A te Istened nagyobb a kétségeidnél

"De ő azt felelte: Kérlek, Uram! Küldj mást, akit küldeni tudsz!"

2 Mózes 4:13

Előfordult már, hogy elkezdtél egy receptet, és rájöttél, hogy hiányzik otthonról egy hozzávaló?
Ez a legrosszabb. Ha nincs meg minden, ami egy álomvacsora elkészítéséhez szükséges, az nagy szívás. Elrohansz a boltba érte, vagy átgondolod és irányt változtatsz? Félúton csapkolódsz bosszúsan, vagy nyugodt maradsz? Bármelyik irányba mehetsz. 
Néhányan közülünk hasonlókat élünk meg a hit útján...
Úgy érezzük, hogy folyamatosan alul maradunk. Nekünk nincsenek meg azok az adottságaink, amelyekkel mások rendelkeznek. Nem úgy imádkozunk, mint mások. Gyengének és bizonytalannak érezzük magunkat.  Úgy gondoljuk, hogy nem számítunk úgy Istennek. Nem hiszünk annyira magunkban. Nem tudjuk legyőzni azt az egy bűnt. Folyton félünk és aggódunk.
Őszintén szólva úgy érezzük, hogy hiányzik az az egy összetevő, amitől a helyünkön lennénk. Nem is tudunk olyan könnyen elszaladni a boltba, hogy megvegyük, ami tovább fokozza a frusztrációt.
Voltál már így? Talán most is így érzel.
Bátoríthatom ma a szívedet? Nem vagy egyedül. A Biblia egyik nagyszerű embere is ezen a helyen találta magát: Az Úr azt mondta Mózesnek a 2 Mózes 4:12-ben: "Most azért menj! Én leszek a te száddal, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!" 
"De ő azt felelte: Kérlek, Uram! Küldj mást, akit küldeni tudsz!" (2 Mózes 4:13)
Itt Mózes lényegében azt mondta Istennek, hogy nincs meg benne az, ami kell. Nincs benne elég ahhoz, hogy megfeleljen az isteni elhívásnak. Itt Mózes úgy döntött, hogy ő nem tud jól beszélni, és Isten jobban tenné, ha előre menne és mást választana.
Ki döntött? Mózes. Kinek a büszkesége volt előrébb való Isten szava helyett? Mózesé.
Mózes eldöntötte, hogyan fog teljesíteni, annak ellenére, hogy Isten elhívta, és fel akarta készíteni őt arra, hogy valami önmagán túli, valami természetfeletti dolgot teljesítsen.
Hányszor zárjuk ki magunkat, és döntünk úgy, hogy képtelenek vagyunk megtenni azt a bizonyos dolgot, mielőtt az isteni képesség megjelenik?
Nem csoda, hogy a 2 Mózes 4. fejezetében azt olvassuk, hogy "Ekkor az ÚR haragra gerjedt Mózes ellen". Mózes saját magára támaszkodott, nem pedig Isten erejére.
Barátnőim, nem szeretném, ha mi is elkövetnénk ugyanazt a hibát, amit Mózes itt elkövetett. Ezzel emlékeztetem mindannyiunkat (magamat is beleértve): nincs olyan végzetes hiba bennünk, amit Isten ne tudna legyőzni!
Ahogy a Biblia is írja: "Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket." (2 Péter 1:3)
Halljátok meg ezt hangosan és tisztán: az Ő ereje által adva van minden, ami az élethez szükséges. Megvan minden a kegyelemhez bennünk (az igazságosság és a győzedelmes erő), amire oly nagy szükségünk van.
Soha ne veszítsd el a reményt, mert ez hatalmas megkönnyebbülés. Megvan minden, amire szükségünk van Krisztus Jézus által. Amit mi nem tudunk megtenni, azt Isten ereje meg tudja tenni. Amiről azt gondoljuk, hogy lehetetlen, az Krisztus által lehetséges.
Kedveseim, nem nélkülözünk semmiben, az ellenség viszont ezt szeretné éreztetni velünk. Minden hozzávalónk megvan, ami az élethez és az istenfélelemhez szükséges. Krisztus ereje jól és elevenen munkálkodik bennünk. Krisztus ereje a mi gyengeségünkben működik a legjobban.
Bízzunk az Ő szavában. Ő mindent megadott nekünk, amire szükségünk van.
Ha ezt elhisszük, a dolgok sokkal kevésbé lesznek nehezek. Majdnem olyan könnyű megtalálni az utat, mintha a Google-ban keresnénk azt a recepthez, hogy "repceolaj kiváltója". Aztán olyan megoldásokat találunk, mint az almaszósz vagy a juharszirup. Az útmutatáson keresztül jutunk el a válaszokhoz, és találunk új ösvényeket és megoldásokat. Így a remény megnövekedik bennünk és újra felfedezett csodákat találunk az életünkben. Isten egy tisztelettel teli, üde reményt nyit meg a mi egykori, apró hitünkön keresztül.
Így eljuthatunk arra a helyre, ahol megláthatjuk, hogy Isten mit tett meg az életünkben mind ez ideig. Nagy és hatalmas dolgokat láthatunk, talán még egy tenger kettéválasztását is, népének kivezetését a fogságból, vagy egy olyan hatalmas szabadítást, amitől a szavunk is eláll.
Ne kételkedjünk Istenben; kövessük az Ő hívását.


Atyám, Te vagy a mindenem. Minden dicsőség, tisztelet és imádat Téged illet. Te vagy a Teremtőm és az Alkotóm. Te vagy életem minden jó dolgának a szervezője. Te felvértezel a harcra, és képessé teszel a győzelemre is. Kérlek Téged, hogy adj nekem nagyobb hitet Benned. Kérlek Téged, hogy erősíts meg a reményteljes várakozásban. Kérlek Téged, segíts, hogy a Te szavadnak higgyek. A saját hitem nem elég. Tudom, hogy hűséges vagy. Hűséges és igaz vagy. Te vagy az Igazság. Jellemed és természeted állandó. Bízom benned. Hiszem, hogy Te felhatalmazol engem arra, amire hívsz. Adj nekem bátorságot ebben.
Jézus nevében, Ámen.

https://girlfriendsingod.com/greater-than-your-doubt-is-your-god/
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/447439/



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések