A bátorítás körforgása

"Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene,aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket."

2 Korinthus 1:3-4

Hallottad már a régi mondást: "ki mint vet, úgy arat"? A bátorítás témakörében ez nagyon aktuális. Mindannyiunknak szüksége van bátorításra - különösen a nehéz időkben. A "nehéz" idők pedig mindenféle formában, méretben és módon jöhetnek, valamint személyenként eltérőek lehetnek.
Az egyik gyermekünk, ha rendkívül magas láza is van, vagy eltört a lába, esetleg olyan fejfájása van, amitől én már az ágyat nyomnám...egy panasz szó sem hagyja el a száját. Az orvosok mindig is csodálkoztak rajta, hogy milyen magas a fájdalom küszöbe.
Egy másik gyermekünk, ha az ujjába szálkát lát, hisztériába esik, és már az orvosi rendelő puszta látványától is borzalmasan elsápad és elájul. Az orvosok általában megdöbbennek, hogy mennyire nem tudja elviselni a fájdalmat.
A két gyermek közötti különbség nem a helyes vagy a helytelen reakciót tükrözi. Ez a valóság. Mert amikor mindkét gyermeknek fájdalmai voltak, mindkettőnek megértésre, együttérzésre és bátorításra volt szüksége.Amikor az első nagy csatámat vívtam a klinikai depresszióval, a bátorítók egyik legértékesebb csoportja annak a gyülekezetnek az idős tagjai voltak, ahol a férjem lelkészként dolgozott. Az engedélyemmel Dan megosztotta velük, hogy min megyek keresztül, és megkérte őket, hogy imádkozzanak értem. Imádkoztak is. De ezek az emberek nem gondolták, hogy az ima elég. Ezek a csodálatos angyalok többet akartak tenni azzal, hogy lábat és kezet adtak ezeknek az imáknak, és nem álltak le addig, amíg ki nem találtak egy mentőtervet számomra.
A gyülekezetünkben minden hétvégén öt istentisztelet volt, és mivel érzelmileg annyira kimerült voltam, soha nem tudtam, hogy melyik istentiszteleten tudok részt venni, amíg úton nem voltam. Dan továbbította az üzenetet, hogy jövök, és ők akcióba léptek.
Az egyikük a kocsinál találkozott velem, és bekísért. Sokszor valamelyikük a kezembe nyomott egy bátorító üzenetet, amikor átadta az úrvacsorát. Ha megérezte, hogy bajban vagyok, vagy egy kimerítő beszélgetésbe keveredtem, odasietett, karon fogott, és azt mondta: "Elnézést, kérem. Maryre máshol van szükség." Ezután a kocsimhoz vezettek, megöleltek, és azt mondták: "Imádkozunk érted. Szeretünk téged. Menj haza."
Tudom, tudom. Elképesztő volt! Ez egy fontos kapaszkodó volt a gyógyulásomban. Ezek az emberek azt az igazságot élték meg, amit Pál a 2 Korinthus 1:3-4-ben így fogalmazott meg:"Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene,aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket."
Nem voltam egyedül a küzdelmemmel. Vannak, akik egyedül és csendben szenvednek, képtelenek összeszedni a bátorságukat, hogy megosszák fájdalmukat, és nincs szószólójuk, aki megkongatná a vészharangot az érdekükben. Hiszem, hogy Isten megmutatja nekünk, hogyan bátorítsunk és építsünk ilyen kapcsolatokat. Meg fogja mutatni nekünk, hogyan segítsük a gyengéket, és hogyan legyünk türelmesek a megtört emberekkel, akik keresztezik az utunkat... de ehhez kérnünk kell Őt.
Hajlandó vagy megosztani a fájdalmadat másokkal, és megengeded Istennek, hogy vigasztalóként használja őket az életedben? Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy a bátorítás csodás körforgásába kerülj ezáltal.


Atyám, csodálkozom, hogy másokon keresztül is mennyire szeretsz engem. Köszönöm a bátorítás ajándékát. Segíts, hogy elfogadjam ezt az ajándékot, és aztán tovább tudjam adni más rászorulóknak. Szeretnék a Te kezed és lábad lenni azok számára, akik körülöttem szenvednek. Adj nekem szemet, hogy lássam őket és szívet, hogy szeressem őket, Uram.
Jézus nevében, Ámen.

https://girlfriendsingod.com/the-circle-of-encouragement/
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kezek-gondoskodas-tamogatas-kezenfogva-6764091/

Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram, hogy kusza útjaimon mindig adtál mellém olyan embereket akik meghallgattak, bátorítottak és imádkoztak értem. Légy áldott a nagy kegyelemért, amit Szent Fiad által mutattál meg nekünk és, hogy ezért magunkért és másokért is bátran fordulhatunk Hozzád akármilyen helyzetünkkel, problémánkkal. Te ott vagy nekünk, gyarló bűnös embereknek és mindig felemelsz és tovább viszel az úton. Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések