Viharból suttogás

Ó, Uram, én erőm és mentsváram, menedékem a nyomorúság idején!
Jeremiás 16:19


Azok a kedvenc filmjeim, amelyeknek boldog a vége. A családom folyton azzal piszkál, hogy mennyire szürreális elképzelésem van a szórakoztató filmekről, de őszintén, szerintem az élet elég valóságot hordoz önmagában. Miért akarnék kiadni pénzt azért, hogy még több valóságot még több félelmet lássák egy hatalmas filmvásznon?

Amikor a Tökéletes vihar című film megjelent, az előzetesek azt sugallták, hogy a filmeknek boldog vége lesz. Tudnom kellett volna, de szeretünk mindent, ami vízzel kapcsolatos, és hát ez a film akkor nem lehet olyan rossz. 

Megvettük a jegyeket, pattogatott kukoricát, üdítőt, megtaláltuk a legjobb helyet a nézőtéren és felkészültünk a szórakozásra. Tévedtem! Minden jelenet kis hajókat ábrázolt, amelyeket félelmetes hullámok és vad szél dobált. Vártam, hogy lecsendesüljön a vihar és mindenki halakkal teli hajóval mehessen haza az aggódó családjához, akik várták őket a szárazföldön. Csattanás! Egy újabb hatalmas hullám temette be a hajót és a legénységét.

A film végére úgy éreztem hogy én soha nem fogom rátenni a lábam egy hajóra sem és kifáradtam attól, hogy mindenkit azt otthonában akartam látni, ahol boldogan élhetnek tovább. Csábított a gondolat hogy visszakérjem a pénzem, mert hamis benyomást keltett a film előzetese. Hidd el nekem, nem volt boldog a befejezése, de egy teljesen új módon bűvölt el a tenger és mélyen el kezdtem tisztelni.

Van egy barátom aki nagyon szeret vitorlázni. Amikor kérdeztem, hogy került-e már nagyobb viharba az volt a válasza, hogy ,,Számtalanszor". Hitetlenkedve ráztam meg a fejem. Persze, meg kellett kérdeznem: ,,Akkor mégis miért folytatod a vitorlázást?" Elgondolkodtató választ adott: ,,Mary, minden tengerész tudja, hogy lesznek viharok. Csak meg kell tanulni, hogy mi a teendő, amikor beüt a vihar. Egyetlen dolgot kell tenni és egyetlen út van a túléléshez. Egy bizonyos irányba kell állítani a hajót és úgy kell tartani."

Ugyan ez igaz az életünkre nézve is. Amikor az élet vad viharai elborítanak, egyetlen dolgot kell tennünk, ha túl akarjuk élni. Megfelelő helyre kell pozicionálnunk magunkat-Isten kezébe- és Ő majd ott tart minket, míg tart a vihar.

Jeremiás ugyanerről beszélt, amikor ezt mondta:

Ó, Uram, én erőm és mentsváram, menedékem a nyomorúság idején!
Jeremiás 16:19


A zsoltár író szavai pedig telve vannak bizonyossággal és reménnyel:
Lecsendesítette a forgószelet, elcsitultak a hullámok.
Zsoltárok 107:29

Bízhatunk Istenben, hogy békét hoz és suttogássá csendesíti a vad vihart. Isten hűséges figyelme és megtartó kegyelme az életünkre nézve attól függ, mennyire vagyunk hajlandóak megbízni Benne.

Teljes szívemből szeretem a gyermekeimet. Természetesen néha igazán mérgessé is tudnak tenni. Rossz döntéseket hoznak és néha csalódást okoznak nekem, de amikor valami fájdalmuk van, betegek, vagy bajban vannak, a dühömet és csalódottságomat és még az ő engedetlenségüket is felülírja a szeretetem feléjük és a vágy, hogy megvigasztaljam őket. Ha az én tökéletlen szívem így válaszol az én tökéletlen gyermekeimnek, gondolj arra, hogy a mi mennyei Atyánk tökéletes szíve, hogyan válaszol nekünk.

Richard Fuller azt írja: ,,Bízz az Úrban, akármi történjen is, maradj a kormányrúdnál és tartsd meg a bizalmad Isten hűségében és örökké tartó szeretetében Jézus Krisztusban."

Bizalommal nézhetünk szembe minden viharral, tudva, hogy Isten jóra fogja azt használni. Kevés dologban bízhatunk ebben az életben, de Isten hűsége egy ezek közül. Amikor nehéz idők jönnek és viharba kerülünk, bízzunk Istenben és tartsunk ki. Ő velünk van.

Atyám, köszönöm a hűséged az életemre nézve. Bocsásd meg nekem, amikor hagyom, hogy a félelem feleméssze a szívem ahelyett, hogy a Benned való bizalmat választanám. Adj nekem szemeket, hogy lássam az elrejtett kincseket minden vihar szívében és segíts az örömöt választanom-akkor is, amikor nem értem mit teszel éppen. Taníts Uram. Add, hogy az életem bemutassa azt, hogyan erősítetted meg a gyengeségeimet.
Jézus nevében, Ámen.





(forrás:girlfriendsingod.com
https://girlfriendsingod.com/from-a-storm-to-a-whisper/
Mary Southerland-From A Storm To a Whisper
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

  1. Maga az írás nagyon szívemhez szól, köszönöm!
    De annyira jó lenne, ha a fordító nyelvtanilag helyesen dolgozna, nem a nyersfordítást használva! Sajnos már többször előfordult, és ez számomra zavaró..😔 Nem tudom Atyánk mennyire vár tőlünk minőségi munkát, de úgy gondolom inkább igen, mint nem.
    Tehát nem bántásból fogalmaztam meg kritikámat! További áldott munkát kívánok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi! Köszönjük az észrevételedet.
      Igyekszünk odafigyelni a nyelvtani helyességre, azonban mindannyian dolgozunk, iskolába járunk, és a szabadidőnkben fordítjuk az áhítatokat. A legjobb szándékunk ellenére is hiba csúszik időnként a munkánkba. A fordításokat szeretettel, Isten dicsőségére végezzük, és úgy gondoljuk, hogy Atyánk a szívünk szándékát figyeli. :-)
      Szeretettel várjuk a jelentkezésedet a fordítók csapatába, ha úgy érzed, hogy a minőségi hiányosságokat a munkáddal javítani tudod! :-)

      Törlés
    2. Köszönöm válaszotokat, nyelvtanilag - magyar nyelven - nagyon szívesen átnézem, ha szükség van rá a fordításokat.
      Én is dolgozom, így szabadidőmben én is tudok segíteni.
      Bízom benne, hogy nem bántottam meg senkit, újra írom, nem az volt a szándékom! És igen, Isten a szíveket vizsgálja! Ez nem is kérdés! De a tőlem telhető legjobb minőséget várja tőlem, és én igyekszem azt adni! Szóval szívesen segítek! :-))
      Hol jelentkezhetek?

      Törlés
    3. Kedves Timi! A Blogon feltüntetett elérhetőségünkön, a csendespercekistennel@gmail.com címen várjuk a jelentkezésedet. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések