Ha tudnánk

Ha tudnád kire fogok szavazni, akkor is szeretnél?
Ha tudnád a múltamat, akkor is szóba állnál velem?
Ha tudnád milyen sorozatokat nézek vagy zenéket hallgatok, akkor is tisztelnél?
Ha tudnád, hogy otthonról néztem az igehirdetést, vagy ha megtudnád nem is voltam gyülekezeteben, akkor kevesebbnek tartanál?
Ha tudnád a félelmeimet, szorongásaimat, kétségeimet, küzdelmeimet, akkor megkérdőjeleznéd a hitemet?

Ha tudnád…. elítélnél?
Ha tudnám rólad…. elítélnélek?

Bárcsak nem ítélnénk el egymást. Szeretném azt hinni, hogy ezek közül egyik sem számít. Remélem, úgy szeretetjük egymást, ahogyan hívnak bennünket. 
Szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat, hogy ne akadjon ki senki a másik múltbeli hibáitól, vagy arról, kire fog szavazni a választásokon. De ez nem mindig olyan egyszerű – igaz?

Saját gondolataink, véleményünk és meggyőződéseink akadályoznak ezzel kapcsolatban, különösen manapság, amikor azok alapján jutunk információhoz, hogy milyen oldalakat kedveltünk be vagy osztottunk meg és milyen hozzászólásokat olvastunk.

Ahelyett, hogy szomszédoknak, barátoknak, munkatársaknak vagy családtagoknak látnánk egymást - bekategórizáljuk a másikat. Republikánus. Demokrata. Konzervatív. Liberális. Vakcinapárti. Oltástagadó. Maszkpárti. Maszktagadó.

Ha megtudjuk, hogy valaki másra fog szavazni, mint mi, onnantól nem figyelünk arra amit mond? 
Nem figyelek tovább rá?

Ezek azok a kérdések amiket feltettem magamnak az utóbbi időben, mert bármennyire nem szeretném, hogy elítéljenek engem- nekem sem szabadna másokat elítélnem.

Mindig a szeretetet kellenne, a szemünk előtt tartanunk. Függetlenül a másik múltbeli hibáitól vagy jelenlegi küzdelmeitől. Függetlenül a politikai pártoktól vagy attól, hogy hova járnak gyülekezetbe, ha járnak egyáltalán.

Függetlenül.

Mindig törekednünk kell a szeretetre. Minden embernek.

Azoknak akik olyanok, mint mi.

És azoknak, akik semmiben sem hasonlítanak ránk.

El tudod képzelni, mit mondanának az emberek? Ez annyira ellentétes lenne mindazzal, amit most látunk és hallunk. Természetfeletti lenne.

És a megnyilvánuló szeretetünkről látnák meg, hogy keresztények vagyunk.






forrás: https://trulyyoursjen.com/2022/03/if-we-knew/?fbclid=IwAR3Qg8k_xujlz2B71nsqujtfzp6171m3Qh6O61xcsKdjRuz6-hwEFsFPKEU
kép: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések