Isten a teljes szívünket kéri

„Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az URat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.” Hóseás 10:12

Isten azt szeretné, hogy tegyünk néhány dolgot a helyére a szívünkben. Különösen, ha a vele való kapcsolatunk mélységéről van szó.

Vajon az Ő szeretetében, tervében járunk vagy a világ üres örömeinek hajkurászásával töljük el az időnket?

Miért ne feszegetnéd a határokat, élnél a mának és aggódnál majd az örrökévalóságon később? - suttogja ellenségünk.

Az ördög nagyon taktikusan tereli a gondolatainkat és vonja el a figyelmünket Isternől. Rafinált módon, kísértéseit teljesen ártalmatlannak tűnteti fel.

A probláma az „élj a mának” hozzáállással az, hogy pont a létezésünk lényegéről maradunk le, a célról amiért meg lettünk alkotva.

Isten a vele való, tökéletes szeretet kapcsolatra teremtett bennünket de, ha mi mindig más dolgok után rohangálunk, akkor sose fogjuk megtapasztalni ennek a szeretetnek a teljességét.

Hatalmas különbség van a félszívű közeledés és a teljes odaadás között.

Ilyen félszívvel való közeledést láthatunk Isten népénél a Szentírás egyik szakaszában, amelyet az utóbbi időben tanulmányoztam.

A Hóseás 10 elöszőr azt a benyomást kelti, hogy az Izraelitáknak jól megy sora.

Gyümölcsöző az életük és a bőség időszakát élik éppen. (Hóseás 10:1) Bárki, aki kívülről nézi őket, valószínűleg azt feltételezné, hogy Isten elégedett velük, és bőségesen megáldja az életüket. De Hóseás felhívja az Izraeliták figyelmét arra, hogy Isten minden, csak nem elégedett, és a bőséges és gyümölcsöző időszakukat hamarosan felváltja a pusztulás és a terméketlenség.

Miért?

Hóseás 10:2 elmagyarázza az okot: "Csalárd a szívük; de most meglakolnak! Ő maga töri le oltáraikat; elpusztítja bálványaikat."

A Héber meghatározása a „csalás” szónak: חָלַק, ḥālaq, jelentése pedig: megosztott, behízelgő, agyafúrt.

Nem teljes szívvel követték Istent.

Szívük csalárd és megosztott volt. Ahelyett, hogy teljes szívből dícsérték volna Őt, Izráel pogány oltárokon áldozott (10:1) Ahelyett, hogy a bíztak volna Benne, bizalmukat egy lázadó és gonosz királyba fektették. (10:3-4 , 10:7)

Figyelmen kívűl hagyták az Isteni figyelmeztetést, hogy rombolják le oltáraikat – nem ismerték fel, hogy a megosztott szív mindig útjában áll az elkötelezett életnek. Miközben báványaikhoz fordultak, elfordultak az Istennel kötött szövetségüktől.

Hála érte, Isten kegyelmes a mi tévelygésünk közepette is, hazainvitál bennünket, megbánásra hív és az új esély lehetőségét ajánlja fel a számunkra.

A Hóseás 10:12-ben reménységet nyújt az Izraelitáknak és nekünk is: „Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az URat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.”

Nem szeretném, ha elmennénk a „keresni” szó eredeti héber jelentése mellet. A héber szó: דָּרַש, dāraš, lefordítva „ Isten felé fordulni”.

Nagyon teszik ez nekem. Nem hallod ki belőle, ahogy Isten hívja az Ő népét? Ahogy hív bennünket?

Mintha azt mondaná: Én önfejű, koborló gyermekem, fordulj vissza! Fordulj Hozzám! Az út, amin vagy a pusztulásba vezet! Ezen az úton nem lehet veled az áldásom! De még nem késő! Még nem vagy annyira távol! Megállhatsz most, ott ahol vagy és visszajöhetsz hozzám! Bölcs és szent döntéseket hozhatsz! Mostantól kezdve. Jobb magokat vethetsz! Ma. Közeledj hozzám még egyszer, és én is közeledni fogok hozzád! Térj meg bűneidből, és fogadd el irgalmam, kegyelmem és megbocsátásom teljességét! Nyisd meg a szíved azon részeit is elöttem, ahol talán megkeményedtél és ellenállsz még nekem! Fordulj Hozzám! Keress Engem! Ott fogok várni rád, készen arra, hogy belépjek az életedbe csodás kegyelemmel, soha véget nem érő szeretettel és hihetetlen erővel.

Imádkozom, hogy még ma válaszoljunk erre a hívásra.  Keressük Őt úgy, ahogy eddig sose tettük! Forduljunk Hozzá, kövessük Őt és ajánljuk fel Neki mindazt, akik vagyunk és mindazt, amink van.


Mennyei Atyám, kérlek bocsáss meg nekem! Te tudod, hogy a szívem néha mennyire megosztott tud lenni és, hogy mennyi irányba húz engem, különösen a nehéz időszakokban. Köszönöm, hogy emlékeztetsz arra, hogy Te a szívem minden egyes darabkájára vágysz. Kérlek mutass rá azokra a dolgokra, amiket Te eléd helyeztem. Taníts a Te erődre, hatalmadra támaszkodni azokon a területeken, ahol gyenge vagyok. Legmélyebb vágyam az, hogy teljes szívvel kövesselek téged, Uram. Jézus nevében, Ámen.

Forrás: Proverbs31 Ministries / Lysa TerKeurst / God Wants Our Whole Heart
Kép: pinterest.com / https://hu.pinterest.com/pin/760052874584597298/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések