Kilégzés

 "Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." 1 Péter 5:7


Alig kezdődött el az új nap, de máris nyomasztottak a gondok: egy rákbetegséggel küzdő kedves barátom, egy mentális problémákkal küzdő rokonom, a COVID-19 miatti családi feszültségek, munkahelyi határidők és még sok minden más.


Túlterhelt. A rajtam kívül álló körülmények nyomasztottak. Aggódtam olyan kérdések miatt, amelyekre nem tudtam választ adni. Így éreztem magam.


Gyanítom, ti is átérzitek. Lehet, hogy az aggodalmaid megegyeznek az enyéimmel, de "megérted" a súlyt, mert te is viselted a sajátodat. Mindannyian ezt tesszük, és gyakran a saját kárunkra. Nem tudunk aludni, mert aggódunk azokért, akiket szeretünk. Képtelenek vagyunk összpontosítani, mert a legrosszabbtól félünk a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatban. Elveszítjük a nyugalmunkat, hipotetikus következtetéseket vonunk le a mi lenne, ha gondolatokból.


Jézus soha nem akarta, hogy aggodalmaink uralják a gondolkodásunkat, mert megérti, hogy negatív hatással vannak a jólétünkre. Ezért mondja Péter apostol levelében, hogy aggodalmainkat vessük rá:

 "Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." 1 Péter 5:7

Ebben a versben a "vesd" azt jelenti, hogy erővel add át. Nem azt sugallja, hogy óvatosan tegyünk egy problémát Jézus vállára, hogy lássuk, hogyan oldja meg, mielőtt rábízunk egy másikat. Azt sem jelenti, hogy csak azért adjuk át neki a gondjainkat, hogy röviddel később visszaszerezzük őket. A gondjainkat Jézusra vetni azt jelenti, hogy erővel Jézusra dobjuk őket, mert már nem foglalkozunk velük, és nem áll szándékunkban visszavenni őket.


Jézus válla nagyobb, mint a miénk, és az Ő ereje nagyobb. Ő képes kezelni azokat a helyzeteket, amelyek túl bonyolultak számunkra. Ő el tudja viselni a számunkra túl nehéz terheket. Minden egyes terhet.


Néha elfelejtjük az 1Péter 5:7-ben szereplő "minden" kis szót. Néhány gondot átadunk Jézusnak, de másokat habozunk átadni. De a helyzet a következő: aggodalmaink nem tudnak hatalmat gyakorolni felettünk, ha átadjuk az irányítást Jézusnak. Adjuk át minden aggodalmunkat, függetlenül attól, hogy mi okozta őket, és bízzunk benne, hogy a legjobb eredményt kapjuk.


Azon a reggelen aggódó gondolataim közepette éreztem, hogy az Úr azt súgja: Vegyél egy mély lélegzetet, majd fújd ki a rákos barátoddal kapcsolatos aggodalmadat. Bízz bennem! Megoldom ezt az egészet. Megtettem, amit mondott, és a lelkem egy kicsit könnyebbnek érezte magát.


Újra megszólalt: Lélegezd ki az aggodalmat a mentális problémákkal küzdő rokonod miatt. És újra: Most lélegezzen ki aggodalmat minden COVID-19-hez kapcsolódó dologgal kapcsolatban.


A Szentlélek végigvezetett aznap reggeli listán, majd még több aggodalmat is eszembe juttatott - olyan terheket, amelyekről nem is tudtam, hogy hordozom, amíg nem éreztem, hogy megkönnyebbültem. Egyenként Jézusra vetettem minden gondomat, hálát adva azért, hogy hajlandó volt hordozni őket helyettem.


Milyen gondokat cipelsz ma, édes barátom? Vegyél egy mély lélegzetet. Most lélegezz ki. Ismételd meg. Csináld ezt a kis gyakorlatot olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükséges. Add át ezeket az aggodalmakat Jézusnak, mert Ő törődik veled.


Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy felajánlod, hogy hordozod aggodalmainkat. Amikor aggódunk vagy félünk, kérlek, emlékeztess minket, hogy Te teljesen megbízható vagy. Segíts, hogy átadjuk az irányítást Neked, hogy aggodalmaink ne tudjanak irányítani minket. Jézus nevében, Ámen.






Forrás:

Grace Fox

Exhale - Daily Devotions

March 16, 2022

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/03/16/exhale

Fotó: canva.com


Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram, hogy Te minden aggódásomat átveszed, Jézus Krisztus kegyelméért! Hálás vagyok azért, hogy emlékeztetsz, hogy mindet letehetem eléd! Hála és dícséret, hogy tudom, hogy Tenyereden hordozol! Segíts meg ezt soha el nem felejteni! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések