Ki figyel rád?

"Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar." Prédikátor 4:12



Mindannyiunknak szüksége van olyan emberekre, akik védelmükbe vesznek, segítenek a jó úton maradni és figyelmeztetnek a veszélyre. Szükségünk van segítségre, mert mindannyiunknak vannak gyengeségeink.

A Filippi 2:4-ben azt olvassuk, hogy fontos mások érdekét is szem előtt tartanunk, nem mindig csak a magunkét. Ettől erősebb ellenkultúra-igeverset sehol nem találsz. Az USA-ban az alap hozzáállás az, hogy minden “rólam szól” — ami nekem kell, ami nekem tetszik, amit én akarok.

A Biblia viszont azt tanítja, hogy egymásról gondoskodjunk, hiszen egy család vagyunk! Isten családjában egymás testvérei vagyunk, ezért egyértelmű kéne legyen az, hogy védelmezzük és támogatjuk egymást az igaz úton.

Az Államokban 2001. szeptember 11. óta jobban odafigyelünk egymásra. Tudtad, hogy mi hívők olyan ellenséggel állunk szemben, aki fölülmúlja a terroristák pusztító erejét is? Bizony! Személyes ellenséged van, akik utál téged. Ő a Sátán. Minden erejével tönkre akar tenni téged. Tönkre akarja tenni a kapcsolataidat. Le akar győzni téged.

Miért tenne ilyet? — kérdezed. Azért, mert Istenhez nem érhet. Ha valakit bántani akarsz, de őt magát nem éred el, mit teszel? Hát a gyermekeit próbálod elkapni. Mivel Sátán nem tudja Istent bántani, a gyermekeit bántja helyette.

Amikor Sátán rád támad, nem egy kicsi piros-kosztümös-ördögfióka jön ellened vasvillával. Tudod, hogyan teszi tönkre az életedet? Szokásokkal, melyekből nem tudsz kitörni; múltbeli sérülésekkel, melyektől nem tudsz szabadulni; olyan problémákkal, körülményekkel és kapcsolatokkal, melyek összetörik a szívedet.

Legtöbb keresztény azért veszít, azért bukik el, mert egyedül akarja legyőzni Sátánt. Ez butaság! Soha nem fogod tudni legyőzni az ördögöt egyedül. Szükséged van olyan emberekre, akik vigyáznak rád és segítenek neked.

A közösség az Isten terve szerinti megoldás a győzelemre. Meg kell találnod azokat az embereket, akik kiállnak melletted a nehézségek idején, s melléd állnak, mondván, „Nem engedjük, hogy elcsüggedj! Nem engedjük, hogy letörjön ez a helyzet! Nem engedjük, hogy aggódj! Itt maradunk melletted.”


„Az egyedül küzdő embert könnyű megtámadni és legyőzni, ketten viszont össze tudnak fogni, és együtt győznek. Hárman azonban még erősebbek, mert a hármaskötél nem szakad el könnyen.” (Prédikátor 4:12, az angol NLT fordítás alapján).

https://my.bible.com/users/vidievi/reading-plans/1650-better/subscription/624672725/day/2/segment/0
fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések