Egy csodálatos dolog

"Amikor Jézus észrevette, ezt kérdezte tőlük: "Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem."

Máté 26:10

Teljesen megőrülök a menő ékszerekért, így amikor az Úr arra ösztönzött, hogy vegyem le a kedvenc nyakláncomat, és adjam oda a nőnek, aki az előbb megcsodálta, megpróbáltam úgy tenni, mintha meg sem hallottam volna Őt.
"Ez az enyém, Istenem!" érveltem. "Szeretem ezt a nyakláncot! Miért kérnéd tőlem, hogy ezt tegyem?"
Az én elképzelésem és az Isteni terv nem volt összhangban.
Ő arra kért, hogy adjak fel egy számomra fontos dolgot. De a Lélek késztetésének nem volt semmi értelme. Bizarrnak és teljesen véletlenszerűnek tűnt.
Vonakodva mégis úgy döntöttem, hogy engedelmeskedem.
Pillanatokkal később Isten meglágyította gyermeki szívemet, amikor az asszony meghatódott Isten áldását érezvén. Önző gondolataim mély, alázatos örömmé halványultak, ahogy néztem, mennyire örül a szeretetnek, amellyel az Úr megajándékozta. Ez személyes volt, és ő tudta ezt. Érezte.
Az áldás egyenesen visszacsapott a szívembe, amikor megköszöntem Istennek, hogy részt vehettem ebben a különleges pillanatban.
Csodálatos dolog volt.
Őszinte leszek, néha szívesebben adok oda olyan dolgokat, amelyek nem kerülnek számomra sokba. Ettől valószínűleg csak én szenvedek, igaz? (Csak vicceltem.) Sokszor nehéz elengedni a számunkra kedves dolgokat, nem igaz?
Néhányan közülünk azzal küzdenek, hogy nem hajlandóak anyagi dolgokat vagy pénzt odaadni. Mások közülünk ragaszkodnak az időbeosztásukhoz, a szeretetükhöz, a pozícióikhoz, a munkájukhoz vagy a szabadidejükhöz. Még többen kötődünk a gyermekeinkhez, unokáinkhoz, házastársunkhoz, barátainkhoz, szüleinkhez vagy más olyan emberekhez az életünkben, akiket szeretnénk szorosan a közelünkben tartani.
Az igazság a következő: a nagylelkű adakozás mennyei jutalmat jelent, mert Isten országábanban az önátadás és az istentisztelet kéz a kézben jár.
A Biblia a betániai Mária személyében az adakozás gyönyörű képét mutatja meg nekünk. Olyan áldozatot vitt Jézus lábaihoz, amely egy évi munkabért ért. Drága illatszerét, figyelmét, szeretetét, idejét és imádatát Jézusnak adta, mert szerette Őt.
A Megváltója volt. A barátja. A reménye. A Gyógyító, aki csodával határos módon visszahozta az életet a halál helyére, amely a testvérére, Lázárra nehezedett.
A részleteket Máté evangéliuma írja le.
"Amikor Jézus Betániában a leprás Simon házában volt, odament hozzá egy asszony, akinél egy alabástrom tartóban drága kenet volt, és ráöntötte az asztalnál ülő Jézus fejére. Amikor látták ezt a tanítványai, bosszankodtak, és ezt mondták: "Mire való ez a pazarlás? Hiszen el lehetett volna ezt adni sok pénzért, és azt a szegényeknek juttatni." Amikor Jézus észrevette, ezt kérdezte tőlük: "Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem, mert a szegények mindig veletek lesznek, de én nem leszek mindig veletek. Mert amikor ezt a kenetet a testemre öntötte, temetésemre készített elő. Bizony, mondom néktek, hogy bárhol hirdetik majd az evangéliumot az egész világon, amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére!" (Máté 26:6-13)
Az Ige így írja: "Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem." (Máté 26:10)
Amikor ezt a történetet olvasom, azon kapom magam, hogy elgondolkodom: amikor Isten ránéz az életemre, vajon lát-e valami jót benne?
Látja-e, hogy valami csodálatosan jelentőset teszek érte?
Mit gondolsz, mit lát, amikor ránéz az életedre?
Lát valami szépet?
Amikor megnyitjuk életünket Isten jelenléte és céljai előtt, és engedünk Neki, biztosak lehetünk benne, hogy Ő valóban látja a csodálatos dolgokat bennünk.


Drága Uram, Te sokkal több dicséretet érdemelsz, mint amennyit én valaha is adhatnék. Kérlek, segíts, hogy megpihenjek a Te jelenlétedben és bízzak a Te terveidben. Tölts el a Te látásoddal, amíg készségesen le nem teszem az akaratomat a Te akaratodért. Uram, amikor az életemre nézel, azt akarom, hogy szépet láss. Jézus nevében, Ámen.

https://girlfriendsingod.com/a-beautiful-thing-2/
https://www.pexels.com/photo/woman-carrying-brown-leather-bag-547557/

Megjegyzések

  1. Ó Uram, úgy szeretném azt tenni, amit TE jónak látsz! DE , ha nem segítesz ebben is, mint minden egyébben, képtelen vagyok magamtól! Semmi vagyok nélküled, Uram, Veled minden! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések