szomjúság idején. Te mindenek felett és mindenek előtt vagy. Benned van az életem és reménységem, és a Te erődben bízva engedem át szívem és napjaim pillanatait, gondjait és ügyeit.
Jézus nevében, Ámen.

https://girlfriendsingod.com/highs-and-lows/
https://stock.adobe.com/hu/search/images?k=teeter+totter

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések