Kitartás, amikor el akarod engedni

"Éppen ezért megvagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára." Filippi 1:6



Az elmúlt néhány év mindannyiunkat megviselt. Az olyan dolgok, amelyeket természetesnek vettünk, mint a családi összejövetelek, az iskola, a munka és az utazás, egy időre egészen másképp alakultak. Családom és barátaim közül sokan olyan mértékű magányt, szorongást és depressziót tapasztaltak, amilyet korábban soha nem ismertek.

 Én is.

 Az elmúlt hónapokban azon kaptam magam, hogy küzdök. Naponta küzdöttem a kétségbeesés és a rettegés érzéseivel. Meglepetésként ért. Őszintén szólva nem voltam felkészülve egy újabb csatára a klinikai depresszióval, amely azzal fenyegetett, hogy magával ránt. Újra és újra imádkoztam a gyors gyógyulásért. Kértem Istent, hogy vegye el a fájdalmat és a küzdelmet. Ehelyett Ő megerősítette a hitemet azzal, hogy finoman emlékeztetett az Ő jelenlétének ajándékára, amikor korábban sötét időszakokon mentem keresztül.

Istennek tökéletes az előélete. Mindig hűséges volt. A fájdalom és a szomorúság, a könnyek és a kérdések közepette belekapaszkodtam Isten Igéjének ebbe a mélységes igazságába: Isten elkezdte a munkáját benned és bennem, és folytatni fogja, amíg végül be nem fejeződik azon a dicsőséges napon, amikor Krisztus visszatér. (Filippi 1:6) Nem kell úgy tennünk, mintha tökéletesek lennénk, mintha minden rendben lenne; Jézusba kapaszkodunk, tudva, hogy Ő tart minket.

Fogalmam sincs, mi történik az életedben, miközben ezeket a szavakat olvasod. Azt viszont tudom, hogy mindannyian szembesülünk majd kihívásokkal, szívfájdalmakkal, olyan dolgokkal, amiket nem látunk előre. Lesznek pillanatok, amikor azt kívánjuk, bárcsak újraírhatnánk a történelmünk fejezeteit. De ahogy mostanában elkezdtem mélyen beleásni magam Isten Igéjébe, úgy láttam, ahogy még soha nem láttam, hogy Isten a kezdetektől fogva írja a történeteinket.

Új leckéket tanultam ebben az időszakban. Ezek megváltoztatják az életemet, és imádkozom, hogy nektek is segítsenek.

1.  Bízhatunk Istenben, hogy megtart minket és minden hiányzó darabunkat. (Ézsaiás 41:10)
2.  Amikor úgy érezzük, hogy az élet kicsúszik a kezünkből, nem fog. Isten valóban irányít. (Kolossé 1:17)
3.  Amikor az élet rendetlen, ne feledd, hogy Isten az Isten a "rendetlenek" felett. (Zsoltárok 51:17)
4.  Amikor félsz és egyedül érzed magad, és úgy tűnik, mintha Isten hallgatna, Ő még mindig veled van a fájdalmadban, még mindig mozog. Soha nem vagy egyedül. (Máté 28:20)

Megtanulok megbékélni a történetemmel, és átlátható és sebezhető lenni Istennel. Ezért imádkozom érted is.

Ne feledd, hogy bármit is tapasztaltál a múltban, nem te vagy a múltad. A történelmed nem határozza meg a sorsodat Krisztusban. A Király gyermekeként Krisztus igazságossága alatt élsz, nem pedig a szégyen hideg takarója alatt. Isten elkezdte benned ezt a csodálatos munkát, és folytatni fogja, amíg meg nem látod az Ő arcát.

Ma, amikor ezt írom, még mindig tanulok, még mindig bízom. És igen, még mindig hullatok néhány könnycseppet. De ezt tudom: Nem számít, milyen körülményekkel nézünk szembe ma vagy holnap, minket az az Isten tart, aki soha nem fog elengedni minket, ezért kapaszkodjunk belé.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy úgy jöhetek hozzád, ahogy vagyok. Köszönöm, hogy megígérted, hogy befejezed bennem a munkát, amit elkezdtél. Időnként kísértésbe esem, hogy elengedjelek Téged, amikor nem értem, mi történik körülöttem, de ma úgy döntök, hogy ragaszkodom Hozzád, és hiszem, hogy Te ragaszkodsz hozzám. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm a Te kegyelmedet. Jézus nevében, Ámen.







Sheila Walsh
Holding On When You Want To Let Go - Daily Devotions
SEPTEMBER 22, 2021
Fotó: pixabay.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések